Valverde: Chceme El Clásico odehrát na Camp Nou

Valverde: Chceme El Clásico odehrát na Camp Nou

Ernesto Valverde se na předzápasové tiskové konferenci před výjezdem do Eibaru nevyhnul otázkám na současnou debatu kolem El Clásica, které by se podle posledních zpráv mělo přesunout na prosinec.

Barcelonský trenér si však je jistý, že se odehraje podle plánu. "Je naplánováno na 26. října a nemám pochyb o tom, že se bez problémů odehraje, s respektem k soupeři a ke všem ostatním. Víme, že tento týden byl zvláštní, ale věříme, že zápas odehrajeme na našem stadionu. To je to, co chceme" prohlásil na včerejší tiskové konferenci.

"Nevím, jaké rozhodnutí Federace učiní. Ať už se rozhodne jakkoliv, podřídíme se."

Valverde poukázal na podobnou situaci před dvěma lety.

"To samé se říkalo 1. října (2017, kdy se konalo katalánské referendum) a o týden později jsme hráli na Wandě, kde každý očekával dramatické události, a skončilo to skvělým zápasem, na kterém se lidé vyjádřili bez problémů."

"Je tu prostor pro manévry. Kdyby byl zápas včera, pak by se možná nehrál, ale pořád zbývá 9 dnů. Momentálně se o tom až moc mluví."

Barcelonský trenér se konečně dostal i na nadcházející zápas s Eibarem, který Barcelonu před El Clásicem čeká. Potvrdil, že Messi je velmi blízko k návratu do plné fyzické kondice.

"Postupuje k tomu, aby byl na 100 % fit. Minule odehrál 90 minut a dal gól, což útočníka vždycky uklidní."

"Pomalu musí pokračovat, aby se dostal do top formy. Má za sebou pouze jeden celý zápas. Doufáme, že v nadcházejících zápasech už nám dá mnohem víc."

Kromě Messiho Ernesto pohovořil také o zdravotním stavu Samuela Umtitiho a Jordiho Alby.

"Samuel Umtiti trénuje normálně. Už dva dny za sebou trénoval a doufáme, že je připraven vrátit se do akce. Uvidíme, co ukáže další trénink."

"Jordi Alba je připraven naskočit a hrát. Minule to na něj bylo příliš brzy, a proto jsme ho pro jistotu nechali na střídačce."

"Eibar bude tlačit a hrát intenzivně, v tom jsou moc dobří. Myslím, že pro každý tým to je komplikace. Víme, jak hrají a jak se dokáží zorganizovat v záloze. Je to tým, který ví, co dělá a dělá to dobře. Bude těžké dostat se přes jejich linie."

"Sezónu jsme nezačali nejlíp a jsem rád, když můžu říct, že jsme dokázali reagovat. To je to nejdůležitější."

"Po pravdě v posledních letech děláme to stejné, překonáváme krize. Rádi bychom se dostali do čela, ale to zatím nemůžeme, protože jsme udělali chyby."

Řeč padla také na absenci Ousmane Dembélého, který si proti Seville vykoledoval červenou kartu.

"Ptal jsem se Dembélého, co rozhodčímu řekl a je trochu rozdíl v tom, co řekl mně a co je v zápise. Občas vás rozhodčí vyloučí, i když řeknete jen málo, ale jindy se zase stane, že nevylučují ani za nadávky."


Zdroje: marca.com, as.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Letos se mi jeho kroky líbí, ať už se sestavou, tak v tom, že dokáže posadit dříve neposaditelne nebo to, jak reaguje na průběh zápasu střídáním. Nebál se tam hodit mladé a ten začátek bych vážně prisuzoval tomu cestování a těm pouťákům, které jsme prostě odehrát museli

18.10.2019, 10:01
marek99 Creus
Senior editor

Striedania má určite lepšie než po minulé ročníky smiley

18.10.2019, 10:20
roman1978 Creus

jeho kroky jsou pouze vynucené. roberto hraje stále, suarez je neposaditelný. a nebo si myslíš, že by nasazoval pereze a nebo fatiho, kdyby byl od začátku útok v plné palbě? jediné pozitivum je to, že už skoro nehraje rakitič a je tam frenkie s arthurem a arturem.

18.10.2019, 13:05
Creus roman1978

Ano, to je pohled někoho, kdo si potřebuje pořád něco hledat a hejtovat ho, ale neberu ti ho 🤷🏼‍♂️

18.10.2019, 16:21

Jinak je dobře, že už se nám vylidnuje marodka smiley

18.10.2019, 10:01

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat