Už je příliš pozdě. Riqui Puig je na odchodu. Barcelona potřebuje prodat talentovaného záložníka

Už je příliš pozdě. Riqui Puig je na odchodu. Barcelona potřebuje prodat talentovaného záložníka

I po odchodu Ronalda Koemana zůstává Riqui Puig v Barceloně na druhé koleji. Pod novým trenérem odehrál 22letý mladík pouhých 240 minut v sedmi zápasech. Nyní dokonce i zarytí fanoušci záložníka věří, že pro něj bude nejlepší Camp Nou opustit. Hostování by zřejmě nedávalo velký smysl, proto přichází v úvahu trvalý přestup.

Snad každý příznivec Barcelony přihlížel s obrovskými očekáváními jeho slibně rozjeté působení v áčku. I když nedostával nikdy pořádně dostatečný prostor, stále za ním stáli a chtěli, aby v jejich milovaném klubu uspěl.

Bývalí trenéři v čele s Ernestem Valverdem a Ronaldem Koemanem k němu nebyli fér. Jejich vedení kabiny bylo pro mnohé špatné, ale co je jasné určitě – Puig nemohl rozvíjet svůj talent. Nyní vede tým legendární Xavi, ale zdá se, že pro samotného hráče je příliš pozdě.

Pedri, Gavi, Nico a Frenkie de Jong – katalánský velkoklub má ve svých řadách čtyři úžasné mladé hráče a pro Riquiho nezbývá místo.

Není to tak, že by měl vysokou mzdu, byl herně špatný, nebo nedělal dobrotu v šatně. Pokud se objeví na hřišti hraje dobře ačkoli stále není naplněný jeho potenciál.

Každopádně už řadu měsíců je jasné, že by bylo nejlepší a rozhodně stálo za to projevit jeho velký talent. Bohužel pro něj jsou v týmu lepší hráči, takže je jasné, že nejlepší pro všechny strany bude, když se ukáže v jiném týmu.

Barcelona by mohla jeho místo zaplnit jiným hráčem La Masie nebo přivést záložníka zvenčí, ale nyní je pravdou, že Xavi téměř šestého záložníka nepotřebuje.

Riqui za poslední čtyři roky odehrál 52 zápasů za první tým Barcelony. Avšak pouze čtrnáct z nich bylo v základní sestavě pouze a jen ve čtyřech případech odehrál celé utkání.

Na poslední předzápasové tiskové konferenci před zápasem s Elche dokonce Xavi přiznal, že není nadšený z jeho situace. „Cítím se špatně, že nemohu Riqui Puigovi dát minuty, protože na jeho pozici je silná konkurence - Pedri , Nico Gonzalez , Gavi, Frenkie de Jong. Trénuje velmi dobře a jsem s ním spokojený, zlepšuje se, ale ta konkurence je pro něj škoda," prozradil 42letý kouč.

Smlouvu má 22letý záložník v Barceloně do léta roku 2023. Nabízí se to, že klub se bude muset brzy rozhodnout mezi prodejem nebo nabídkou nové smlouvy. První zmiňovaná možnost se nicméně zdá být více než pravděpodobná.

Zdroj: Twitter


Zdroje: Twitter



Diskuze

4 záložníky na jeho pozici máme, navíc tak za rok až 1,5 let z béčka vytáhneme Torreho (snad tedy). Případně Ilias. Na Puiqa bohužel nemáme místo. Musí se prodat

07.03.2022, 18:30
karlos karlos

*Puiga

07.03.2022, 18:31

Teď ho prodáme a za dva roky ho budem kupovat zpět a to několikanásobně dráž.smiley

07.03.2022, 19:39
Andreas Puyol

Vazne ? Kazdy jeden hrac pocnuc Pedrim konciac Gavim ( aj ked u Gaviho hra zatial rolu vek, uvidime o par sezon ) je kvalitativne lepsi futbalista. Nieco podobne sa hovorilo v podstate aj o Alenovi a dnesok dava zapravdu, ze kvalitativne je to priemerny hrac. V podstate ak by tu posledne roky nebol taky amaterizmus vo vedeni ani Roberto by uz v Barcelone dobrych par sezon nehral. A ako bolo spomenute vyssie, Torre vyzera, ze bude zbierat minuty aj v A muzstve kedze sam Xavi ho presvedcil k prestupu. Riqui uz dobre 3 sezony stagnuje, nikam sa neposunul a neurobil krok vpred ako napriklad Pedri. Tu nieje o com.

07.03.2022, 19:52

No hlavne, že Alvésovi je priestor dávať minúty a jeho pozičná hra mu nevadí, keď drvivú väčšinu rýchlych útokov vôbec nebráni a musí to hasiť stopér, ktorý potom nie je vo vápne. Xavi má tiež asi nejakú podivnú hierarchiu hráčov, ktorá sa nie vždy zakladá na výkonoch. Na Alvésovom poste konkurencia nie je? Minguéza aspoň stíha brániť.

07.03.2022, 21:20
raval69 smazáno

Debata tady je o Puigovi. Souhlas s Andreasem.

07.03.2022, 23:19
Andreas smazáno

Ak si si nevsimol, Dani tam nieje primarne ako RB. Resp.ak by si pozorne sledoval zapas videl by si to , ze je skor zaloznik primarne urceny ku kombinaciam v strede ihriska. Vlastne, toto nam dodava pokoj v zalohe kde sa uz dokazeme vymotat na jeden dotyk aj z tazkych situacii prave vdaka Alvesovi a jeho citu pre hru a prihravku. A dalsia vec su jeho centre, ktore konecne koncia tam kde maju. A mohol by som ti urobit analyzu , kolko toho Dani aj napriek rychlostnemu handikapu v zapase urobi. V neposlednom rade je tímový hrac a mentor. S Destom si rozdelia minutaz presne tak aby sa Sergino dokazal vzit do taktickej stranky ktoru Xavi pozaduje. Atd

08.03.2022, 10:00
smazáno Andreas

Ak nie je ako RB, tak kto potom? V minulom zapase to zanho bral Araujo, v strede potom chybal a nechal Piqueho sameho. Alebo sa miesto Arauja niekto stale vcas vracal? Nevsimol som si. Schopnejsi tim by to vyuzil a nasadzal by kopec golov, preto si nemyslim, ze s Alvesom sa da superit v LM.

08.03.2022, 13:30

Jako upřímně, kolik toho ukázal Nico při posledních střídánich. Taky nic moc. Trošku se divím, že nedostal o něco málo víc šancí. Na druhou stranu, už mu není 17. Navíc u něho je bohužel obrovský problém jeho postava 15 letyho kluka. A to i když s tím asi nic nemůže udělat. Snad se mu jinde bude dařit, přijde mi jako sympaťák

07.03.2022, 23:46

To je teda clanok :) Valverde nebol fer, Koeman tiez nebol fer a dva mesiace od odchodu Koemana uz je neskoro :))) Ta linia medzi fer a neskoro je teda neskutocne tenka :)
Uprimne, Riqui je skor marketing, nieco co by sme radi videli kazdy rok. Talent La Masie ktory zahviezdi. A namiesto toho aby sme si uvedomili ze an to naozaj nema, budu dookola bezat argumenty ako mu treneri nedali priestor. Ono ten priestor ale musi dostat na zaklade nejakeho vykonu na treningu. A je zrejme ze to tam nebolo....

08.03.2022, 08:10
MarcoFCB stockey

Podle mě těch šancí dostal dost. Někteří můžou tvrdit že ne, že potřeboval víc aby se mohl “rozehrát”. Jenže co on nastoupil, běhal po hřišti jak splašený kůň, narozdíl od něj když to srovnáme např. s Gavim, nebo s Pedrim ti potřebovali třetinu jeho času aby se chytli. Jednoduše na to nemá, a to že nehraje ani pod 4. trenérem o něčem asi taky svědčí.

08.03.2022, 08:33
MarcoFCB stockey

A souhlas, ten druhý odstavec je totální vyblitek.. Pod Xavim “už není čas” přitom jasně říkal, že všichni začínají od nuly.. prostě na to nemá..

08.03.2022, 08:35

a zatímco se všichni dívali na Puiga (včetně mojí maličkosti, který stejně hájil Aleňu), tak nám díky bohu vyrostli Gavi s Nicem a ještě do toho přihodím i Pedriho ... čili díky bohu, ono na tom fakt něco bude, že to nevyšlo - kor kdy údajně měl hráč sám protestovat proti hostování, které by mu prospělo

08.03.2022, 13:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 12
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat