SUÁREZ - COUTINHO: Z ANFIELDU NA CAMP NOU

SUÁREZ - COUTINHO: Z ANFIELDU NA CAMP NOU

Kromě toho, že jsme byli svědky postupu do pátého finále Copa del Rey za sebou, jsme mohli vidět také fungující spolupráci mezi Coutinhem a Suárezem. Cesta obou hráčů vedla stejným směrem. Z Anfieldu na Camp Nou. 

Coutinho dává znát hned od začátku, že je hráč, který je schopný adaptovat se na herní styl Barcy. Na levém křídle se cítí dobře a prosadí se i v malém prostoru. Jeho první gól v dresu Barcy sice nepřišel z pozice levého křídla, ale přihrával mu Luis Suárez, tak to bylo i při jeho prvním gólu na Merseyside. Pro fanoušky Liverpoolu to musel být nostalgický moment.

Tito dva hráči byli v Liverpoolu nejlepší přátelé už od začátku. Coutinho na Anfield Road přišel v roce 2013 se strachem, jak se mu v Premier League bude dařit. Jak zapadne do místní kultury. Tehdy přišel na pomoc Suárez. Coutinho uměl z Espanyolu španělsky, což jejich vztahu pomohlo. Byli sousedi a i jejich manželky byly kamarádky. Proto je pochopitelné, že při svém odchodu z klubu Suárez požádal Stevieho Gerrarda, aby se o Coutinha postaral. V jeho přesunu do Barcelony ho pak Suárez podporoval od začátku. Teď v Barceloně pokračuje ve své roli "staršího bratra", chce, aby Coutinho bydlel někde poblíž jeho a Messiho domu. 

Ve své knize "Přes čáru" Suárez zmiňuje Coutinha rovnou několikrát:

"Philippe byl neuvěřitelný. Naprosto nás změnil, Je na tom technicky tak dobře, že jsme vždycky věděli, že si s míčem poradí. Věděli jsme, že o něj nejen nepřijde, ale že s ním také dokáže vymyslet něco výjimečného, vždycky zvolí tu správnou přihrávku. Okamžitě jsme poznali, že to je rozdíl, když byl na hřišti on."

"Ve svých dvaadvaceti letech je to úžasný hráč - dokáže vymyslet přihrávku ve zlomku sekundy, když ještě obránce ani nezačne přemýšlet, co by se mohlo dít. My dva jsme kamarádi, ale někdy se nám stávalo, že jsme se na hřišti pohádali. To dopoledne jsem mu řekl, že nemusí nikomu nic dokazovat, protože je jasné, že je jedním z nejlepších hráčů na své pozici na světě."

V té době Suárez ještě nemohl vědět, že Coutinho někdy do Barcelony přestoupí, odhadnout ho ale dokázal, a to velmi dobře. Myslím, že toho od této dvojice můžeme čekat mnoho. Máme se na co těšit.  


Zdroje: www.marca.com, Luis Suárez - Přes čáru



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat