Transplantovaná játra Érica Abidala podle všeho pochází z černého trhu

Transplantovaná játra Érica Abidala podle všeho pochází z černého trhu

Velké odhalení. Národní toxikologický ústav spadající pod ministerstvo spravedlnosti Španělska nenašel žádné důkazy o příbuzenském stavu mezi bývalým fotbalistou Barcelony a jeho údajným bratrancem, který mu měl před lety darovat část jater.

Souvisí to s případem u barcelonského soudu ohledně možného obchodování s orgány, do kterého se prý zapojil i bývalý prezident klubu Sandro Rosell a člen představenstva Juandro Castillo.

Odhalené důkazy jsou dalším vodítkem k vině zúčastněných, protože již dříve byly zveřejněny telefonické hovory mezi samotným Rosellem a Castillem o nezákonném nákupu jater a vymyšleném příběhu o bratranci jako dárci orgánu.

Obviněné osoby měly v minulosti argumentovat tím, že Abidal a dárce měli pouze společnou babičku. Nová odhalení ukázaly, že to není pravda. Rakovina jater byla Abidalovi diagnostikovaná v roce 2011.

O rok později Francouz podstoupil úspěšnou transplantaci jater a roku 2017 se objevily první zprávy o nesrovnalostech v celém procesu. Případ byl od té doby otevřen a předložen soudu.

Podle trestního práva hrozí všem zúčastněním za obchodování za účelem získání tkání, buněk či lidských orgánů odnětí svobody od 2 až do 18 let.


Zdroje: El Confidencial 



Diskuze

Vytahovat něco takového.... No teda fuj.

15.04.2022, 15:59
Nogares karlos

Nesouhlasím. Jak k tomu přijdou ti co jsou na čekací listině? Obchod s lidmi a orgány je to největší svinstvo. Ať třeba shoří v pekle, jestli je to pravda.

15.04.2022, 17:34
karlos Nogares

Tal jasný, že z tohoto pohledu je to hnus. Ale vytahovat to po deseti letech je prostě divný. Tvůj názor ale chápu. 👍

15.04.2022, 18:07
cechoma karlos

A co jako je na tom divného? Prostě na to přišli až po deseti letech. Pokud je to pravda samozřejmě.

15.04.2022, 22:01
absint karlos

Vytahovat? Uvědomuješ si, odkud se orgány na černý trh berou?

15.04.2022, 22:13
karlos absint

Vím. Nikdo ale zatím neví co přesně se tenkrát stalo. Jaké pak okolnosti ho k tomu vedli. Nejdříve se musí počkat na nějaký offiko verdikt, nez tu psát ukvapené závěry. Tím svým komentem jsem neměl na mysli to, že po deseti letech je jedno jestli někdo tenkrát trpěl, že to je už jako v pořádku. Já tím myslel jako že proč po deseti letech, kdy jim dalo jistě mnoho práce na to či ono přijít, to vytahujou mezi veřejnost. Co když je to pravda? Co když ne? Co když si Abidal zaplatí právníky a ti ho z toho dostanou i když je třeba vynnen? Takhle se prostě veliké případy nevedou.

16.04.2022, 00:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat