SPOJENÍ MEZI BARCOU A BETISEM

SPOJENÍ MEZI BARCOU A BETISEM

Jednou ze zajímavostí, které je třeba před dnešním utkáním zmínit, je fakt, že Barcelona podepsala v posledních letech spoustu mladých hráčů Realu Betis. Dalším pojítkem mezi oběma kluby je také Cristian Tello. 

V roce 2013 to byl Miguelete, v roce 2014 Miranda, 2015 Pablo Paez a Fermin Lopez v roce 2016. Blaugranas několikrát přivedli mladé talenty z Betisu do La Masie. Tito zmínění jsou hráči, kteří v Barceloně opravdu nakonec skončili, ale těch, o které se klub snažil a nebo byli v Barceloně na zkušební dobu, je mnohem více. Například 13letý útočník David Pecellin nakonec odešel do Realu Madrid.  

Posledním hráčem, který upoutal pozornost klubu, byl Fabian Ruiz, kterého Barca chtěla získat do B-týmu. Jeho výkupní klauzule má výši 15 milionů Euro. Pokud jeho přestup vyjde, nebude to rozhodně první hráč, který z Betisu na Camp Nou přijde. 

Barcelona letos ještě v lize nebyla poražena a do zápasu vstupuje jako favorit. Naposledy Betis Barcu porazil v roce 2008, kdy ještě v sestavě byl Carles Puyol, Yaya Toure nebo Thierry Henry. Poslední zápas na půdě Betisu v lednu 2017 skončil remízou po gólu Luise Suáreze 1:1. Lionel Messi má proti Betisu dobré statistiky, v 16 zápasech nastřílel 12 gólů a asistencí má na kontě 6. Dnes v sestavě Betisu nastoupí také bývalý hráč Barcy Cristian Tello, který prošel hráčskými akademiemi v Barceloně i Betisu. Bude to pro něj první profesionální zápas proti jeho bývalému klubu. Do Betisu přišel za 4 miliony Euro z Porta. V 17 zápasech zatím nastřílel 6 gólů a třikrát asistoval. Pokud by se mu dnes podařilo dát gól, byl by to už třetí zápas v řadě. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat