Xavi: "Bude to pro nás velmi těžký začátek"

Xavi: "Bude to pro nás velmi těžký začátek"

Trenér blaugrana hovořil o registraci hráčů a pocitech týmu před úvodním ligovým zápasem doma se stále komplikovaným Getafe

Barça debutuje v Lize 2023/24 na stadionu Coliseum Alfonso Pérez v Getafe (neděle od 21:30) a její návštěva byla v posledních sezónách komplikovanější, než bylo žádoucí. Návrat do oficiální soutěže je však vždy synonymem radosti a Xavi Hernández na předzápasové tiskové konferenci vyjádřil pocity týmu i své vlastní.

O zápase

"Tým se nachází v dobré pohodě a s dobrým pocitem. Je pravda, že jsme museli nastoupit proti velmi silnému týmu, který je velmi tvrdý v obraně. Je to velmi těžký zápas, ale pokusíme se prosadit svou hru a svůj rytmus a od začátku podat co nejlepší výkon."

"Proti týmům s nízkým blokem budeme potřebovat velkou pohyblivost a velkou přítomnost v poli."

Araujo a Christensen, připraveni

"Oba jsou v pořádku. Měli nějaké potíže, ale pokud vše půjde normálně, budou zítra s týmem."

Registrace

"Čekáme. Klub funguje velmi dobře. Snažíme se a uvidíme, jak daleko se nám podaří dojít. Budeme se snažit zaregistrovat většinu hráčů ještě před zápasem. Zatím jsme optimističtí a pozitivní."

"Mám klid, protože vím, že pro zápas budeme moci počítat téměř se všemi hráči."

Trh

"Nemohu dosáhnout žádného pokroku. Do 31. je trh otevřený, ale my se soustředíme na zítřejší zápas. Scénář budeme znát až 1. září. V tuto chvíli jsme takoví, jací jsme, a musíme bojovat."

Ansu Fati a mladíci

"Když mi říkáte, že jsem málo důrazný, nevím, co tím myslíte. S Ansu Fatim jsem velmi spokojený. Nevím, jestli je dostatečně důrazný, ale je dědictvím, přítomností i budoucností klubu."

"S Ferminem a Laminem jsme velmi spokojeni. Role hráčů se odvíjí od jejich výkonů. Loni explodoval Balde, letos mohou explodovat Fermin, Lamine, Abde, Ansu.... Bude záležet na nich."

Ousmane Dembélé

"Dembélé byl dobrý kluk, kterému jsme hodně pomohli, a nakonec byl velkým zklamáním. Zklamáním v osobní rovině. Mysleli jsme si, že jeho projekt by měl být tady, ale on se rozhodl odejít."


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat