Supernáhradníci a efektivní standardky Barcelony: 7 gólů padlo od hráčů z lavičky a 6 z přímáků, penalt a volných kopů

Supernáhradníci a efektivní standardky Barcelony: 7 gólů padlo od hráčů z lavičky a 6 z přímáků, penalt a volných kopů

Díky sobotnímu zásahu Artura Vidala se mohla Barcelona radovat z utržení plného počtu bodů ze stadionu Butarque proti Leganés, které před vlastními diváky nakonec padlo 1:2. Pro Katalánce to byla už 7. branka vsítěná od hráče, který se na plac dostal v pozdější fázi zápasu. Zároveň to byl 6. gól z posledních sedmi vsítěný ze standardní situace.

Barca zaznamenala v aktuálním ligovém ročníku 35 branek napříč čtrnácti koly a sedmička z nich padla od náhradníků. Jedná se o nejvyšší počet v rámci španělské nejvyšší soutěže před Getafe, Levante a Realem Madrid, kterým se takto prosadilo pět vystřídaných. Také v rámci Evropy vévodí Katalánci a to před francouzský Angers a italskou Atalantou Bergamo (oba 6).

Všechno odstartoval právě Arturo Vidal – autor rozhodujícího zásahu v posledním utkání proti Los Pepineros, kde v 57. minutě naskočil do hry a v 79. vsítil veledůležitou branku. Ještě předtím se mu ale povedlo ve 2. kole, v němž barcelonisté vyzvali Betis, přijít na hřiště v 74. minutě a o pouhé 3 minuty později se už zapsat i do střelecké listiny (konečný výsledek byl 5:2).

Ve 3. kole se z řad náhradníků prosadili na půdě Osasuny hned dva hráči a to Ansu Fati a Arthur Melo. Mladičký křídelník z Guiney-Bissau nastoupil do druhé půle a už v 51. minutě zaznamenal svou první trefu v barvách FCB. O 2 minuty později poslal Ernesto Valverde do boje brazilského středopolaře a ten se mu za projevenou důvěru odvděčil zásahem o 11 minut později. Nakonec tak z toho byla alespoň plichta 2:2.

V dalším kole s pořadovým číslem 4, ve kterém Barcelona hostila doma Valencii (jenž skončil za stavu 5:2), se z lavičky dostal do zápisu z utkání Luis Suárez a to nejprve střídáním v 60. minutě a následně dvěma brankami v 61., resp. 82. minutě. Posledním úderným náhradníkem byl ve 13. kole proti Celtě Vigo Sergio Busquets.

Defenzivní záložník narozený v Sabadellu se dostal na trávník ve 23. minutě a 5 minut před koncem normální hrací doby završil gólové konto Blaugranas, které hlavně obstaral hattrickem Lionel Messi. Argentinec byl v posledních zápasech klíčový – jednalo se totiž o další, v pořadí již 6., branku ze standardky z posledních sedmi vsítěných (poslední ze hry dal právě Busquets).

Dvě padly z přímých kopů, které zahrával právě rodák z Rosaria, další dvě z penalty a sobotní dvě shodně z volných kopů. Z jednoho se prosadil i Suárez, pro kterého to byl 7. ligový zásah v této sezoně a celkově už 186. v barvách Barcelony, čímž se přiblížil Ladislau Kubalovi se stočtyřiadevadesáti zásahy. Před ním pak jsou César Rodríguez (232) a Leo Messi (618).

Dodejme, že pro Vidala to byla 4. ligová trefa v této sezoně, což je o 1 více, než se mu povedlo dát za celou minulou sezonu, jež pro něj byla debutová. Nachází se tak na 3. místě s Antoinem Griezmannem, který má na svém kontě také 4 góly, a za Messim se Suárezem. V předchozím ročníku stihl po přestupu z Bayernu nastřílet 3 branky za 33 kol a na dalších 7 nahrát.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat