Tebas: Chceme, aby nová sezona začala 12. září

Tebas: Chceme, aby nová sezona začala 12. září

Šéf ligové asociace, Javier Tebas, byl jedním z hostů konference s názvem „Sporty budoucnosti“ a na ní se probíraly dopady na různá sportovní odvětví po koronavirové pandemii.

Pokud uspějeme, začneme 11. června (o víkendu potvrzeno, pozn. přek.). Doufáme, že Madrid a Barcelona vstoupí do druhé fáze rozmrazení ekonomiky a pak budou moci hrát. Přes 130 lidí v LaLize pracuje na organizaci všeho a jsme připravení. Další sezona začne 12. září. Důležité je, že pandemie nezapříčinila finanční pohromu. Objevilo se hodně demagogů a nebudu zmiňovat, co všechno se o nás říkalo - jako třeba, že nemáme srdce a podobně. Průmysl je velice důležitý a my generujeme 1,35 % španělského HDP, zaměstnáváme přes 185 tisíc lidí a k tomu ještě tisíce v médiích.

Včera (rozhovor proběhl v pátek, pozn. přek.) protestovali před sídlem LaLigy fotografové, kteří si přejí vstup na stadion. To je důležité, jelikož jejich práce spojuje hodně sektorů a mnoho lidí. Pracujeme na tom, aby mohli přijít a my je uchránili a zabránili nakažení. Návrat neznamená, že nedojde k milionovým ztrátám. Naše kluby přijdou o minimálně 700 milionů, které se musí znovu získat. Bylo by dobré, kdyby existovali lidé, kteří tomuto ekonomickému sektoru věří od začátku. V roce 2021 se vrátíme do normálu. Nedojde k žádným definitivním změnám, jak hlásali někteří.

Pracujeme na tom, aby si diváci mohli vybrat, zdali chtějí sledovat zápasy s audio komentářem či bez něj. V Bundeslize se rozhodli, že pustí  nahrané skandování lidí a ukázalo se to jako úspěšné řešení. Testujeme to. Jako součást dohody jsme souhlasili se vyplacením částky o 44 milionů vyšší, než předtím - 20 půjde Národní sportovní radě a doufáme, že jí budeme moci i nadále podporovat. Nyní mají i ostatní zdroje, ačkoliv i my budeme pokračovat ve vyvíjení našeho projektu. Jsem optimista a pyšný na tom, co LaLiga udělala pro méně populární sporty.

Francouzská liga uspěchala své rozhodnutí a taková věc by pro nás byla katastrofická. Je třeba pokračovat v práci, kterou jsme začali, díky níž jsme trošku před Bundesligou a blízko Premier League. Domovy důchodců a pečovatelské domy budou moci sledovat zápasy zdarma. Hovořili jsme o tom s Mediapro a rozhodli se do patnácti vteřin. Ti lidé tam hodně trpěli a každý má právo na to užít si své zbývající dny tím nejlepším možným způsobem. Díky federaci nyní budeme moci hrát i v pondělí a uvidíme, jestli tomu bude tak i další sezonu.

Stanovili jsme nové časy výkopů, které nám pomohou růst v Asii a doufám, že jednoho dne budeme moci hrát v pátky a pondělky bez jakýchkoliv jednání v této věci. Jsme však vděční RFEF, že si ve spoustě věcí rozumíme. Na spoustě věcí se pravděpodobně neshodneme, ale pokud z toho neuděláme sami drama, nic to není. V takových situacích se vše normálně vyřeší u Národní sportovní rady nebo u soudu, nicméně nemusíme z toho dělat skandály. Medializace plní svou funkci a pomáhá porozumět postoji protivníka.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat