V pátek absolvuje testy béčko, které se po víkendu vrátí i do tréninku

V pátek absolvuje testy béčko, které se po víkendu vrátí i do tréninku

Shodně Marca i AS informují o návratu B-týmu Barcelony do přípravy na restart sezony. V ní je čeká playoff o postup do druhé ligy. Svěřenci kouče Francisca Javiera Garcíi Pimienty nejprve podstoupí páteční testy na koronavirus a v pondělí je čeká první jednotka.

Původně se měla rezerva katalánského giganta nechat otestovat již 12. května, ovšem toto datum bylo posunuto z důvodu přetrvávajících obav, zdali fotbalový svaz pokryje náklady za testy. Včera RFEF zveřejnil návrh k návratu do tréninkového procesu ve třech fázích, testování po návratu do práce a před zápasy a také data pro vyřazovací zápasy. Zároveň zdůraznil, že vše závisí na dalších rozhodnutích orgánů.

Jeden z výše uvedených zdrojů si je však jistý tím, že Barca B se v pátek nechá otestovat a to pod stejným protokolem, jaký zažili áčkaři a který požadovala Asociace španělských fotbalistů. A pokud půjde všechno jak má, úvodní trénink - individuální - se uskuteční 25. května. Stejně jako tomu bylo u výběru Quiqueho Setiéna si budou muset i mladíci počkat několik dní na úvodní společné trénování ve skupinách.

Pokud bude návrh federace schválen, los postupového playoff proběhne někdy po 8. červnu a soutěž se vrátí někdy v půlce července (od 18. dál). Hráči by tak měli poměrně dost času na přípravu po téměř tříměsíčním cvičení doma. Prvním sokem Katalánců bude Yeclano, Valladolid B nebo Peňa Deportiva. V případě úspěchu budou muset hráči pod vedením Garcíi Pimienty porazit další dva soupeře.

Pak by na ně čekal postup do LaLigy SmartBank, kde naposledy představili v ročníku 2017/18. Dodejme, že playoff se má uskutečnit v Murcii. Problémem je, zda v něm bude kouč mít k dispozici své klíčové hráče. Hodně totiž závisí na situaci v A-mužstvu a tak by se předběžně nemělo počítat s Ansuem Fatim, Riquim Puigem, Álexem Colladem, Monchuem, Ronaldem Araújem a Iňakim Peňou.

Právě Puig se už například nyní připravuje s hlavním mančaftem. Mundo Deportivo trvdí, že se k béčku přidají junioři a to konkrétně Ilaix Moriba, Gerard Fernández, Nils Mortimer, Nico González, Jaume Jardi, Konrad de la Fuente, Álvaro Sanz, Mika Marmol a Arnau Tenas. Na závěr připomeňme, že v základní části obsadili Blaugranas 2. místo shodně se Sabadellem a o skóre před Cornellou.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat