VALVERDE: I BARCELONA BY SI MOHLA STĚŽOVAT NA PROGRAM

VALVERDE: I BARCELONA BY SI MOHLA STĚŽOVAT NA PROGRAM

Barcelona včera dvakrát dotahovala jednogólový náskok Sevilly, až vše rozhodl Messi svým hattrickem, ke kterému přidal ještě i asistenci. Na pozápasové tiskové konferenci se však probíraly i jiné věci.

Vše odstartoval Solari, který si novinářům postěžoval, že Real Madrid bude mít před pohárovým utkáním o jeden den volna méně. Valverdeho to však nechalo klidným. "Podívejte, každý si může stěžovat na kalendář. Sevilla hrála ve středu a dnes, stejně jako my."

"Záleží na klubu, který to rozebírá. Může to být menší komplikace, ale stává se to nám všem. Pokud k tomu dojde, tak k tomu prostě dojde."

K zápasu se Sevillou přiznal, že jeho svěřenci měli ze začátku potíže. "Prohrávali jsme, to je jasné, i když jsme dominovali na míči."

"Bylo to trochu zavádějící, protože nás mohli ohrožovat z protiútoků, z něhož také dali první gól."

"Měl jsem pocit, že potřebujeme něco změnit, abychom změnili průběh zápasu. Někdy to uděláte a prohrajete a jindy zase vyhrajete."

"Tří obrovské gratulace za góly a další za přihrávku, je rozdílový a jedinečný," pěl Valverde chválu na Messiho.

"Každý tým má rozdílové hráče, ale my máme toho nejlepšího na světě. Nejenom kvůli gólům, ale také kvůli tomu, jak se objeví ve správnou chvíli na správném místě."

Výsledek obrázku pro valverde

Gerard Piqué

"Jsme opravdu rádi za výhru, protože je to těžké hřiště. První půle byla těžká, ale v druhé se trochu unavili a my jsme měli více šancí, abychom zápas vyhráli, což bylo naším cílem."

Dotazy na Solariho komentáře se nevyhnuly ani Piquému, který madridského trenéra pěkně zchladil "Naposledy, když oni měli jeden den odpočinku navíc, jsme vyhráli 5:1."

"Víme, že se na střetnutí s námi těší. Budou opravdu připravení, ale my uděláme vše, co bude možné, abychom se dostali do finále. Výhra v ligovém zápase poté by nerozhodla o titulu, ale byl by to od nás jasný signál, kdybychom vyhráli."

Výsledek obrázku pro piqué

Messi

"Nemůžeme říct, že je liga napůl vyhraná, pořád je před námi dlouhá cesta. Ale byla to důležitá výhra, už jenom kvůli tomu, co musíte dokázat, abyste tady vyhráli a kvůli udržení náskoku před našimi soupeři."

"Čeká nás teď pár těžkých zápasů. I když ve skutečnosti jsou těžké všechny."

"Je vždycky náročné tady vyhrát, tohle hřiště i hráče, které mají, známe. Vždycky je to proti nim těžké a bylo tomu tak i dnes. Dobré je, že jsme dokázali překonat to, s čím na nás přišli, což není nikdy snadné."

"Během sezóny procházíte různými obdobími. Nemůžete vždycky hrát na nejlepší úrovni. Abychom byli upřímní, jsme ve fázi, kdy nehrajeme zrovna nejlepší fotbal, a to je pak těžké dávat góly. Když se nám víc daří, všechno funguje samo o sobě. Dneska jsme byli znovu sami sebou a odehráli jsme úžasné utkání."

"Všechny soutěže jsou pro nás důležité. Nezahazujeme žádnou. Jsme jeden krok od finále poháru. Bude to opravdu náročné utkání, protože je to proti Realu Madrid a na jejich hřišti...ale my tam jedem vyhrát a věříme, že na to máme. Potom budeme myslet na ligový zápas u nich, ale chceme vyhrát všechno."

Výsledek obrázku pro messi

Carles Aleñá

"Je jasné, že dneska bylo důležité vyhrát, když jsme v posledních zápasech nehráli zrovna nejlíp."

"Teď nás čekají dvě Clásica, dva důležité zápasy, a chceme být ve finále Copa del Rey."

"Messi je číslo 1, myslel jsem si to už před tím, než jsem s ním začal hrát, a teď jsem o tom přesvědčený ještě víc. Neexistuje žádné srovnání. Musíte to vzdát, nikdo další není jako on."

"Sevilla nakonec hrála ve vysoké intenzitě a hodně nás zatěžovala, což jste mohli vidět v prvním poločase."

"Unavili se a toho jsme využili, udělali jsme správný krok s úžasným Messim v čele."

SEVILLA - FC BARCELONA: MIGUEL RUIZ

Pablo Machin

"Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů na světě a proti nejlepšímu hráči na světě, který má naše číslo a vypadá to, že si nás obzvlášť oblíbil."

"Nakonec je výsledek to jediné, na čem záleží, opět jsme měli šanci vyhrát. To je potřeba napravit, říkal jsem jim, že jsme měli šanci dát branku až do poslední minuty."

"I přes hořký pocit, že jsme nedokázali vyhrát, se nám v zápase řada věcí podařila. Hráči jsou na 99 % vyčerpaní, víc jim k tomu nemám moc co říct."

Výsledek obrázku pro sevilla barcelona


Zdroje: marca.com, sport-english.com, fcbarcelona.com



Diskuze

Piqué na hrad. smiley A Messi jak toho moc nenapovídá, tak když už, tak to stojí za to. smiley

24.02.2019, 09:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
11. Lamine Yamal 3
13. Dani Olmo 3
28. Pedri 2
67. Jules Koundé 1
68. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat