UCAM Murcia - Barça B 2:2 (5:4 pp)

UCAM Murcia - Barça B 2:2 (5:4 pp)

Béčku sezóna končí. V semifinálovém boji o druhou ligu podlehli Murcii až na penalty.

Do semifinálové bitvy Katalánci naskočili v plné palbě. Prostor mezi třemi tyčemi kryl Iňaki Peňa. Před ním obranná čtyřka Mármol, Comas, Riera a na výpomoc z áčka Oscar Mingeuza. Ve středu pole nastoupili Matheus, Nico a uzdravený kapitán Collado. Útočný trojzubec tvořili Konrad, Manaj a Hiroki Abe.

Do první výraznější příležitosti se dostala hostující Barcelona. Na začátku druhé desetiminutovky Manaj patou posunul do šance Konrada. Ten si sice ve vápně položil obránce zasekávačkou, avšak poté do něj míč napálil.

Po čtvrt hodince hry se poprvé přihlásili o slovo domácí. Přihrávkou za obranu se útočník dostal před Peňu sice trošku z úhlu, ale jeho zakončení po zemi bylo velice nebezpečné. Peňa reflektivním zákrokem nohou podržel Barcelonu. Další nebezpečná situace ale už bohužel skončila v síti. Ve 24. minutě napřáhl ke střele unikající Alberto Fernández. Jeho střela z veliké dálky zapadla přímo za pravou tyč.

Hosté nechtěli na nic čekat a okamžitě odpovědět. Už dvě minuty později Mingueza přihrál do vápna na Manaje. Ten se s míčem uvolnil kolem obránce, ale tvrdou dělovku napálil pouze do tyče.

Domácí Murcia mohla ještě před odchodem do kabin vedení navýšit na rozdíl dvou branek. Po přímém kopu a souboji ve vápně se míč dostal do souboje mezi útočníkem Murcie a Arnau Comasem. Zakončující hráč se sice dostal ke střele, ale jelikož byl rozhozený, tak si s tím Iňaki poradil.

Barcelona naskočila do druhé půle velice hladová po vyrovnání. Důkazem toho byla odpískaná penalta hned po dvaceti vteřinách po nástupu ze šaten. Po akci Konrad, Manaj, Matheus byl právě poslední jmenovaný při snaze trefit balón ze vzduchu faulován. K pokutovému kopu se postavil hrotový útočník Rey Manaj a zkušeně proměnil do levého dolního rohu.

V 56. minutě mohli jít Katalánci do vedení. Manaj přiklepl míč Colladovi a ten z jedničky práskl do balónu. Jeho střelu na zadní tyč ale zblokoval obránce a střela šla nakonec těsně vedle levé tyče.

V 65. minutě si ale opět vzal slovo albánský hroťák Rey Manaj. Na půli hřiště převzal míč a byl sám proti čtyřem obráncům. Namířil si to až k bráně a kousek za vápnem napřáhl ke střele. Střela zapadla přesně k pravé tyči Ribasovi svatyně. Neuvěřitelná akce a neskutečný gól.

Kouč Garcia Pimienta chtěl trošku oživit hru a poslal na hřiště Pequeho namísto Hirokiho.

Bohužel v 81. minutě přišla rána pro Barcelonu. Po rohovém kopu a prodloužení na přední tyči se zjevil na zadní tyči Xemi, bývalý hráč Barcelony. Do prázdné brány mu zakončit problém nedělalo a vyrovnal utkání na 2:2.

V 88. minutě měl Manaj na kopačce hattrick. Po krásné individuální akci a nahrávce Konrada se dostal do velké šance. Z blízka však napálil pouze gólmana.

Zápas plný nervů tak nenašel rozuzlení v základní hrací době a šlo se do prodloužení.

První poločas prodloužení žádnou výraznější šanci nepřinesl. Hostující kouč se tak pokusil o oživení hry v podobě střídajícího dua Oriola Busquetse s Alejandro Baldém. Ti nahradili Nica a Miku Mármola. Kvůli křečím a zdravotním komplikacím odstoupil v závěru také Comas, kterého zaskočil na pozici stopera Ramos Mingo.

Ve 119. minutě mohl rozhodnout opět Rey Manaj. Jeho hlavičku po rohu ale vyhlavičkoval na brankové čáře jeden z obránců. V poslední minutě ještě mohli skórovat domácí. Dobrou střelu z dálky ale zlikvidoval výborně chytající Peňa.

Ani 120 minut tak nerozhodlo o vítězi tohoto duelu a tedy postupujícím do finále play-off o druhou španělskou ligu. Šlo se tedy do penaltového rozstřelu.

Peňa sice Barcelonu podržel a chytil až čtyři penalty z devíti. Ani to bohužel nestačilo, jelikož barcelonští hráči zahodili až pět penalt.

Hodně hořký konec v této sezóně to tak byl pro celý tým ale hlavně pro fantastického Iňakiho Peňu. Béčko Barcelony tak sice v letošní sezóně končí a nezahraje si příští sezónu druhou ligu, avšak celý tým si zaslouží velkou pochvalu za fantastickou sezónu a budeme všichni doufat, že to co se jim nepovedlo letos, to se jim povede za rok.

Sestavy:

UCAM Murcia: Ribas – Terranova (Romera, min. 90), Josete, Charlie Dean I’Anson, Diaz – Buyla (Collado, min. 74), de Vincente – Fernández (Moreno, min. 98), Xemi, Beltrán (Espina, min. 74) – Sánchez (Barrutia, min. 90)

Barcelona B: Peňa – Mingueza, Comas (Ramos Mingo, min. 116), Riera, Mika Mármol (Baldé, min. 106) – Collado, Nico (Busquets, min. 106), Matheus – Hiroki Abe (Peque, min. 79), Manaj, Konrad

Góly: Alberto Fernández (min. 24), Xemi (min. 82) – Manaj (min. 47 z pen., 65)

 

Autor: Ondřej Stránský


Zdroje: FC Barcelona B CZ/SK (Facebook)



Diskuze

Škoda. Kluci byli blízko. V sestavě spousta hotových hráčů, pro které už i druhá liga by byla malá - Inaki Pena, Comas, Baldé, Collado, Nico, Konrad. Musí se s těmi jmény pracovat (hostování, áčko).

18.05.2021, 20:58
absint David Kvapil

Pokud je pro ně druhá liga malá, proč se nedokážou dostat ani z té třetí?

18.05.2021, 21:21
David Kvapil absint

Postoupit ze třetí do druhé ligy je extrémně těžké. Nechtěl bych tu soutěž hrát. Už jen, že se dostali do semifinále je výborný úspěch. Navíc rozhodují opravdu jen detaily. viz. penalty.

18.05.2021, 21:59
absint David Kvapil

Tak nevím. Jestli správně počítám, třetí liga je pod druhou, logicky je teda méně náročná. O šesti hráčích (půlce týmu) píšeš, že už přerostli i tu druhou, čekal bych pak, že ten okres, co hrají teď, suverénně ovládnou, ne že tam budou (zatím) čtyři roky.

18.05.2021, 23:03
David Kvapil absint

Takhle to není. Třetí liga je velice náročná soutěž, bojovná, nevyzpytatelná. O zase o nečem jiném než ta druhá. Rozhodně to není nějaký postup z III. třídy do okresu. Jednotlivci soutěž rozhodně přerostli a dovolím si říct, že taky druhou ligu. Stačí se podívat na pár zápasů.

18.05.2021, 23:24
absint David Kvapil

Sorry, ale to mi prostě nevychází. Kdybys napsal, že jsou tam jeden dva takoví hráči, neřeknu nic, ale když to tvrdíš o půlce týmu, tak by se to někde mělo projevit. I přes nevyzpytatelnost ligy, špatnou úroveň hřišť, atd.

19.05.2021, 00:30
Pajinos David Kvapil

no pozor, postoupit ze trojky do OP dá taky velkou práci - sám s tím mám zkušenosti v našem okresu v MSK (bohužel s negativním rozuzlením)smileyněkdy jsou ti rozhodčí fakt na pěst

ale žerty stranou, musí se brát v potaz, že ve dvojce jsou profi kluby, kdežto ve trojce myslím ještě i poloprofi některé (kdyžtak mě opravte, můžu se plést) a to je pak znát rozdíl ve kvalitě

je to těžké, to ano, ale absint má pravdu v tom, že kdyby tam ta kvalita byla rozsáhlejší, tak jsou dávno ve dvojce (bohužel plno kvalitních hráčů odešlo v posledních letech - Abel, Palencia, Cardona apod.)

jinak ale souhlasím s tím, že někteří by si zasloužili hrát dvojku, do áčka bych však s nimi počkal, jelikož tam nedostávají pořádně prostor ani mladí co tam jsou teď (leda Peňu vytáhnout občas)

a věřím, že Pimi z nich vytáhne maximum, zatím to má vzrůstající tendenci a to co měl Gerard k dispozici byl určitě kvalitnější kádr, než je teď - ale to je jen můj názor a pohled na věc

19.05.2021, 09:04
roman1978 absint

pravděpodobně proto, že jsou moc mladí a hrají proti profíkům, kteří to berou stejně prestižně jako la ligu. je enormně těžké dělat si v osmnácti letech prdel z třicátníka, který tím živí svou rodinu - tím myslím, že ta tvrdost je někdy až za hranou a ti kluci na to žehrají. šestnácti až dvacetiletí hráči se postupně vyvíjí a také mají velké výkyvy. to ale nic nemění na tom, že kdyby zůstali v béčku třeba ještě ve stejné sestavě další roky, že by ten postup nevybojovali.
naprosto souhlasím, že by se polovina béčka měla minimálně vyzkoušet za a tým a nebo poslat na hostování. tím ale nastane problém pro další ročník béčka a i když tam budou nové talenty, nemusí ten tým jako celek mít na postup.

19.05.2021, 13:04
absint roman1978

To je hrozná blbost. V La Lize budou přece taky hrát proti třicátníkům, kteří živí svoji rodinu, stejně tak v Lize Mistrů. Jen tady budou ti třicátníci ještě o hodně lepší než ti, které se jim nedaří porážet teď ve třetí lize.
Mají výkyvy a v jejich letech je to pochopitelné, pokud ale chtějí pomýšlet na Áčko Barcelony, budou je muset hodně zredukovat. Může se stát, že ani nejlepší tým někdy nepostoupí (třeba kvůli jedné penaltě), oni se tam ale plácají už pár let, asi teda nejlepší nebudou, a kdyby náhodou jo, ne zrovna o moc. A to je prostě málo i na Celtu, která hraje střed tabulky, natož na nás.
Spousta lidí má tendenci "nechat hrát mladé", když se nedaří. Vždyť přece nemůžou být horší než Lenglet nebo Roberto. Problém je, že Lenglet i Roberto jsou pořád lepší než 90% hráčů na jejich pozici v La Lize (že nejsou úplně top na světě, je druhá věc). Co by se asi stalo, když bychom teď zapojili půlku Béčka do týmu? Vyhráli by nám hráči, kteří nejsou schopní postoupit do druhé ligy titul v té první? To asi těžko, spíš bychom do té druhé ligy spadli my.

Na závěr chci znovu zopakovat, že rozhodně netvrdím, že v Béčku není žádný hráč, který by mohl mít i na první tým. Zcela určitě jich tam je ale jen velmi málo, jinak by ty výsledky musely vypadat jinak.

19.05.2021, 16:38
roman1978 absint

Dokážeš pochopit psaný text?
Ti hráči béčka jsou většinou ještě ve velmi mladém věku a je velký rozdíl hrát proti chlapům v šestnácti letech a nebo ve dvaadvaceti a více a s daleko lepšími spoluhráči. Výkyvy jsou pochopitelné a také se přirozeně s věkem odbourávají, přichází taktická vyspělost apod. I Iniesta byl dlouho trdlo, ale vypracoval se.
Nikdo se ve třetí lize neplácá, ten tým je každý rok nový, musí se poskládat, musí si to sednout, hráči odcházejí na hostovačky, pendlují k áčku a zpět atp. Béčko prostě není tým, který by měl pracovat nějak koncepčně s dlouhodobými plány - je to jen a pouze líheň.

Nikdo nechce, aby ti hráči šli do áčka a hráli základ, píše se o tom, že se jim může dát šance se ukázat a třeba se jim podaří něco předvést a vyletět jako Ansu. Takže akorát další hloupost o pádu do druhé ligy.

20.05.2021, 08:13
absint roman1978

Já ho pochopit dokážu, spíš jestli ty si ho po sobě vůbec přečteš smiley
Je jim šestnáct (jen některým, popravdě)... a když je teď vezmeme do Áčka, tak jim bude kolik? Pořád šestnáct a pořád budou hrát proti těm chlapům, jen daleko lepším.
Jestli z nich za pět let budou superhvězdy je úplně irelevantní, celá diskuze vznikla protože bylo řečeno, že už TEĎ přerostli dokonce druhou ligu.
B-tým se sice pořád mění, a tak má těžší podmínky, kdyby tam však byla taková kvalita u tolika hráčů, pak by ten postup musel urvat úplně bez problému.

Je to stejná blbost, jako říct, že máme momentálně v A-týmu šest top hráčů, jen se nám jaksi nedaří vyhrát tu LM, teď už ani španělskou ligu.

20.05.2021, 12:09
roman1978 absint

ne, ne a ne
tak ještě jednou. oni přerostli třetí ligu - individuální kvalita zmiňovaných hráčů je na mnohem vyšší úrovni. také to nemá vůbec, ale vůbec nic společného s tím, kteří skončili v tabulce.
šestnáct také nebudou mít navěky, každým dalším zápasem rostou.
béčko se mění a mají těžší podmínky, rozhodně těžší podmínky, musí se nějakou dobu sehrávat a vytvořit tým, často se mění sestava kvůli pendlování hráčů s áčkem atd. jejich letošní umístění je úspěch.

a ano, v áčku máme šest top hráčů, jen se nám nějak nedaří vyhrát LM a ligu. ono to totiž není jen o individuálních kvalitách, ale o systému a hlavně o týmu jako celku. jen namátkou - MATS, Leo, Bus, Griez, Couts, Dembs jsou top hráči. že někteří nehrají v top formě a nebo jim nesedí styl barcy je vedlejší, co?

21.05.2021, 06:45
absint roman1978

To nikam nevede. Už se mi to nechce psát potřetí, zkus si přečíst úplný začátek diskuze.

A jestli za top hráče považuješ i Busquetse, který hrál půl sezóny hovno (a zase bude, až na nás vletí silný soupeř) a Griezmanna, který netrefí prázdnou bránu ze tří metrů, pak se vzdávám. K těm dvěma posledním se ani vyjadřovat nebudu.

21.05.2021, 10:04

Vidím to stejně jako absint a psal jsem to i v minulých komentářích. Pokud je tam tolik skvělých fotbalistů, tak třetí liga pro ně musí být hračka. Chápu, že se nemusí povíst jeden zápas, ale soutěž měli suvereně vyhrát (byli druzí). Jak pak chtějí hrát LM nebo o špici v LaLize? V áčku je hodně mladých a nadějných fotbalistů (Dest, Pedri, Fati, Araujo, Moriba, Puig...) a nemůžeme dát dohromady celou sestavu s 20ti letých kluků, i když talentovaných.
Ti opravdu nej 18ti letí (Fati, Pedri, Moriba) už v áčku jsou. Ostatní na to bohužel asi nemají.

Hostování je sice hezká věc, ale nepamatuji si snad nikoho, kdo by se vrátil z hostování a stal se členem základní sestavy. Skoro vždy už pak jen lítají po hostováních a nakonec to skončí přestupem do průměrného celku.

Jinak je to ale obrovská škoda, že se nepostoupilo. Přece jen se další talentovaní hráči hledají a lákají jednodušeji, když se jim řekne, že budou hrát za B druhou ligu, kde jsou více na očích než ve třetí lize s potenciálem dostat se do áčka.

19.05.2021, 09:08

Čím déle ti nadprůměrní kluci budou ve třetí lize, tím vice začnou stagnovat a šance se jim muže nadobro vzdálit. Minimálně Inaki a Collado nebo i ten Nico by měli do áčka přejít. Vzhledem k finanční situaci je to příležitost.

Inaki za Neta.
Collado za Trincaa.
Nico za Pjanice.
Balde za Firpa.

Třeba…

19.05.2021, 11:38
Pajinos David Kvapil

jsem pro, prakticky za všechny, co jsi jmenoval (neznám akorát toho Baldého a Nico mi něco říká), ale víš jak to tady chodí - tady se raději mladí prodají bez pořádné šance v áčku a koupí se místo nich nějaký pseudotalent za velké prachy (viz ten Matheus Pereira, Manaj a další takoví)

jinak slyšel jsem chválu i na Konrada a osobně jsem třeba velkým zastáncem O. Busquetse, ale uvidíme, snad se s Laportou začne blýskat na lepší časy a La Masia nebude jen prázdný pojem z historie

19.05.2021, 12:19
larnel David Kvapil

I z mého pohledu by bylo "hezčí", aby na lavičce seděli talentovaní kluci tak jak je zmíněno. Ale dostanou v áčku šanci? Je pro ně lepší sedět na lavičce a sem tam si zahrát 10minut v lize nebo v poháru proti třetiligovým a nebo je lepší pravidelně hrát každý týden plnou porci minut v nižších soutěžích? Kluci v 18ti letech si musí na mužský fotbal trochu zvyknout. Na lavičce si nezvyknou. Pokud budou mít opravdovou kvalitu, tak tu šanci dostanou jako Fati nebo Moriba.
Bohužel měla La Masia horší období a promítlo se to i do pádu z druhé ligy. Tito kluci, kteří převyšují 3ligu jsou srvnáváni s třetiligovými fotbalisty. Myslím, že trenéři vidí, jak se chovají na tréninku po boku hráčů z áčka a jestli na to mají nebo ne. Každý rok se nemůže přidat do áčka 5hráčů. Pořád hraje jen 11 a kam s nima?
A hlavně nezapomínejme, že jsme Barca. Obrovský tlak na výsledky, na kvalitu hry, obrovský tlak z médií. Není to Příbram, kde se může zkoušet a dávat šance donekonečna talentovaným hráčům.

19.05.2021, 12:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat