VALVERDE: INIESTA JE NENAHRADITELNÝ

VALVERDE: INIESTA JE NENAHRADITELNÝ

Ernesto Valverde na tiskovce před dnešním zápasem s La Coruňou přiznal, že si uvědomuje, že odchod Iniesty tým hodně zasáhne. Co s Iniestou osobně řešil říct nechtěl, ale přiznal, že je to pro něj nenahraditelný hráč.

"Můžete tam místo něj dát jiného hráče, ale s jeho schopnostmi je těžké najít někoho, kdo dokáže dělat podobné věci jako on." Bez Iniesty bude Valverde tým muset nějak vyrovnat, bude se hrát trochu jinak, ale pořád ve stylu, který Barcu definuje. 

Trenér přiznal, že pro něj bylo těžké představit si, že bude Iniesta někde jinde, ale že se ho nepokoušel přesvědčit tím, že ho hodně nechával hrát. "Iniestu jsem stavěl na hřiště hodně. Ne abych ho o něčem přesvědčil, ale spíše proto, že to byla pro tým ta nejlepší věc. Když sestavujete 11, tak nepřemýšlíte nad tím, jestli se nějaký hráč chystá odejít. Jen jsem myslel na to, co bude v zájmu klubu to nejlepší."

Valverde také přiznal, že se od Iniesty během svého působení v Barceloně mnoho naučil: "Trenéři se od hráčů neustále něco učí, můžete mít myšlenku, taktiku, ale od hráčů se odráží všechno. Ti jako Andres vás naučí mnoho věcí. Vidí věci jednodušeji, než vy.

"Vždycky mě šokovalo, jak se Andres rozhoduje před tím, než se k němu dostane míč. Jakou zaujme na hřišti pozici, když je u balonu jeho spoluhráč. Na videu můžete vidět, jak se hra vyvíjí, kde se pohybuje. Vypadá to u něj tak snadně, že si říkáte, že to dokáže každý. Ale nedokáže." 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat