Valverde: Jsme nadšení, že nejmladší střelec historie Ligy mistrů hraje za nás

Valverde: Jsme nadšení, že nejmladší střelec historie Ligy mistrů hraje za nás

Trenér Barcelony Ernesto Valverde hodnotil výkon svých borců proti Interu Milán, který porazili 2:1 a to i přes fakt, že jim o nic nešlo, pozitivně. Na place se tak objevili spíše náhradníci a dva z nich se odměnili gólem, přičemž v jednom případě šlo o rekordní zápis.

Museli jsme si dát velký pozor na protivníka, který je velmi silný. Jsme spokojení, jelikož šlo o náročný zápas co se konkurence týče. Inter hrál o život a naši hráči odpověděli dobře. Někteří z nich debutovali v Lize mistrů.

Oba se přidali v této sezoně k prvnímu týmu, jsou mladí a v případě Ansua dokonce velmi. Začátek tohoto zápasu byl těžký a proto začal Fati na lavičce. Inter má zkušené zadáky, kteří nedostávají hodně gólů, ale Carles umí střílet a dělá to snadně. Ansu je gólový střelec a ačkoliv měl nějakou dobu drobné potíže, prosadil se. Jsme nadšení, že nejmladší střelec historie Ligy mistrů hraje za nás a k tomu jsme rádi, že jsme zvítězili díky dvěma odchovancům.

Chtěl jsem, ať si zahraje, protože jej každý den vidím na tréninku a víme, že to je skvělý brankář. Marc je v neuvěřitelné kondici a máme dva velmi dobré brankáře. Lidé chtěli vidět Neta a my mu důvěřujeme. Víme, že si je sám sebou jistý.

V těchto soutěžích nemůžete mít den blbec a musíte soutěžit na vysoké úrovni celých 90 minut a to ve všech zápasech. Za 5 či 10 minut můžete vypadnout. Liverpool loni prohrál tři skupinové zápasy a my žádný. Pak jsme prohráli jeden a Liverpool se stal vítězem turnaje. Zde se trestá za slabé momenty a je tak třeba se jich vyvarovat.

Máme povinnost vůči klubu a soutěžím, kterou naši hráči cítí. Toto bylo obtížný zápas, v němž jsme mohli prohrát. Jsme potěšení a ukázali jsme, že chceme vyhrávat vždy a všude. Dnešek (vyjádření proběhlo v úterý, pozn. přek.) nebyl výjimkou.

Vedeme si dobře a raději se na to chci dívat jako na něco průběžného. Museli jsme si projít těžkými časy, abychom se dostali sem. Měli jsme problémy, zraněné útočníky, kteří se do formy dostávali s postupem času a skupinová fáze byla obtížná. Museli jsme trpět.

Mladí hráči byli v obtížné situaci. Všechno se soudí vzhledem k výsledku a práce jde vidět i přesto. Je důležité, že nabyli sebevědomí, věří si a můžeme s nimi počítat.

S El Clásicem zacházíme příliš daleko. Myslím si a zároveň věřím, že se ten zápas uskuteční a snad to bude normální. Lidé budou moci vyjádřit své názory a bude přítomná svoboda slova. Dle mého názoru se toto utkání uskuteční a to i v případě, že budou nějaké problémy dostat se na stadionu. Je čas, abychom to odehráli – čekáme na to od října.

Aleňá mě nepřekvapil, je to skvělý hráč. Rád bych mu dal více minut, ale mám spoustu záložníků. Sázím na ostatní, ale jemu věřím a domnívám se, že je a ještě bude pro nás užitečný. O tom nemám pochyb.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat