Vynikající bilance barcelonistů proti týmům vedeným Javierem Aguirrem

Vynikající bilance barcelonistů proti týmům vedeným Javierem Aguirrem

V uplynulém měsíci se vystřídali trenéři u příštího soupeře Barcelony, kterým je celek z madridského předměstí Leganés. Mauricia Pellegrina vystřídal Mexičan Javier Aguirre, který už ví, jaké to je stanout proti katalánské opozici. A dosavadní výsledky nehovoří v jeho prospěch.

Los Pepineros (okurkáři, pozn. přek.), jak se maličkému klubu, který se teprve před třemi lety dostal mezi španělskou elitu, přezdívá, zažívá hrozný vstup do sezony 2019/20 a po třinácti kolech se nachází se šesti body na posledním místě, s dvoubodovou ztrátou na Espanyou, tříbodovou na Celtu a až sedmibodovou na Betis, který je na prvním nesestupové příčce.

Tyto špatné výsledky stály místo Mauricia Pellegrina, mimochodem bývalého barcelonisty (v letech 1998/99 zde hostoval z Vélezu Sarsfield), jehož nahradil zkušený Javier Aguirre. Rodák z Mexico City má za sebou mimo jiné štace u Osasuny, Atlétika Madrid, Realu Zaragozy a naposledy ve Španělsku Espanyol, který svého času vedl i Ernesto Valverde.

Vyjma klubů Atlante a Pachuca z rodné země a Al-Wahdy se ještě dvakrát představil jako lodivod mexického národního týmu a vedl také reprezentace Japonska a Egypta, kde působil naposledy do července letošního roku. Nyní mu bude v cestě stát Barcelona, proti které odkoučoval 21 zápasů. Pouze dvakrát se radoval z vítězství a čtyřikrát remizoval. Ve zbytku prohrál.

Pozitivní bilanci má proti Aguirremu již zmíněný Valverde. Oba trenéři spolu sehráli 11 duelů, přičemž Valverde vyhrál ve dvou proti Osasuně (jako kouč Athletiku) a třech s Atlétikem Madrid (když vedl Espanyol). Naopak Aguirre vyhrál jeden zápas s Los Colchoneros (proti Espanyolu) a dva právě u druhého barcelonského týmu (proti Bilbau). Zbylé tři pak skončily remízami.

Co se bilance proti Barce týče, zde hovoříme o osmi zápasech s Osasunou, sedmi s Atlétikem, čtyř s Espanyolem a dvou se Zaragozou. Jediná dvě vítězství přišla v sezonách 2006/07 a 2007/08, kdy vyhrál 2:1 u kormidla Osasuny, resp. 4:2 s madridisty. Dohromady patnáctkrát se pak radovali Blaugranas, z čehož dvakrát nad Atlétikem v Copě del Rey v ročníku 2008/09.

Největší porážku zaznamenal Aguirre v sezoně 2006/07 a to ve 35. kole ligy. Tým vedený Frankem Rijkaardem jej tehdy rozebral na součástky a bral 3 body za vysoký triumf 6:0. V rámci skóre má Barcelona také převahu a to konkrétně 51 vstřelených ku 16 obdrženým brankám. Jak dopadne 22. zápas proti tomuto kouči budeme vědět v sobotu po obědě.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat