Song: Říkali mi, že si v Barceloně nezahraji, ale mě to bylo fuk, protože se ze mě měl stát milionář

Song: Říkali mi, že si v Barceloně nezahraji, ale mě to bylo fuk, protože se ze mě měl stát milionář

Bývalý záložník FC Barcelony, Alex Song, jenž je aktuálně bez angažmá po ukončení kontraktu se švýcarským Sionem, se vyjádřil k výdělkům mladých hráčů a odkazoval při tom na své osobní zkušenosti z Arsenalu a Barcy.

Když jsem přišel do Arsenalu, v mé první smlouvě jsem si vydělával 15 tisíc liber týdně. Můžete si dokázat představit tu euforii, v jaké jsem byl. Jako mladistvý jsem skočil ze 4 na 15 tisíc. Mohl jsem hodně nakupovat, pořádat šílené večírky a podobně. Šel jsem na trénink a viděl jsem, jak Henry přijel v autě, které bylo jako opravdová perla. tak jsem si řekl, že jej chci také a to za každou cenu.

Nakonec jsem si jej koupil, ale po dvou měsících toho litoval, jelikož jsem všechny peníze utratil za palivo. A tak jsem vzal Toyotu. Většina mladých fotbalistů žije přes jejich význam a schopnosti. Víte kolik jsem si vydělal v Arsenalu za 8 let? Až v posledních čtyřech z nich jsem si začal vydělávat na živobytí, jelikož se mi můj plat výrazně zvedl a já jsem pochopil, že jsem s ním byl roztržitý.

Osm let v Arsenalu, osm let a stejně se mi nedařilo nasbírat 100 tisíc liber na účtě. Lidé si mysleli, že jsem byl milionář, ale nebyl. Když jsem viděl, kolik bych vydělával v Barceloně, nepřemýšlel jsem nad tím. Přemýšlel jsem o mé ženě a dětech a že bychom měli krásný život po mé kariéře. Když jsem hovořil se sportovním ředitelem v Barce, řekl mi, že nebudu často hrát. Ale mě to bylo jedno.

Věděl jsem, že budu milionář. Vždy tvrdím, že dvacetiletý kluk ve Ferrari je chudý, protože v tomto věku ještě nic nedokázal. Naopak padesátiletý člověk v Bentley by už měl být respektován.“ Dodejme, že Kamerunec odehrál v Katalánsku celkem 65 utkání (a 4 113 minut v nich), dal jednu ligovou branku, na 2 nahrál v rámci národního poháru a dohromady osmkrát viděl žlutou kartu.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat