Vedení klubu sdělilo Frenkiemu, že musí odejít (Aktualizováno: 13:18)

Vedení klubu sdělilo Frenkiemu, že musí odejít (Aktualizováno: 13:18)

 miPodle deníku Mundo Deportivo klub Frenkiemu de Jongovi včera oznámil, že ho potřebuje v tomto přestupovém období prodat, přitom se to v klubu a v médiích vědělo už od května. Ačkoli okolí stále tvrdí, že Frenkie de Jong nemá v úmyslu Barcelonu opustit, protože je to pro něj splněný sen.

Nizozemec má na stole nabídku Manchesteru United, na kterou zatím nereagoval. Jeho okolí však říká, že pokud by Frenkie odešel, hledal by tým, který hraje Ligu mistrů a o přestup do Manchesteru United nemá zájem i přes silný vliv nového trenéra Erika ten Haga. Týmy se však již mezi sebou dohodly na částce přibližně 70 milionů eur, která se s bonusy zvýší na 85 milionů eur. Katalánci takovou finanční injekci velmi potřebují a navíc by ušetřili na hráčově platu. Pokud by Frenkie zůstal na Camp Nou, mohlo by být obtížné dodržet finanční fair play, protože si platově polepší téměř o dvojnásobek a navíc mu klub stále dluží 19 milionů eur na platu z covidového období.

Mundo Deportivo odhaduje, že prodejem De Jonga by se "uvolnilo" přibližně 30-35 milionů eur na angažování dalších hráčů. United tlačí na Barçu a ta měla podle deníku záložníkovi oficiálně sdělit, že by raději měl změnit zaměstnavatele. Jde však pouze o finanční aspekty, protože po sportovní stránce Xavi s Nizozemcem počítá a cení si jeho schopností.  Nemělo by se také zapomínat na to, že odchod Frenkieho by potenciálně poskytl více minut na hřišti mladým hráčům, jako jsou Gavi, Nico nebo dokonce Pablo Torre, a také novým akvizicím, jako je Kessie. Vždyť Busquets a Pedri mají v týmu poměrně jisté místo.

Podle informací deníku Sport Barcelona vážně uvažuje o tom, že na americké turné nevezme Frenkieho de Jonga, aby ho donutila odejít. Hráči odletí do USA v sobotu v poledne. Tato informace naprosto rozčílila agenta nizozemského záložníka.

 Mundo Deportivo a RAC1 uvádějí, že prodej De Jonga umožní zaregistrovat Sergiho Roberta, Kessieho a Christensena. Dembélému a Raphinhovi stále chybí 20-25 milionů eur na registraci.

Agent Frenkieho de Jonga a vedení klubu se ho snaží dostat z klubu pryč, ovšem nizozemský záložník na svých plánech nic nemění. Frenkie de Jong řekl svým spoluhráčům, že je nemožné, aby opustil Barcelonu. Právě si ve městě koupil dům a o odchodu vůbec neuvažuje.

AKTUALIZOVÁNO: Okolí Frenkieho de Jonga odmítá, že by měl mít ve smlouvě bonus za loajalitu v hodnotě 80 milionů eur, stejně jako rozhovor je agenta Ali Dursuna, který pro Diario Sport nikdy žádný rozhovor neposkytl. Barcelona podle The Athletic skutečně Frenkiemu dluží 19 milionů eur z covidového období, ale žádný věrnostní bonus nastavený na 80 milionů nemá.



Zdroje: Mundo Deportivo, sport.es, The Athletic



Diskuze

Tak s těma registracemi bude zase zábavy, zase bude celému světu pro smích (i když to už jsme teď) Jak chtějí proboha registrovat Lewandovského, Azpilicuetu nebo Koundého, když o ně máme takový zájem?...A jestli ani s prodejem de Jonga nezaregistrujem Dembeleho a Rapinhu...No to je cirkus a de jonga je mi teda sakra líto, z toho klubu se vytratila úcta a nemá žádné hodnoty z toho mi je regulérně smutno....na druhou stranu už ani nejsem překvapen co se v tom klubu děje, za ty poslední 4 roky si člověk už zvykl na všechno

15.07.2022, 09:30
aladus aladus

ale chápu, že de jong odejít musí....Jako aby měl dostat 80 milionů eur bonus za to, že dokončí sezónu to je neskutečný, jakto že Bartomeu je furt na svobodě?

15.07.2022, 09:33
M.Legisa6 aladus

Bartomeu dal Frenkiemu de Jongovi do smlouvy, že se ve 4.sezóně jeho plat zvedne z 300 tisíc € týdně na 450 tisící € týdně (ročně 20 milionů eur) + pokud dokončí sezónu 22/23 v dres Barcelony dostane bonus 80 milionů eur, potvrdil hráčův agent v rozhovoru pro Diario Sport.
Tohle je opravdu skvělý no....smiley

15.07.2022, 09:44
aladus M.Legisa6

no vždyť....to je šílený, já chápu, že musí de jong prostě odejít, jiná volba neni...co ale nechápu je že kupujem průměrného Raphinhu, starého Lewu, starého Azpilicuetu, starého Alonsa....když máme takové problémy, neregistrujem je....tak proč to kupujem? žádnej hráč o kterýho máme zájem (krom Koundého) si neřekneš...jo to je TOP přestup...Lewa hrál celý život za fungující tým, který pracoval pro něj....co bude dělat až bude tady? Budem na něj centrovat...ale kdeže....Lewa je hráč pouze do vápna, není to hráč, který pozvedne tým, on potřebuje mít za sebou silný tým a ten tady nemá....má možná proti Mallorce a Almerii, ale né do Evropy a 50 milionů? Blázinec...

15.07.2022, 09:59

Upřímě lepší bude když Laporta rezignuje protože tohle je cirkus a nulový respekt k hráči.... jen kecá sliby a sliby a pak otočí o 180° a vše je jinak.

15.07.2022, 09:36
blaugrana LeDavies

je kua nejaky strop, za Barta sa stal z Barcelony doslova kabaret, kde si hraci čutali za miliony a zili si ako krali..toto je vsetko Bartomeuove blato a napravit to samozrejme bude znamenat aj robit taketo veci

15.07.2022, 09:44
LeDavies blaugrana

Robit taketo veci? Jako co? Slibovat že priorita bude udržet messiho a těsně před podpisem mu řict že na ten podpis nedojde kvůli financim? Nebo teď s de jongem kde řekne že ho neproda pokud nepřijde dobrá nabídka okey to beru ale aby o tom sam hráč nevěděl že ho chcou opravdu prodat? Jako sory ale tohle fakt není normalní... když je situace opravdu tak kritická tak proč kupujem hráče?

15.07.2022, 09:57
Andreas LeDavies

Presne pre takéto, emóciami a nostalgiou , založené názory sme tam kde sme. Barto chcel byť za pekného a tak nasľuboval kade čo , podpísal aj s podpriemerným futbalistom zmluvu ako by to bol Ronaldinho v top forme. Messi chcel rok predtým sám opustiť klub. Ale to si už zrejme nepamätáš. Ak by nakoniec odišiel , vyzeral by Laporta v tvojich očiach inak ? Ak zistili po audite v akej sme situácii , urobil síce smutné no veľmi dôležité rozhodnutie a nechal Messiho ísť. A ani to, že sa vyjadrí , že Frenkie by mal ostať v klube ale otázka financií to zatiaľ nedovoľuje , je podľa mňa celkom diplomatické vyjadrenie. Prepáč , ale platiť vernostný bonus 80 mega ? Ak má byť platový strop do 10 miliónov, tak ho musí presadiť aj cez mŕtvoly. A tak je to správne. Z nostalgie a lásky klub nevyzije. A ak majú dohodu s iným klubom, nieje čo riešiť. Očakávam, že tých 19 mega mu doplatia hneď ako budúci týždeň podpisu páku c.2 a ostane tu už len trojica Umtiti, Braithwait a Pjanic s ktorou sa už snáď popasujú .

15.07.2022, 10:39
LeDavies Andreas

Tak Barto bylo nejhorší prezident klubu jakého jsme kdy měli to víme všichni. Messi chtěl odejit a já jsem byl zastancem toho aby ho barto pustil protože je lepší hrače pouštět tam kam chcou než je držet v klubu násilím ale barto ho udržel a messi byl jako tělo bez duše na hřišti ale na jaře šlo vidět že už tu duši zase má a to diky tomu že laporta nahradil Bartomea a myslim si že všichni v tu chvili věděli že messi bude chtit zustat což se taky stalo a sam laporta několikrat zminoval že jeho priorita je ho udržet což bylo fajn a kazdy to bral ale nelíbi se mi že laporta už dřive mohl messimu řict že si musi najit jiný klub vždyť i sam messi se k tomu vyjadřoval že už byl připravený podepsat smlouvu a že ho šokovalo když mu řekl že to nepujde a že to chtěl vědět dřive... a tady je zase něco podobneho, jako pokud je situace blba tak chapu že prodej de jonga který si navic nechce snižit plat je nejlepši volba ještě k tomu za 85M ale vadí mi to nerespektovani hráču kde prostě se laporta vyjadřuje že není na prodej a najednou mu oznámí že ho prodává? To je trošku hnus jako je jasný že potřebujem hráče abychom byli konkurence schopni e pokud nejsou penize tak je hloupost kupovat hráče za hodně peněz a prodlužovat smlouvy s hrači typu roberto,umtitti. A to se ještě mluví o lewovi který bude stat minimalně 50M a to mu je 33let...

15.07.2022, 11:14
stockey LeDavies

Suhlasim s LeDavies, Laportove prezidentovanie je pokracovanim parodie co tu bola predtym. Po Messiho chrbte sa vysplhal do prezidentskeho kresla aby sa len v den podpisu jeho predlzenia dozvedel ze to nejde :) jasne. a ked sa niekto z hracov nepodvoli jeho autoritarskemu vedeniu tak hned druhy den maju media kompletnu hracovu zmluvu k dispozicii. Busquets sa z medii dozveda o hate a znizovani platov a ako to odmietol hoci s nim nikto nehovoril. Je to ubohe. Barto priniesol do klubu rekordne zisky ale bohuzial neprehladne a prepisknute zmluvy ci zbytocne nakupy. Laporta v tom pokracuje, nemame na registrovanie rozpocet ale hraci sa kupuju. Ale ved sluby sa slubuju a malokto si pamata v akom minuse skoncil klub po prvom Laportovom prezidentovani

15.07.2022, 11:51

Ano z časti má pravdu, podpisoval zmluvu ktoru mu dal ten kretén. Ale keby mu na Barcelone záležalo ako furt hovori musí si chlapec povedať ze za 450000€ tyzdenne musi inak hrať. Vsetci su ochotny pomoct alemany a laporta nastavili platovy sttop ktory je podla mna spravny pre fungovanie klubu do buducna.Keby mu ozaj nalezi na trofejach povie si ozeliem tie penaize a budem hrat s hracmi lewa atd atd. a budem vyhravat trofeje. To su len take prazdne reci. Nech ukaze na ihrisku kvalitu s nech si tie peniaze zasluzi ale zatial to tak nevyzeralo.

15.07.2022, 10:01
petra_barcelona44 BARCELONA NAVŽDY

450k eur týdně by neměl mít ani Pedri, nebo klíčový hráč současné Barcy za současného stavu..Navíc jak píšeš, je to hráč bez kterého se obejdeme a dostaneme krásných a důležitých 85 mega....snad se ho podaří prodat

15.07.2022, 10:23
MarcoFCB petra_barcelona44

450k tydne nemá ani De Bruyne v city… silena castka

15.07.2022, 11:07
Reekwon
Senior editor

Tohle je opravdu strašné, ale celá situace má dvě mince. Frenkie sice za situaci Barcelony nemůže, ale Laporta není ten, který s ním tu smlouvu uzavřel. Hráč všem tvrdí, že hrát za Barcelonu je jeho splněný sen, ale nechce ten sen podpořit tím, že si kontrakt upraví, aby klubu pomohl? Jak moc velký sen, hrát za Barcelonu to tedy je? Krom toho, agent na férovku propálí, že má Frenkie brát takové obrovské peníze a má ústní dohodu s někým jiným? To trošku nevymyslel, o to víc dostal De Jonga pod tlak, navíc tu dohodu mu stejně nikdo neuvěří. Rozumím, oběma stranám. Frenkie prostě podepsal nějaký kontrakt a klub se tím zavázal k jeho plnění. Naopak chápu situaci klubu, který si v současné pozici nemůže dovolit mít v kádru hráče s tak obrovským platem a co víc? Není to ani náš nejlepší záložník, natož náš nejlepší hráč, takže ten plat je naprosto neadekvátní, ale Laporta měl na tohle myslet už mnohem dřív. Je to zklamání, opravdu. Ale zeptal bych se Frenkieho, jakou cenu pro něho má hrát za Barcelonu? Je to cena 80 milionů euro?

15.07.2022, 10:43

Presne sko píšeš ked je tvojim snom hrat v Barcelone obetujes veci máš právo. Krasny priklad Lewa v nemecku je za boha ktory da za sezonu 40+ golov a je ochotný isť do Barcelony za takeho stavu + si zmenší plat tak tam si poviem že ozaj je to jeho sen. U Frankieho to nevidim

15.07.2022, 11:08

Mes que un club no more

15.07.2022, 11:09

Je mně zle kam směřujeme 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

15.07.2022, 11:18

No ale, chápu-li to správně, z těch 80 mega se tak úplně nevyvlečeme, ani když ho prodáme. 80 milionů totiž tvoří plat, nějaké bonusy a zbytek mu dlužíme z let minulých.

15.07.2022, 11:43

Moje znechutenie nad pomermi v Barcelone pretrvává aj po nástupe Laportu. Viem, že ten napr. za kontrakty a zmluvy, ktoré "zdedil" nemože, rovnako tak (bez toho, že by som videl do zákulisia) neverím úplne všetkému, čo sa napíše, ale vo finančnej situácii v akej sme, si nejaké angažovanie Raphinhu (zase krok do neznáme za veľké peniaze), Lewanskovského, či Koudého proste naše vedenie musí odpustiť ! Áno, rok či skor dva budú bolieť a budeme radi ak sa dostaneme do LM, ale proste nejde donekonečna sa zadlžovať a plátať diery v rozpočte a na ihrisku...

15.07.2022, 12:01
vikinecek vikinecek

oprava Lewandowského a Koundého...

15.07.2022, 12:06
blaugrana vikinecek

vsetky kluby idu na dlh...futbalove kluby nie su prosperujuce firmy...ide len o schopnost splacat tie dlhy..pokial je, je vsetko ok

15.07.2022, 12:08
vikinecek blaugrana

Tak samozrejme že nie všetky kluby idú na dlh, ale OK, chápem ako je to myslené, takže o tom sa nechcem dohadovaťsmiley ale máš teda pocit, že Barca má schopnosť tie svoje splácať ? :-)

15.07.2022, 12:17
Andreas vikinecek

O akom roku či dvoch na prekusnutie sa tu bavíme ? Videl si tie peniaze ktoré máme dať De Jongovi ? To si predstavuješ ako , že neposilnime mužstvo , budeme hrať s Abdem či Colladom o stred tabuľky a mimo to platiť 450 000 týždenne Frenkiemu ktorý sa tu už 3 roky len udomácňuje ? Fakt si myslíš, že sponzori budú veľkorysý a budú nám platiť tie veľké peniaze do doby až kým by nevyprsali všetky tie astronomické kontrakty, len aby Barcelona neskrachovala ? Šak peniaze od sponzorov a aj za tie práva sú viazané práve na to, že sa bude bojovať o trofeje a nie prežívať v strede tabuľky a modliť sa, či budeme hrať LM. To sú také fantazmagorie boha

15.07.2022, 13:29
vikinecek Andreas

Hej, sme všetkým na smiech, dlžíme kam sa pozrieme, nemáme na platy vlastných hráčov, ale hlavne sa budeme tváriť, že bojujeme o trofeje, lebo sponzori sú hlúpi a peniaze do našej čiernej diery budú sypať kvoli tomu, že aj napriek skoro bankrotu sa snažíme ďalej nakupovať jak diví smiley

Ale aby som odpovedal na otázku, ako si to predstavujem ja (čím netvrdím, že to vedenie nerobí, do zákulisia nikto z nás nevidí):

V situácii v akej sme, by som sa napríklad snažil s De Jongom dohodnúť na znížení platu, do toho kludne jednal o jeho predaji inde, nemusí tu nutne hrať a koniec koncov jeho odchod by pomohol aj finančne.
Zároveň by som vsadil do budúcej sezóny na hráčov, ktorých už tu máme a do doby, než si to budeme mocť dovoliť, nevyhadzoval 55 mil. na Raphinhu (máme Dembelého, Abdeho, Torresa, Fatiho, Depaya napríklad), ďalších cca 50 na Lewandowského (máme Aubu a vid vyššie), podobné peniaze na Koundého (áno, budeme to musieť odohrať s Araujom, Christensenom, Piquém a Minguezom) apod.

Čiže áno, najbližšie dve sezóny minimálne nebudeme mať na víťazstvo v LM ani v La Lige, ale to zrejme ani s vyššie uvedenými hráčmi, a holt budeme to musieť vydržať.

15.07.2022, 15:07

Já nejsem proto aby Frenkie odešel, protože když se podíváte na platy nový podpis Kessie ten bere 13,6 mil eur a De jong bere 16m to mě nepříjde zas takovej rozdíl...

16.07.2022, 18:19
karlos NUKAN

Kessie bere 1/2 toho co jsi napsal...

16.07.2022, 22:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat