VALVERDE: KAŽDÝ TÝM JE V TÉTO FÁZI NEBEZPEČNÝ

VALVERDE: KAŽDÝ TÝM JE V TÉTO FÁZI NEBEZPEČNÝ

Valencii dnes čeká první zápas semifinále Copa del Rey na půdě Barcelony. Ernesto Valverde v tiskové konferenci před zápasem vyjádřil svůj postoj k protivníkovi, ke kterému hodlá přistupovat s respektem. 

Barcelona má dobře našlápnuto ve všech třech soutěžích. Někteří by mohli Copa del Rey pokládat za tu nejméně důležitou, kouč je ale opačného názoru. 

"Když jste v semifinále, tak prostě musíte jít a hrát," řekl trenér reportérům. 

"Nejde o to hodnotit, jestli je liga lepší nebo horší, protože je už v sázce finále. To stejné platí pro Valencii. Finále nedosáhnete každý den a těchto situací je třeba využít."

"Přistupuji k těmto zápasům stejně jako k La lize, i když je třeba počítat dopředu s odvetným zápasem, především v několika posledních minutách." 

"Jsou to zápasy plné napětí, i když máte herní převahu. Pokud se protivník dostane před vaši branku, může se stát cokoliv. Proto je lepší jim ani nedat žádnou šanci." 

Valencie oproti Barceloně jiný pohár nehraje a mohou do druhého zápasu dát veškeré úsilí. Podle Valverdeho tento faktor nehraje žádnou roli.

"Nemyslím si, že by byli nebezpečnější, protože jinou soutěž nehrají. Spíš jde o to, že se chtějí dostat do finále. Každý tým je v tomto momentu nebezpečný. Budou se snažit o dobrý výsledek a budou na nás vyvíjet velký tlak."

Valverde se vyjádřil také k okolnostem opětovného odchodu Gerarda Deulofeua z Barcelony na hostování. Ten v klubu strávil pouze půl roku. 

"Takové okolnosti můžou nastat. Opravdu to tak chtěl. Měl šanci ukázat se, ale nevyšlo to tak, jak by úplně chtěl. Mluvili jsme s ním a nejlepší pro něj bylo odejít a více si zahrát. Musíme brát v úvahu taky Mistrovství světa a on může být jednou z možností pro Španělsko. S jeho působením jsem byl z osobního hlediska spokojený," zakončil trenér rozhovor. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat