Výkonný ředitel Getafe prozradil, že byl blízko získání Messiho a Guardioly

Výkonný ředitel Getafe prozradil, že byl blízko získání Messiho a Guardioly

Ángel Torres výkonává v Getafe funkci výkonného ředitele a v rozhovoru pro Marcu povyprávěl krátce o historii jeho práce u v nadpisu zmíněném celku z madridského předměstí. Mimo jiné tak třeba zmínil, že byl blízko přivedení Lionela Messiho na hostování a Josepa Guardioly jako trenéra áčka.

V první či druhé Messiho sezoně jsme si byli téměř jistí, že přijde do Getafe na hostování, ale nakonec Rijkaard nepřijal tuto nabídku a zůstalo jen u zájmu. Jednoho dne jsme s Txikim (Begiristainem, tehdejším sportovním ředitelem v Barceloně, pozn. přek.) byli ve Švýcarsku na losování evropských pohárů a padla tam myšlenka, že by Barcelonu vedl Laudrup a Guardiola přišel k nám jako jeho budoucí nástupce, jelikož Laporta nebyl zpočátku přesvědčený Pepovými dovednostmi.

Jeden z ředitelů u Los Azulones dále pravil, že má na ex-prezidenta FCB dobré vzpomínky a přál by si jeho návrat, pokud se mu povede zvítězit v prezidentských volbách příští rok na podzim. „Doufám, že se Laporta vrátí, ačkoliv nevím, zdali jsou takové návraty správné. Vždy jsem s ním měl dobrý vztah, je to velice vtipný chlápek a bylo by pěkné se s ním opět setkat.Dodejme, že odchod Franka Rijkaarda byl svého času více či méně očekáván a Michael Laudrup byl skutečně jedním z kandidátů, kteří jej měli nahradit.

Dán, jenž si ve své kariéře zahrál za Barcu i za Real Madrid, mezitím doprovodil Getafe v sezoně 2007/08 do čtvrtfinále Poháru UEFA, kde je po prodloužení vyrazil Bayern, a také do finále Copy del Rey. Joan Laporta ale věřil Josepu Guardiolovi a vytáhl si jej z barcelonské rezervy. A zbytek už je historie. Ángel Torres tak musel hledat jinde a prstem nakonec tehdy ukázal na Víctora Muňoze, jenž se po roce pakoval a od té doby se na postu hlavního trenéra v Coliseu Alfonsa Péreze vystřídalo 8 koučů.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat