Suárez dorovnal Samitiera, pro Griezmanna to byl první venkovní gól a Sergi Roberto nedohrál kvůli zranění

Suárez dorovnal Samitiera, pro Griezmanna to byl první venkovní gól a Sergi Roberto nedohrál kvůli zranění

Sobotní duel Barcelony na Eibaru přinesl dvojici zajímavých faktů týkajících se dvou útočníků a bohužel pro katalánský tábor také jednoho nového člena marodky. Minimálně zápasu v Praze se nezúčastní univerzál Sergi Roberto.

Luis Suárez pokračuje ve zlepšené formě a po dvojičce proti Interu a krásnému gólu do sítě Sevilly se prosadil znova i o uplynulém víkendu a to na hřišti Eibaru. Celkem se jednalo už o jeho 184. trefu v barvách Barcelony, čímž vyrovnal počin klubové legendy Josepa Samitiera.

Oběma náleží 4. příčka v historickém žebříčku a to na to Uruguayec, jenž do Barcelony přišel v létě roku 2014 a až do podzimu nemohl kvůli trestu od FIFA hrát, potřeboval zaznamenat „jenom“ 256 zápasů. Nejvíce branek – 136 – dal v lize, dalších 22 přidal v Lize mistrů a 19 v Copě del Rey.

Zbylých 5 si připsal na MS klubů a po jedné v obou superpohárech. V sezoně 2015/16 nastřílel úctyhodných 40 ligových tref, což mu přineslo Pichichiho trofej pro nejlepšího střelce španělské nejvyšší soutěže, ale také Zlatou kopačku pro stejný počin v rámci Evropy.

Před Suárezem je nyní v pořadí Ladislao Kubala, který dal o 10 gólů více. Druhé místo okupuje César Rodríguez a jeho 232 zásahů a první příčku obsadil už před časem Lionel Messi, jenž si proti Los Armeros připsal neskutečnou již 605. branku v barvách Barcy.

První gól Griezmanna mimo Camp Nou

A nebyl to jen Suárez, který zaznamenal rekordní trefu. Radost měl ze svého zásahu i jeho kolega Antoine Griezmann, jenž se za Blaugranas prosadil poprvé v rámci venkovního soutěžního zápasu. Až doposud se mu to dařilo jen doma a to dvakrát s Betisem a s Villarrealem.

Sergi Roberto zraněn

Naopak špatně bude na souboj s Eibarem vzpomínat Sergi Roberto, jehož musel v poločase vystřídat Nélson Semedo. Pravý bek či střední záložník si stěžoval na bolest v levém koleni a provedené testy potvrdily natažení bočního vazu. Jako obvykle klub nezveřejnil, jak dlouho bude hráč mimo.

Utkání proti Slavii je však pravděpodobně pasé a podle jeho regenerace se uvidí, jak na tom bude dál. O víkendu budou mít barcelonští volno, jelikož původní El Clásico se přesunulo. Dodejme, že Sergi Roberto naskočil do deseti z jedenácti letošních zápasů a vynechal jen duel s Valencií.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat