Valverde: Přístup týmu je vždy dobrý, ale soupeři občas hrají efektivně. Nad rezignací nepřemýšlím

Valverde: Přístup týmu je vždy dobrý, ale soupeři občas hrají efektivně. Nad rezignací nepřemýšlím

Velmi špatný výkon svých svěřenců, absence povolání Ousmana Dembélého do nominace a zranění Luise Suáreze. Taková byla témata pozápasové tiskovky s Ernestem Valverdem po zpackaném duelu ve Valencijském společenství, kde Barcelona ztratila všechny body na stadionu Levante za výsledek 1:3.

Co se stalo ve druhém poločase?

Všechno se rozsypalo a nezačali jsme tu polovinu dobře. Nepředstavovali jsme hrozbu a ačkoliv tomu tak bylo i u soupeřů, dali v rozmezí dvou minut dvě branky a třetí gól už byl pro nás velký trest. Druhá půle nebyla v našem podání dobrá.

Zhatilo vaše plány na tento duel zranění Luise Suáreze?

Když musíte střídat hráče v prvním poločase, je to vždy problémem. Doufáme, že to není nic vážného, ale byla to pro nás nepříjemnost v průběhu utkání. Nevím. Chtěl bych, aby byl Luis na hřišti, ale teď není čas nad tím uvažovat. Už za stavu 0:1 jsme chtěli poslat na plac Busquetse, aby byla naše záloha více solidní, ale protivníci nám vstřelili branky.

Jak jste se snažili v druhém dějství hrát?

Chtěli jsme dát gól na 2:0, ale nevytvářeli jsme nebezpečí a scházela nám plynulost hry, když jsme museli hrát více organizovaně. Zápas byl příliš nestabilní vzhledem k nízkému výsledku.

Byl jste překvapen přístupem vašich hráčů? Přemýšlíte nad rezignací?

Ne – tato odpověď je na obě otázky. Nemyslím na nic a chci se dívat jen dopředu.

Absence nominace Ousmana Dembélého byla vašim rozhodnutím?

Ano, já jsem jej udělal. Poslední dobou nehrál a rozhodl jsem se vsadit na útočníky, s nimiž jsem mohl mezitím počítat. Pokud bych Dembélého povolal a my prohráli, někdo by řekl, že jsem nepovolal Ansua. Je to vždycky tak.

Začínáte se obávat týmového pojetí k venkovním utkáním?

Je pravdou, že v této sezoně nehrajeme stejně venku jako doma, ovšem po prvních zápasech jsme už dokázali napříč všemu vyhrávat a musíme v tom pokračovat. Prohráli jsme zápas a tak to prostě je. Je třeba to zanalyzovat a po porážce býváme vždy hojně kritizovaní. Zároveň však pokaždé zareagujeme a nyní to bude stejné.

A co je potřeba k tomu, abyste venku hráli lépe?

Venku už jsme odehráli dobré zápasy.

Ztratily týmy svůj respekt k Barce?

Ne. Naši protivníci s námi hrají tak, jako by to měl být jeden z nejdůležitějších zápasů v roce a my na to potřebujeme najít odpověď. Víme, co to znamená a k tomu vyhrát takové venkovní duely je nutné učinit velké úsilí. Tým je však na to zvyklý. Soupeř dnes (tiskovka proběhla v sobotu, pozn. přek.) odehrál dobrý druhý poločas a porazil nás.

Domníváte se, že přístup týmu byl špatný?

Obdrželi jsme tři branky za sedm minut a nenašli na to řešení. Přístup týmu je vždy dobrý, ale soupeři hrají také a někdy i efektivně. Přál bych si, aby tomu dnes bylo jinak. Nemám k tomu co říct. Řeším však více to, co se stalo před stavem 1:1, nikoliv po něm. Je to fotbal a takové věci se mohou stát.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat