Tři rozhodnutí, které musí Valverde učinit

Tři rozhodnutí, které musí Valverde učinit

Barcelonu čeká klíčový zápas s Borussií Dortmund a před trenérem Ernestem Valverdem leží trojice rozhodnutí s ohledem na základní sestavu. Dembélé, nebo Griezmann? Arthur, nebo Vidal? Umtiti, nebo Araújo?

Vítězství v pátém utkání Ligy mistrů by Kataláncům zajistilo účast v osmifinále, naopak jakýkoliv jiný výsledek může jejich cestu značně zkomplikovat. Barça dosud ve skupině nepředváděla dobré výkony, což musí změnit. A bez správné taktiky se změna neobejde.

Dembélé vs. Griezmann

Proti Leganés se v rozestavení 4-2-3-1 sešly všechny čtyři barcelonské ofenzivní hvězdy, bohužel hra byla znovu špatná. V případě Francouzů se dá říct, že jeden byl horší než druhý. Ousmane Dembélé zůstává nekonzistentní a Antoine Griezmann daleko za očekáváním. Proto je nejpravděpodobnější, že proti Dortmundu se k Lionelovi Messimu a Luisi Suárezovi postaví jen jeden z nich. 

Arthur vs. Vidal

V návaznosti na to se otevírá otázka, jaké bude složení zálohy, pokud bude jako tradičně tříčlenná. Počítat se dá s Frenkiem de Jongem a Sergiem Busquetsem. Třetí post má připadnout Arthuru Melovi, nebo Arturu Vidalovi.

Brazilce několikrát docela nelogicky nechal Valverde sedět a spekuluje se o různých důvodech, například o tom, že Arthur není stoprocentně soustředěný na své výkony za Barcelonu. Pokud by ale bylo cílem držet míč, zůstává jasnou volbou.

Naopak Chilan Vidal, který o své místo nadále urputně bojuje, nejednou ukázal, že dokáže na trávník přinést něco, co Barcelona postrádá. Nasazení, tvrdost či občasné náběhy do soupeřova vápna by proti Dortmundu mohly být k užitku.

Umititi vs. Araújo

Gerard Piqué se vykartoval, Clément Lenglet by ale po problémech s lýtkem už měl být v pořádku. Zdá se tak, že stoperská dvojice bude francouzská, jenže Samuel Umtiti má stále co dokazovat, aby se s jeho nasazením dalo počítat automaticky. Když bude mít Valverde pochybnosti o jeho kondici, připraven je Ronald Araújo z béčka, který se znovu objevuje na trénincích A-týmu.


Zdroje: sport.es



Diskuze

A ja by som si tipol, že do zálohy pošle De Jonga na DM a k nemu behavého Arthura a bojovného (a oproti Vidalovi) tvorivejšieho Rakitiča. To je môj tip na prekvapenie.
V útoku by som asi dal prednosť popri Messim a Suárezovi Dembélému. Je rýchlejší a čakám otvorený futbal s dostatkom priestoru + motivácia proti bývalému klubu.
Obrana je na stopérskych postoch jasná. Na čiarach asi Roberto a Firpo.
Výsledok 4:2 by ma potešil.

26.11.2019, 14:08

Hlavní rozhodnutí které by měl učinit je jestli odejde dnes a nebo zítra.

27.11.2019, 11:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat