Ter Stegen: Byl jsem rozzlobený, protože jsem nemohl naskočit do svého prvního El Clásika

Ter Stegen: Byl jsem rozzlobený, protože jsem nemohl naskočit do svého prvního El Clásika

Souboj Barcelony a Realu Madrid přivolává velký zájem diváků po celém světě a není proto divu, že je intenzivnější i počet interview, které jeho aktéři podstupují. To pro portál DAZN podal Marc-André ter Stegen a řešil mnohá témata, jako např. vzpomínky na první El Clásico či vztah s kolegou Norbertem Netem.

Pokud jde o mé první vzpomínky na El Clásico, tak musím říct, že mi bylo 15 nebo 16 let. Tehdy jsem si pomyslel, že pokud se budu muset někdy v životě rozhodovat, zvolil bych přestup do Barcy. V tomto věku neuvažujete nad tím, jak obtížný je tento úkol k jeho dosažení. Barcelonská filozofie se mi však vždy zdála zajímavou a teprve až jste v tomto městě si uvědomíte, co opravdu znamená.

Už jako hráč Barcelony jsem nenastoupil do svého prvního El Clásika a byl jsem naštvaný, jelikož jsem chtěl odehrát všechny zápasy. Real Madrid je pro nás obecně vzato vždy nebezpečný. Stejně jako my měl i on na začátku sezony potíže. Španělská liga se stala více obtížnou a to hlavně co se fyzického aspektu týče. Už neexistují snadné zápasy.

Messi. To je něco šíleného. Znovu napsal novou kapitolu do historie, když vyhrál šestý Zlatý míč. To o něm a způsobu, jakým každý den pracuje, vypovídá mnohé.

Každým dnem se zlepšuji a to i v detailech. Můj kouč, José de la Fuente, je poměrně kritický a vždy nám poskytuje nové podněty, aby z barcelonských brankářů dostal to nejlepší. Nikdo neví, co se stane v budoucnosti. Chci činit můj tým šťastným a zároveň po sobě nechat stopu.

Musíte respektovat názory ostatních lidí. Já to dělám a měli by i ostatní. Tohle končí veškerou debatu. Média celou záležitost nafoukla, přitom žádná debata neexistovala. Snažím se připravit a nabídnout svou nejlepší verzi pokaždé, kdy obdržím pozvánku do reprezentace. Chci zkomplikovat výběr pro trenéra a to je jediné, co dělám.

Nevím, jestli naše dítě vychováme více jako Němce nebo Španěla. Až doposud jsem neměl příležitost vychovat nikoho, vyjma mého psa. (smích) Ale vážně, nyní žijeme ve Španělsku, nicméně pocházíme z Německa, tak to bude pravděpodobně mix těchto dvou kultur.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat