Ter Stegen hraje dál přes problémy s kolenem. Ovlivňuje to jeho výkony

Ter Stegen hraje dál přes problémy s kolenem. Ovlivňuje to jeho výkony

Nedávná vystoupení Marca-Andrého ter Stegena v Barceloně nejsou ani zdaleka přesvědčivá. Obnovila debatu o jeho budoucnosti, stejně tak se vyrojily další pochybnosti o stavu jeho kolena. Brankář už dvakrát podstoupil operaci. Problémy s tímto zraněním nemusí být navíc ani zdaleka u konce.

„Nemá už takovou sílu nebo schopnost reagovat jako dříve. Dostává hodně gólů po své pravici, většinu času měl nohu na zemi a neskočil tím směrem,“ poznamenal brankářský analytik AC Talent Andrés Palop. Statistiky ukazují, že kromě penalt a tečovaných míčů Němec v této sezóně skutečně nechytil o jedenáct míčů více z jeho pravé strany než zleva.

Lidé sledující tréninky Barcelony hlásí, že Ter Stegen obvykle zahajuje všechny výpady z levé nohy, bez ohledu na směr letu míče. Pravé koleno mu znesnadňuje hraní a dokonce se objevily návrhy, že by měl zopakovat terapii kmenovými buňkami, kterou absolvoval před dvěma lety. 

Tehdejší trenér Quique Setien nevěděl, jak vážný problém to je, protože brankář o tom nikomu neřekl. Zranění se mu vrátilo a donutilo německého gólmana podstoupit operaci.

V současné době má Barcelona podezření, že se potýká s chronickým onemocněním a Ter Stegen hraje všechny zápasy navzdory bolesti, což ovlivňuje jeho výkony.

„S kolenem, které má takové neduhy, musí každý den pracovat na posílení svalů na nohou. Ter Stegen není fanouškem posilovny nebo rehabilitačního plánu s různými druhy cvičení, které mu může pomoci se plně uzdravit,“ uvádějí zdroje blízké klubu.

V případě takových zranění musíte posílit svalovou hmotu, aby se noha nedostala do opětovného přetížení. Potřebujete posílit šlachy, získat rovnováhu a automatickou kontrolu mozku nad kolenem. Nejdůležitější jsou zadní svaly stehna, které jsou zodpovědné za stabilizaci kolena.

„Jakékoli zotavení po zranění musí být provedeno pod ohledem odborníků. Fotbalista nemůže mít vlastní cvičební program, navíc u tak komplikovaného zranění. Žádný chirurg nechce vidět takové zranění,“ prozrazuje doktor Pedro Luis Ripoll.

Brankář si uvědomuje humbuk kolem svého počínání a dává najevo, že se mu nelíbí kritika médií. Udělal to mimo jiné na tiskové konferenci před zápasem s Neapolí, kdy se odvolával na novináře a ujistil ho, že je ohledně formy klidný. „Kdybych hrál špatně, nebyl bych na hřišti, protože jsem zodpovědný. Jsem v pořádku,“ řekla barcelonská jednička mezi třemi tyčemi. 

Nicméně podle podle mnoha médií Ter Stegen není už nedotknutelným hráčem a může být klidně zařazený na přestupovou listinu. Gólman má smlouvu do roku 2025, ale je možné, že Barcelonu opustí dříve. Jeho vztah s Xavim prý není v poslední době nejlepší a trenér by se mohl rozhodnout pro změnu v brance.


Zdroje: Twitter



Diskuze

Co su to zas za hovadiny, hviezda berie tazke miliony, ale pan "nie je fanusikom posilovne". Takze nad nim nikto nema autoritu, aby mu to prikazal? Xavi sa moze zastrajat tym, ze im prikaze prist skor na trening, ale to je asi vsetko, prazdna fasada, Potemkinova dedina. A panovi sa este "nepaci kritika medii". Takze dostava tazke miliony vdaka fanusikom a este ani nemoze byt kritizovany. Chce se mi zvracet.

18.04.2022, 14:41
KU420 smazáno

Měl ses pořádně učit! Nemusel bys pak zavídět drobné pár borcům, kteří vynikaji v profesionálním odvětví, s konkurencí přes 250mil. lidí ;) (o tom co pro to museli dokázat nemluvě) ... ;)

19.04.2022, 10:23
smazáno KU420

A ja ze trollim, ked ty to volas drobne. Co ty si? Nejaky soros? Zavist, nezavist, skor tu ide o prekuknutie, ako za tie velke prachy sa tie hviezdy flakaju a nafukuju sa a za taky pristup by boli asi mnohe z normalnych korporatov vyrazene. A mam vystudovanu vasu kralovsku univerzitu, no u vas to aj tak sotva staci na nejaky panelovy byt na periferii, z ktoreho mal Havel srandu.

19.04.2022, 14:35
smazáno smazáno

Stegen sa poriadne naucil akurat tak hadzat a chytat, rozohravku ani moc nie a ani sa mu nechce posilnovat, tak si nechaj tie bachorky o uceni sa a makani.

19.04.2022, 14:37
KU420 smazáno

Drobné. Žid nejsem. Hvězdy to jsou - koukají na ně desítky (v rámci roku možná i stovky) miliónů diváků/fanoušků. Flákají se? Chtěl bych vidět jak bys zvladnul 1 pracovní týden smileyani před tebe položili sumu toho nejlepe placeného hráče v Evropě, nedonutíš tělo ani k 1/4 toho, co se po nich žádá. Asi žiješ v představě 80. let, nebo nějakého krajského přeboru. Ti kluci každý rok neumírají na selhaní organismu kvůli flákaní. A platy fotbalistů opravdu nejsou ten důvod, proč ze všech sportů končí proficí v nejmladším věku (často i s nejvíce zhuntovaným zdravím)..
Platy v korporátu, loby, televizy, či za vydávání "filmů"/"hudby", jsou naprosto nesmylné. Ale s tím, že by cca 80 hráčů v La lize, nebo necelých 500 v celé Evropě mělo mít nepřiměřené platy nemohu souhlasit. Naopak se domnívám, že jsou skrz kartelovou dohodu dlouhodobě poškozováni a měli by vydělávat mnohem víc! Havla si prosím do huby neber;) stačí až až tvé přiblblé, rádoby vtipné poznámky a zavržení hodné projevy rasismu! ..

19.04.2022, 22:36
smazáno KU420

Furt lepšie jak ty, od teba som nepostrehol nič vtipné ani rádoby. Najviac tak lži, prípadne nafukovanie sa, že platy hviezd sú drobné. A čo, že som spomenul Havla? Nenapísal som o ňom nič hanlivé, napríklad že bol flákač a vožrala, ale iba jeho vzletnú konštruktívnu pobídku, návnadu na kapitalizmus, svetlé zajtrajšky bez králikární, škoda len, že teraz sú ich relatívne ceny ešte vyššie, i keď sú už o dosť staršie. A čo rasistické som spomenul? Hádam referenciu na Soroša? To už sa ani jeho meno nemôže spomenuť? O židovstve si začal písať ty, ja nič, ja som iba narazil na jeho majetok. Futbalisti končia skôr, lebo už prestávajú stačiť na mladších, nie vždy preto, že by boli invalidi. Nepostrehol som, že by futbalisti nejak veľa zomierali, v modernej terminológii, nebol preukázaný súvis profesionálneho futbalu s úmrtiami. Možno v poslednej dobe zomierali viac kvôli nejakej divnej látke, do ktorej ich nadriadení tlačili, ale veď čo by človek nespravil pre peniaze, že. Platy v korporáte, že sú vysoké? Leda tak pre tých, ktorí šéfujú, vlastnia. Nepríde mi, že by boli hviezdy vo futbale poškodzované, aká kartelová dohoda? Skôr tie ich zmluvy, z ktorých nejako plynie ich nevyraziteľnosť bez ohľadu na to, či vôbec hrajú, mi príde ako nejaká divná kartelová dohoda. V korporáte človek keď nemaká, obvykle končí a nech sa stará sám.

20.04.2022, 15:49

Dalsia vec, na priklade Alvesa, Aubu vidime ze u Xaviho nemusi korelovat vykon s postavenim do zostavy.

18.04.2022, 14:42

Este to minuskujte a podporujte hegemoniu hviezd, vy simpovia.

18.04.2022, 15:34

Zlepenec od novinara Fonta. Nejaka statistika, ohliadnutie dva roky dozadu, ako keby za 8 golov mohlo koleno :) Do toho nejake vyjadrenie doktora ktory Stegena nevidel, ale povie ako sa rehabilituje. A otazka na tlacovke ktora absolutne nesuvisi s tymto clankom ale je fajn tam dat nejake vyjadrenie, hoci vtedy sa to tykalo niecoho ineho :)))

18.04.2022, 23:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat