UD Almería 0:2 FC Barcelona

UD Almería 0:2 FC Barcelona

K předposlednímu venkovnímu zápasu této sezóny v rámci La Ligy nastoupila Barcelona na hřišti již sestupující Almeríe s cílem přiblížit se druhému místu v konečném účtování španělské nejvyšší soutěže. Trenér hostí Xavi neměl k dispozici trojici dlouhodobě zraněných (Gavi, Baldé, Frenkie de Jong), nově zraněného stopera Arauja, a rovněž vykartovaného Ilkaye Gündoğana. 

I vlivem absencí tak nastoupila v základní sestavě mimo jiné dvojice odchovanců La Masie Hector Fort, a Fermín López. Ti se trenéru Xavimu Hernandézovi odvděčili v 14. minutě zápasu. Krajní bek Fort asistoval, a Fermín López zaznamenal již čtvrtý gól hlavou v tomto ročníku La Ligy (0:1). O deset minut později měl šanci srovnat domácí útočník Choco Lozano. Ter Stegen byl ale ve střehu, a skvělým zákrokem vyrovnání odmítl. Na straně druhé měli pak šanci hosté zvýšit díky křídelníku Yamalovi, ale ten trefil pouze brankovou konstrukci. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1 pro Barçu. 

Choco Lozano se pak i ve druhém poločase snažil vyrovnat, nicméně i ve druhém případě se tak nestalo, protože domácí útočník ve slibné příležitosti minul. Blaugranas tak po druhé trestali. V minutě sedmašedesáté Sergi Roberto přihrál na značku pokutového kopu připravenému Fermínu Lópezovi, který svým sedmým gólem v této sezóně La Ligy vsítil svůj druhý gól v zápase. Ještě klidnější mohli hosté být po pokusu střídajícího Joãa Félixe. Ten ale trefil boční síť. 

Barcelona si tak v poklidu dokráčela pro 3 body, gólman ter Stegen pro další čisté konto, a dvě kola před koncem mají na třetí Gironu náskok čtyř bodů. Ke stvrzení titulu vicemistra stačí Barceloně potvrdit dnešní výhru v neděli dalšími třemi body doma od 19:00 proti Vallecanu.


Přehled utkání

16. května 2024, 21:30 Estadio de los Juegos Mediterráneos Nova Sport 4

UD Almería

0 : 2 Javier Alberola Rojas

FC Barcelona

  14' Fermín (Fort)
  67' Fermín (Roberto)
  85' Roque
Sestava

Maximiano - Pubill (80' Pozo), Montes, Chumi, Langa - Peña, Robertone - Leo Baptistao (59' Romero), Viera (68' Melero), Embarba (80' Centelles) - Lozano (59' Suaréz)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Fort (74' Cancelo) - Pedri (83' Romeu), Roberto (68' Christensen), Fermín - Yamal, Lewandowski (68' Félix), Ferran (73' Roque)




Diskuze

Děkuji za 3 body. Zahráli si hráči širšího kádru. 16 letý Yamal si mohl také odpočinout a Roque dostat větší mimutáž. Chlap za 30mil neodehraje ani celý zápas za sezónu. Před půl rokem, kdyby ho Barca nekoupila, tak by snad nedohrála sezónu a Roque by určitě hrál v Reálu. Takový to byl talent a teď ani nedostane málem šanci hrát!Takže tady se PROJEKT moc nepodařil když uvažují o Roqueho hostování.

17.05.2024, 06:16
cechoma tomise63

Tak Roque je dost možná chyba skautů. Ano, dostal málo času, ale i tak, moc geniality jsem zatím neviděl. Trenéři ho vidí na tréninku a pochybuju, že by ho na hřiště nedali jenom z nějakého osobního trucu nebo co. Možná má problémy s fyzičkou. Těžko říct

17.05.2024, 09:19

Roque vyzera vseliako ale nie ako novy Ronaldo. Niekedy ma problem nahrat na 3 m ke dje pod tlakom a presne ako pise kolega je denne videny na treningu. Ale co citam od rana ze Xavi stratil doveru? Uvidime ci sa dane informacie zakladaju na pravde. Ako to povedat ab som ti vystihol, ak je pravda ze bude vyhodeny za to co povedal na tlacovke tak to je max, pi…., lebo povedal len pravdu. Na druhu stranu hracov ako Torres nechavat v Barcelone to je blamaz a ked s tym Xavi suhlasi tak kludne nech ide. Budeme sa smiech sice celemu futbalovemu svetu ale nebude to po prvy krat.

17.05.2024, 09:37

Roque=30mil euro, zkušený mladý reprezentant Brasilie, může hrát kdekoli v útoku. Nová hvězda, která se během roku zhodnotí. Mají zájem světové velkokluby, ale Roque upřednostňuje FCB. Do Barcy jde, aby fotbalově rostl, brasilský klub mu byl už malý. Od malička má sen hrát v FCB. Takhle o něm hovořilo vedení. Vše nachystáno pro růst, zlepšování.... PROJEKT... ale nedostal dle mě dostatek příležitosti. Takže 30mil v zádeli..... Ale pořád vedení PLÁČE, že nejsou peníze!

17.05.2024, 10:03

Vím, že to byla ,,jen,, Almeria. Ale i více zápasů nám ukazuje, že se musíme vrátit k modelu kostra týmu la masie doplněná o pár hráčů. Já osobně bych se nebál Marqueza na post hlavního trenéra. Pepek taky přišel z béčka. Jasně, béčko v té době hrálo druhou ligu, ale teď hrají o postup. Enrique taky trénoval béčko a i když to vzal přes Celtu a Řím, jak to v áčku klapalo.

17.05.2024, 10:05
pyspetr cechoma

Enriqueho material a nynejsi material...

17.05.2024, 10:39
absint pyspetr

No Enrique taky převzal tým v rozkladu. Viz články z léta 2014.

18.05.2024, 15:01

Tak nakonec Xavi poletí že řekl pravdu o financích a situaci v klubu.Laporta vede klub stejným bahnem jako Bartek.Tento klub potřebuje čistku v celé struktuře.Jsme v sračkách.Zatímco Real kupuje top hráče my čekáme na hráče z pracáku( po vypršení smlouvy),smutno je mi.

17.05.2024, 10:33

Roque přece měl smlouvu, sportovní úsek nedovede využít jeho potenciál, trenér mu nedá ani příležitost! Jen chci říct, že dát v době krize za chlapa 30 mega, který nehraje... to je amaterismus. A tohle je dnešní rozdíl mezi FCB a Reálem.

18.05.2024, 05:51
Kamil87 tomise63

Přesně!! podívejte se Gulera který se ještě stihl zranit a už je platnější než Roque

18.05.2024, 07:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat