Sumář barcelonských reprezentantů a jejich zemí...Barça v repre #3

Sumář barcelonských reprezentantů a jejich zemí...Barça v repre #3

Španělsko

Výběr trenéra de la Fuenteho má za sebou v uplynulém týdnu 2 zápasy kvalifikace o EURO. Poněvadž se jim podařilo oba zápasy ovládnout, tak se v tom druhém gólem Gaviho na samotné EURO probojovali. Půjdeme nicméně postupně. V zápase proti Skotsku na Estadio de La Cartuja v Seville dlouho neúspěšně dobývali obranu celku ze Spojeného království. Trn z paty pak výběru ,,La Rojy" vytrhl až v minutě třiasedmdesáté hrotový útočník Alvaro Morata. V minutě šestaosmdesáté pak na konečných 2:0 upravoval Sancet. První poločas za Španělsko odehrál Alejandro Baldé. Ten byl ale před začátkem druhého poločasu z důvodu lehkého zranění vystřídán. Včera již spolu s Laminem Yamalem (který se rovněž pro zranění srazu své reprezentace neúčastnil) absolvovali v Barceloně část tréninku. Celý zápas pak odehráli Gavi a Ferran Torres. Na lavičce pak celý zápas odseděl Ansu Fati. V neděli pak svou účast na EURO stvrdili Španělé v Oslu proti Norsku. Jediný gól zápasu vstřelil Gavi. Ten odehrál 78 minut, Ferran Torres minut 70, Ansu Fati odehrál první poločas.

Portugalsko

Portugalci stejně jako jejich jediný soused za sebou mají od pátku dvě kvalifikační utkání. Minulý týden v pátek porazili na Estádio do Dragão v Portu (kam se Joãové Félix a Cancelo vrátili po úspěšném zápase druhého kola skupinové fáze LM v dresu Barcelony) naše východní sousedy ze Slovenska 3:2. Cancelo odehrál na levém beku celý zápas, Félix hrál od 65. minuty potom, co vystřídal svého kolegu z útoku Leãa. V sedmém zápase kvalifikace tak Portugalci poprvé inkasovali. O 3 dny později v Bosně a Hercegovině pak s velkým přehledem deklasovali svého soupeře, a vyhráli 0:5. Félix si připsal gól a asistenci, Cancelo pak jednu branku. Ten opět odehrál na levém beku celý zápas, Félix pak byl minutě devětasedmdesáté střídán Vitinhou. 

Dánsko

Andreas Christensen v prvním ze dvou kvalifikačních utkáních odehrál za svou zem plných 90 minut, obdržel žlutou kartu, a pomohl Dánsku získat v Kodani proti Kazachstánu poměrem 3:1 získat 3 body. V tom druhém do utkání nezasáhl, nicméně Dánové i bez něj zvítězili v San Marinu 1:2. 

Německo

,,Die Mannschaft" mají za sebou dvě přípravná utkání ve Spojených státech kvůli tomu, že jako pořádající země EURA mají své místo na závěrečném turnaji jisté. V Hartfordu porazili poměrem 1:3 domácí Spojené státy. Kapitán Němců Ilkay Gündoğan Marc-André ter Stegen odehráli celé utkání. Gündoğan si pak připsal i jednu branku. Na levém beku za USA pak celý zápas odehrál Culés dobře známý Sergiño Dest. Ve Philadelphii pak ve druhém přípravném utkání remizovali s Mexikem 2:2. ter Stegen Gündoğan (opět s kapitánskou páskou na ruce) pak v zápase oba opět odehráli plných 90 minut. 

Uruguay

,,Uruguayo" neboli stoper Ronald Araujo za svou zem ve dvou kvalifikačních utkáních odehrál dvakrát 90 minut. Uruguayci nejprve v Kolumbii remizovali 2:2, aby posléze poprvé od roku 2001 porazili výběr Brazílie. V Montevideu zvítězili po gólech Darwina Núñeze a Nicolase de la Cruze 2:0. Výhrou se pak vyšvihli na druhou pozici kvalifikační skupiny o příští Mundial. Mají nicméně stejně bodů jako ona Brazílie, čtvrtá Venezuela. Velmi zajímavé jsou pak pro Barcelonu a její fanoušky statistiky soubojů Arauja a Viniciuse. Zejména pak ve světle blížícího se El Clásica. 

Španělsko U-21

Fermín López při svém prvním startu za nejstarší mládežnickou kategorii Španělské reprezentace odehrál při utkání kvalifikace o EURO U-21 v Astaně na umělé trávě 90 minut, a hned si rovněž připsal premiérovou branku. Své zemi tak pomohl k přesvědčivému vítězství 0:4.




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat