Xavi: Bude to velká bitva

Xavi: Bude to velká bitva

Xavi hovořil na tiskové konferenci před prvním zápasem 1/16-finále Evropské ligy proti Manchesteru United.

"Bude to velká bitva. Oba týmy hrají ve skvělé formě. Nikdo tomu nemůže říkat zápas Ligy mistrů, protože je to Evropská liga."

"Pokud nedojde k nějakému překvapení, rozhodne se na Old Trafford. Myslím si, že to budou zápasy té nejvyšší kvality a s těsnými výsledky. Škoda, že odvetu nehrajeme doma."

Vyjádřil se také ke svému protějšku Ericu ten Hagovi:

"Ten Hag změnil tvář týmu. Nebylo to jednoduché, ale odvádí dobrou práci. Otočit věci k lepšímu v Manchesteru United byla velká výzva, ale povedlo se mu to."

"V útoku mají spoustu možností a jsou také silní vzadu. Je to trenér zaměřený na útok a to se projevuje skoro v každém zápase. Erik ten Hag je skvělý trenér."

Zamyslel se také nad tím, v čem bude soupeř nebezpečný:

"Mají spoustu věcí a mohou nám to snadno zkomplikovat. Budeme potřebovat velkou intenzitu a rytmus. Premier League je fyzicky náročná soutěž a my musíme ukázat, že jsme schopni v Evropě konkurovat."

"Dělají velmi rychlé přechody do útoku. Na tento způsob mají skvělé hráče jako Rashford, Sancho a Garnacho. Mají velmi dobré protiútoky a my potřebujeme hráče, kteří to dokáží zastavit."

Xavi byl dotázan, zda se jeho tým cítí pod tlakem:

"V Lize mistrů jsme nebyli dost dobří, a proto jsme tady. Jsme velmi motivovaní. Stadion bude plný a my se k tomu musíme postavit. Neexistuje žádný extra tlak. Je to normální tlak, který v Barceloně očekáváte. Každý trénink, každý zápas a každá tisková konference je test."

Na závěr se vyjádřil na adresu Frenkieho de Jonga a Ronalda Araúja:

"Frenkie byl ke mně upřímný a řekl, že chce zůstat. Je to náš hráč a jsme s ním velmi spokojení. Hraje v dobré formě a dobře spolupracuje se svými spoluhráči."

"Araújo je jasným příkladem vůdce. Je dost dobrý na to, aby se stal hvězdou týmu. Málokdy jsem viděl hráče s takovou postavou a taktickými a technickými schopnostmi."


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat