Ter Stegen: Je nemožné, abych teď v létě opustil Barcelonu

Ter Stegen: Je nemožné, abych teď v létě opustil Barcelonu

Marc-André ter Stegen poskytl rozhovor pro Kicker a DAZN a v něm ubezpečil všechny culés, že se v létě nechystá z Barcelony odcházet.

Cítím se velmi dobře, protože má rodina je šťastná. Když jsme začali jednat s Barcelonou, objevil se koronavirus a nezdálo se to jako správný čas na řešení takových záležitostí. Pandemie je mnohem důležitější než fotbal a tak jsme se rozhodli odložit vyjednávání. Konec konců, můj kontrakt je v létě platný a není tak možné, abych teď odešel. Není to jen o fotbale, ale také o pracovních místech a lidech v něm. Většina vidí jen to, co se děje na hřišti, ale když se hraje v Barceloně, musí fungovat i bary, hotely a restaurace.

Fotbal je velký byznys, na němž je závislých hodně lidí. Ta pauza nebyla perfektní, ale nové přípravné období nám podle všeho pomáhá. Budeme mnohem více soustředění a velmi zřídka jsme na tom fyzicky byli takto dobře. Zápas bez diváků už jsme zažili proti Las Palmas a toto bude něco kompletně odlišného. Máme rádi podporu fanoušků, protože to činí fotbal tak skvělým. Hrát bez nich není příliš atraktivní, ale míč se bude kutálet po trávníku a to je to, co si užíváme nejvíce. V sezoně jsme byli nahoře i dole, měli jsme dominovat.

V zimě došlo ke změně trenéra a zpočátku to bylo obtížné, protože oba koučové mají odlišné styly. Porážka s Realem byla velkou ránou, ale všechny celky hrají na vysoké úrovni a mohou nás překvapit. Pod předchozím trenérem jsme si nevedli tak špatně, ale vedení zhodnotilo situaci a musíme jí přijmout. Nyní se snažíme o nový přístup a chceme více držet míč. Máme dobrou šanci na postup do čtvrtfinále a chceme jí využít.

Jsem přesvědčen, že soupeři na Messiho nezapomněli a nemyslím si, že jsou příliš šťastní, že mu budou opět čelit. Srovnání s Michaelem Jordanem? Leo je skvělý hráč, který se zdá být rozdílovým v každém utkání a jde o sportovní legendu. Takové hráče lze spočítat na prstěch jedné ruky. Ve fotbale se staráte více o tým, než v basketbalu, protože těch členů je více. Potřebujete hierarchii, které můžete důvěřovat v obtížných časech.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Snad to brzo podepíše a bude klid!smiley

03.06.2020, 11:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat