Villareal CF 1:5 FC Barcelona

Villareal CF 1:5 FC Barcelona

6. kolo Španělé nejvyšší soutěže proti sobě svedlo Villareal a katalánskou Barcelonu. Trenér hostí Hansi Flick nemohl do zápasu počítat s četnými absencemi. Seznam zraněných před zápasem čítal celou řádku hráčů. Těmi byli Araujo, Bernal, Christensen, de Jong, Gavi, Fermín López a Dani Olmo. Kvůli trestu za červenou kartu pak nemohl nastoupit Ferran Torres. 

Samotný zápas pak začal ve zběsilém tempu. Ještě v rámci úvodní desetiminutovky Yeremy Pino přeloboval ter Stegena, a už chtěl slavit první gól ,,Žluté ponorky". Pomezní sudí ale byl proti. Pískal se ofsajd. Na druhé straně se snažil střelou na zadní tyč kontrovat Lamine Yamal. Trefil však pouze tyč Condeho branky. O slovo se přihlásili domácí. Alex Baena se z úhlu snažil překonat ter Stegena, který nejenže zasáhl, ale ani nemusel, protože se stejně jako v Pinově případě pískal ofsajd. První gól zápasu vstřelil až na druhé straně polský ostrostřelec Robert Lewandowski. 

Po sérii odrazů před pokutovým územím Villarealu se míč dostal k Pablu Torremu, který skvělou průnikovou přihrávkou do pokutového území vyzval právě Lewandowského ke skórování, a ten se nemýlil. 0:1 pro hosty. Za čtvrthodiny už měl Polák na kontě zásahy dva. Raphinha v rámci protiútoku skvěle vyvezl míč, který posléze chtěl nahrát Yamalovi. To se mu ale nepovedlo. Situace však skončila rohovým kopem pro Blaugranas. Pablo Torre rozehrál na zadní tyč, Lamine Yamal vrátil míč na tyč přední, Eric García přihrál na Lewandowského, a ten se znovu nemýlil. 0:2 pro Barçu. 

Zbytek prvního poločasu už se však pro hosty nevyvíjel vůbec dobře. Nejenže Ayoze Peréz po spolupráci s Pepem snížil na 1:2, ale z důvodu těžkého zranění kolene musel střídat kapitán a gólman hostí v jedné osobě Marc-André ter Stegen. Do branky tak šel Iñaki Peña. 

Značně otřesení svěřenci Hansiho Flicka pak vstoupili do druhého poločasu velmi bohorovně. Nicolas Pepe se neprosadil jen díky ofsajdu. Situaci ale na sebe vzal Pablo Torre o necelých 10 minut později. Levačkou zpoza vápna i díky teči jednoho z domácích hráčů poslal svůj tým znovu do dvoubrankového vedení. 1:3 pro Blaugranas. O necelých 10 minut později Bailly ve vápně fauloval Yamala. Lewandowski si postavil na míč na penaltu s cílem zkompletovat hattrick. To se mu však nepovedlo, protože pouze nastřelil přízemní střelou pravou tyč Condeho branky. 

Ještě hůř bylo Barçe o pár desítek vteřin na druhé straně. Thierno Barry si nejdříve stejně jako jeho spoluhráči myslel, že snížil skóre z pohledu domácích na 2:3. Stejně jako Pino a Pepe se však v době přihrávce nacházel v ofsajdu. Klid na kopačky hostům pak dodal svými dvěmi trefami ve zbylém průběhu utkání Raphinha, který po zranění ter Stegena převzal kapitánskou pásku. 

Barcelona tak i s obrovskou marodkou zdemolovala Villareal na jeho hřišti 1:5. Další zápas odehraje na ve středu od 21:00 na domácí půdě proti Getafe. 


Přehled utkání

22. září 2024, 18:30 Estadio de la Cerámica Nova Sport 4

Villarreal CF

1 : 5 Mateo Busquets Ferrer

FC Barcelona

Dani Parejo 2'  
  20' Lewandowski (Torre)
  35' Lewandowski
Ayoze Pérez 38'  
Baena 52'  
  58' Torre (Pedri)
Bailly 66'  
  75' Raphinha (Víctor)
  83' Víctor
  83' Raphinha (Yamal)
Ayoze Pérez 85'  
Cardona 89'  
Akhomach 90+1'  
Sestava

Conde - Kiko Femenia, Costa, Bailly, Cardona - Pino (63' Barry), Comesana (78' Terrats), Parejo (70' Gueye), Baena (78' Akhomach) - Pepe (78' Denis Suárez), Ayoze Pérez

Sestava

ter Stegen (45+2' Peña) - Koundé, Domínguez (60' Cubarsí), Martínez (81' Fort), Martín - Torre (60' Víctor), Eric, Pedri (60' Casadó) - Yamal, Lewandowski, Raphinha




Diskuze

Dnešný zápas by som okomentoval asi takto - smiech cez slzy. Ďalší skvelý ofenzívny výkon, avšak strata Stegena, ktorá môže byť kľúčová pre zvyšok sezóny.

22.09.2024, 21:00

Tomuhle se říká partidazo.

22.09.2024, 23:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat