Sevilla FC 1:2 FC Barcelona

Sevilla FC 1:2 FC Barcelona

K závěrečnému 38. kolu La Ligy Barcelona nastoupila proti Seville na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Hosté již měli před zápasem v kapse konečné druhé místo v tabulce. Důstojně se však chtěli rozloučit s trenérem Xavim, ke kterému se vedení klubu (a zejména prezident Laporta) zachovali tak, jak by se s klubovými legendami rozhodně jednat nemělo. 

Radost Xavimu na konci úvodní čtvrthodiny zápasu udělal polský ostrostřelec Robert Lewandowski, který svým již 19. gólem v této sezóně La Ligy poslal Blaugranas v tomto zápase do vedení. Domácí se posléze snažili o vyrovnání, střelu Pedrosy však vychytal ter Stegen. Na začátku druhé půlhodiny utkání již však byl krátký na střelu En Nesyriho, který z velké blízkosti srovnal skóre utkání. To mohl na stranu Blaugranas znovu zvrátit Pedri, ale ani při jedné ze svých dvou šancí na konci první půle domácího gólmana nepřekonal. 

Přehršel šancí již posléze druhé půle nenabízela. Přesto si Fermín López přibližně po hodině hry navedl míč na střelu, kterou vyslal na bližší tyč brány gólmana Nylanda, a poslal hosty podruhé v zápase do vedení. Jistotu chtěl hostům dát střídající João Félix, nebo v závěru pravý obránce Jules Koundé. Oba ale vsítit gólovou pojistku nedokázali. 

Barça přesto zvládla dovést zápas do vítězného konce, v ligové derniéře pro tuto sezónu zvítězila 1:2, a s trenérem Xavim se rozloučila vítězně. 


Přehled utkání

26. května 2024, 21:00 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán Nova Sport 3

Sevilla FC

1 : 2 Javier Iglesias Villanueva

FC Barcelona

  15' Lewandowski (Cancelo)
En Nesyri (Soumare) 31'  
Salas 36'  
  49' Cancelo
  59' Fermín (Gündoğan)
Ocampos 90+3'  
Sestava

Nyland - Badé (79' Gudelj), Ramos, Salas (46' Marcao) - Sánchez, Soumare, Agoume (79' Bueno), Pedrosa - Ocampos, En Nesyri (90' Véliz), Lukebakio (79' Díaz)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Cancelo (84' Fort) - Pedri, Christensen (46' Romeu), Gündoğan - Yamal (62' Félix), Lewandowski (62' Ferran), Fermín (75' Roque)




Diskuze

Pre mnoho hracov posledný zápas a dúfam že to číslo na bude blížiť k 6. Romeu,Torres, Alonso,Roberto,Rapha(ak dobre nasolia),a kludne Kounde ( ak bude dobra prestupova suma). Xavi ďakujem si legenda a frajer ale pri momentálnom rozpoložení klubu si z toho viac vytrieskať nevedel. Dali by sa mu vyčítať niektoré veci. Ale rozhodne je správný čas začať sa prispôsobovať modernému futbalu. Uvidíme či to Nemec dokáže alebo sa náš milovaný prezident opäť mýlil.

27.05.2024, 10:29

Mnoho klubů si prošlo krizí, úbytkem peněz atd. Vždy je to ale o vizi a vedení. FCB má výhodu v talentované mládeží, ale velkou nevýhodu v neprofesionalitě, alibismu, nekompetenci vedení. Některým klubům dostat se zpět na výsluní trvalo roky! V FCB si vedení myslí, že je to otázka sezóny. Přejí Flickovi ať se mu ti odborníci typu(projekt, DNA Barcelony, tiki taka, atd.) neserou do práce, dají mu čas a myslím si že to půjde. 2.místo v La lize, semifinále v LM není žádný neúspěch. Když se každý rok zlepšíš nemusí to trvat až tak dlouho.

27.05.2024, 13:56
clen_0548 tomise63

nebyli jsme v semifinále

28.05.2024, 07:13

Cancelo, Felix. Děkujeme za pár dobrých výkonů, ale na shledanou.

Orion, díky za nic, čau.

Torres, pár mio by za něho mohli být. Papa.

A přichází nepopulární názor.
Roberto zůstat. Plat má absolutně minimální, musí ale hrát méně. Posledních 10 minut na úlevu základu.

Araujo. Byl bych pro prodej, kdyby zůstal Xavi. On je silnej, rychlej, ale takticky strašně špatnej. Pokud bude hrát nový trenér ve stylu pevný obrany, ne moc konstruktivní, tak nechat.

I přes to, že výsledky tak špatné vlastně nejsou, na změnu se těším

27.05.2024, 20:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat