Xavi před Cádizem

Xavi před Cádizem

Xavi Hernández se na tradiční tiskové konferenci vyjádřil k druhému kolu La Ligy doma proti Cádizu. Mluvil sebevědomě před zápasem se soupeřem, který v minulosti proti našim barvám několikrát ukázal, že není lehký k poražení. 

Otevírací zápas nové sezóny na novém stadionu obstará Barça proti týmu z přístavního města nacházejícím se na jihu Španělska. Zápas se odehraje v nedělních 19:30 v rámci druhého kola španělské nejvyšší soutěže. Bude se jednat o soutěžní premiéru v azylu na Montjuïcu po zápasu o trofej Joana Gampera s londýnským Tottenham. 

,,Náš soupeř nám určitě nebude chtít nic usnadnit, a bude se nám snažit průběh zápasu co nejvíce znepříjemnit. Velmi dobře brání, a jsou nebezpeční v protiútocích, skvěle organizovaní, a mají výborného trenéra v osobě Sergia Gonzáleze. Použijí své zbraně k tomu, abychom to proti nim jako několikrát v minulosti měli co nejtěžší."

Xavi taky neměl žádné pochyby ohledně důležitosti fanoušků v této sezóně. ,,Loni nám pomohli vyhrát Superpohár a La Ligu. Nyní začínáme náš další hon za trofejemi, a chceme aby za námi zase stáli. Potřebujeme naše fanoušky na Olympijském stadionu. 

,,Tým je v dobré kondici, po zápase s Getafe jsme však trénovali několik zlepšení v naší hře. Hrajeme doma, před našimi fanoušky, a proto chceme, a víme, že můžeme hrát lépe, a zejména útočit lépe, než proti Getafe. 

,,S Decem mám skvělý vztah"

Vedle zápasu s Cádizem se Xavi vyjádřil i k dalším záležitostem týkajícím se současného dění v klubu. Jako například příchod do klubu portugalské legendy Deca na pozici nového sportovního ředitele. Kouč Barçy pěl na svého někdejšího spoluhráče jen samá slova chvály. ,,Jsme spolu v pohodě, a schopni spolu účelně pracovat. Mateu Alemany odvedl skvělou práci, a rád bych mu poděkoval. Již pár dní spolu s Decem spolupracujeme, a jsem toho názoru, že nám to půjde skvěle. Jsme schopni si porozumět tak, jak jsme toho byli schopni jako hráči. Je velmi schopný, zná trh, je lídr, a je schopen jednat napřímo. 

Ansu Fati

Ohledně Ansu Fatiho se Xavi vyjádřil následovně. ,,Je to pro nás důležitý hráč, v současnosti je součástí klubu, a bude tomu tak i v budoucnu."

Oriol Romeu 

Na novou posilu hlavního týmu měl lodivod střídačky katalánského velkoklubu pouze a jen slova chvály. ,,Je to velmi schopný hráč, a dodává nám balanc zejména v defenzivní části hry. Taky je však silný na míči, je to zkušený hráč, lídr, a perfekcionista posedlý svou prací. Zároveň má vůli se zlepšit, a je pro nás skvělou posilou. 

Ronald Araujo

Jak již to tak bohužel bývá, i zranění jsou bohužel nedílnou součástí fotbalu. ,,Rozpis je neúpronosný. Budeme se snažit mít co nejméně zranění, ale jsou součástí této hry. Vždycky se stávaly, a stávat budou, musíme se s nimi vypořádat. To, že je Ronald zraněn je pro nás velmi těžké, ale musíme najít jiné alternativy." Uzavřel kouč. 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat