Henry: Je směšné zpochybňovat Messiho chuť hrát

Henry: Je směšné zpochybňovat Messiho chuť hrát

Bývalý útočník Barcelony reagoval na kritické ohlasy týkající se Messiho údajné neochoty hrát a napadat. 

Diskuse se strhla poté, co po zápase s Dynamem Kyjev bylo zveřejněno krátké video, na kterém si Messi nezúčastněně vykračuje po hřišti a soupeře s míčem kolem sebe nechá jen tak proběhnout, aby založil útočnou akci. Henry pro 'Que Golazo!' uvedl, že kritika byla přehnaná.

,,Když vidím, že lidé z nějakého důvodu neustále útočí na Messiho, směji se. Směji se proto, že lidé zapomínají, že před měsícem odletěl hrát do Ekvádoru a pak do Bolívie. Nikdo nebere v potaz, že absolvoval dvanáctihodinový let a při přistání v Bolívii nemůžete ani chodit! Fotbalisté z Evropy omdlévají. Pak znovu cestoval a znovu hrál. Možná byl v jednom zápase unavený, no a co? Mluvíme o hráči, který dal více gólů, než kolik odehrál zápasů. Lidé zapomínají, že nejsme stroje. V El Clásicu soupeře napadal v rohu pětkrát nebo šestkrát, ale z toho nebyly žádné žhavé novinky."

,,Nechte ho být. Protože až nevyběhne na hřiště, všichni budeme plakat. Chápu, že musíte prodávat věci a vytvářet příběhy, ale ne o tomto muži. Hrál jsem s Leem, není to člověk, na kterého byste měli útočit. Nechápejte mě špatně, ale občas na někoho útočíte jenom proto, abyste na něho zaútočili. Za to, co udělal pro fotbal a pro Barcelonu, se mu nikdo nevyrovná."

,,Nechápu, že lidé zpochybňují jeho ochotu a vadí mi to. I já jsem někdy během zápasů chodil, když si soupeři míč nahrávali kolem mě. Nebylo to proto, že jsem chtěl nebo nechtěl hrát, někdy jsem byl unavený, někdy to prostě nešlo a můj mozek mě nenásledoval. Tyhle věci se můžou stát. Jak můžete zpochybňovat touhu Lea Messiho? To je směšné. Ano, možná by to zvládl lépe, ale zpochybňovat jeho ochotu?"

,,Messi je zvíře, asistuje, přihrává... Pro mě je to velmi jednoduché: když Messi hraje, musíte si ho užívat a přestat si stěžovat na věci, které nedělá. Nestává se to často, buďme upřímní, ale dovolte mi zopakovat, že pokud existuje člověk, který si zaslouží odpočinek, pak je to on."


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

smiley

10.11.2020, 08:11

Upřímné a tak málo časté v této době.

10.11.2020, 08:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat