Suárezův návrat do hry může být klíčovým pro Barcelonu v boji o titul

Suárezův návrat do hry může být klíčovým pro Barcelonu v boji o titul

Luis Suárez se pomalu ale jistě vrací do stoprocentní kondice a jeho přítomnost v závěrečných kolech španělské LaLigy může být důležitá pro Barcu na cestě za jejím 27. mistrovským titulem. Až dosud si navíc Uruguayec nezahrál pod Quiquem Setiénem.

V lednu letošního roku podstoupil El Pistolero operaci kolene, která jej vyřadila ze hry na několik měsíců. Původně se měl na trávníky vrátit v květnu a přijít tak o drtivou většinu zápasů. Jenže koronavirová pandemie a přerušení soutěže znamená, že si bude moci zahrát i v těch zápasech, v nichž to nečekal - ostatně jak sám řekl v nedávném interview.

Po chirurgickém zákroku se začalo spekulovat, zdali náhodou neodejde v létě do Interu Miami, který v zámoří vlastní David Beckham. Ani teď nikdo nemluví o tom, co bude v další sezoně - všichni se soustředí na tu stávající. Nikdo netuší ani to, jak na tom uruguayský ostrostřelec po tak dlouhé pauze bez fotbalu bude. On sám přiznal, že mu chyběl kontakt s trávníkem, míčem i spoluhráči.

Suárez dal letos 11 ligových branek a na dalších 7 nahrál. V Lize mistrů přidal 3 branky a 3 asistence + ještě 1 v Supercopě. Pokud se mu povede udržet svou dosavadní úroveň, bude velkým přínosem pro Setiénův výběr. Pod novým koučem si rodák ze Salta ani nestihl zahrát, protože byl „pod kudlou“ zrovna v momentě, kdy se v Barceloně propouštěl Ernesto Valverde.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat