Tottenham nabídl podle Munda Deportiva Barceloně jednoho ze svých stoperů

Tottenham nabídl podle Munda Deportiva Barceloně jednoho ze svých stoperů

V nadpisu zmíněné katalánské periodikum informuje o zájmu Barcelony koupit středního obránce. Jean-Clair Todibo je na prodej a středem zájmu mnoha celků - v neposlední řadě Lipska - a v kancelářích na Camp Nou si už pomalu mnou ruce nad výdělkem, jelikož je Francouz stál pouhý milion eur. K tomu se navíc spekuluje o tom, že by se Samuel Umtiti mohl stát součástí nějaké výměny a tak by Kataláncům scházela čísla na postu stopera.

Čtvrtým středovým bekem je sice nyní Ronald Araújo, nicméně klub se i přes to porozhlédne po trhu a hráčích, které nabídnou ostatní celky. Jednou z možností je Juan Foyth z Tottenhamu. Jeho transfer ale bude podle zástupců Barcy složitý. Jde totiž o jednoho z nejnadanějších argentinských obránců, který do klubu dorazil v roce 2017 na základě doporučení jeho krajana a tehdejšího kouče A-týmu, Mauricia Pochettina.

Jenže bývalý trenér Espanyolu už Kohouty nevede a na jeho místě je José Mourinho, pod nímž si dvaadvacetiletý rodák z La Platy zahrál méně a méně. V Anglii tak jsou přesvědčeni, že je Foyth na prodej a jeho jméno figuruje se spoustou klubů, včetně Blaugranas, kteří měli s Hotspur probírat Tanguye Ndombelého. Dokonce i sám pravonohý Argentinec přiznal v nedávném interview pro TNT, že se nebrání změně prostředí.

Vždy chcete hrát, cítit se jako fotbalista a dobře si vést. Žádný zápas není snadný a nevím, zdali musíme čekat na to, až se otevvře přestupové okno. Pokud budu mít příležitost zahrát si, tak milerád zůstanu. Pokud se mnou klub nepočítá, bude nejlepší se porozhlédnout po jiném,“ pravil 187 centimetrů vysoký zadák, jehož oděvním partnerem je adidas. Celým jménem Juan Marcos Foyth se narodil 12.1.1998 a zastupuje jej agentura Primotempo.

Za aktuální ročník odehrál 7 zápasů - 4 v Premier League a 3 v Lize mistrů - a celkově v nich nasbíral 262 odehraných minut (65, resp. 197). V rámci anglické nejvyšší soutěže uviděl jednou žlutou kartu a v pohárové Evropě si pak současný reprezentant La Albiceleste (10 startů z áčko, debut v listopadu roku 2018) jednou zahrál i v základní sestavě a připsal si 27 % z možných minut. Jeho současná tržní hodnota činí 13 a půl milionů eur a stávající kontrakt vyprší za 2 roky.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat