Xavi: Být trenérem Barcelony je nevděčný úkol

Xavi: Být trenérem Barcelony je nevděčný úkol

Před prvním El Clásicem v sezóně Xavi vyvrátil jakékoliv náznaky, že pociťuje na svou osobu větší tlak. Připustil však, že je tato role nevděčná. Po remíze 3:3 proti Interu klubu hrozí, že podruhé za sebou v Lize mistrů nepostoupí do vyřazovací fáze.

"Být trenérem Barcelony je nevděčný úkol. Lepší je být hráčem," uznal.

I přes výkonnostní vzestup barcelonského celku budou mírným favoritem domácí Los Blancos:

"Chceme útočit, chceme je přehrát na vlastní polovině. Musíme být vyzrálí a optimističtí. Musíme také více střílet na branku, a to nejen kvůli tomu, že bude chybět Courtois."

"Vytvořili jsme si spoustu šancí. Chceme útočit kompaktně a musíme být odvážní."

Pod hrozbou konce v základní skupině Ligy mistrů dal Xavi všem fanouškům jasně najevo, že nikdy bude Barceloně dělat problémy:

"Jsem optimista. Od narození věřím v tvrdou práci a postup. V LaLize se nám daří a jsme na špici tabulky. Jsem fanouškem Barcelony a jsem tvrdohlavý. Nepřestanu pracovat, ale v den, kdy nebudu věřit tomu, že mám klubu ještě co dát, odejdu. Nebudu dělat problémy, ale cítím, že jsem v pořádku."

Xavi otevřeně promluvil o důležitosti tohoto zápasu:

"Jde o tři body, ale také o morálku a sebevědomí, které s vítězstvím v El Clásicu přichází."

"Je to životně důležité pro nás i pro Real Madrid. Uvidíme, kdo na tom bude líp."

 

"


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Xavimu, jako trenérovi, stále věřím. I přes vyřazeni v LM. Bohužel velky vliv na vypadnuti mely zranění v obraně. Věřím, ze kdyby byli zdraví 2 z trojice Kounde, Araujo, Christensen, tak neprohrajeme.
Každopádně Xavi má na čem pracovat a hlavně u sebe.

Mrzí me na něm 2 věci:
1) upřednostňování odchovancu/Španělů. Myslím, ze kdyby Gavi nebyl Španěl a odchovanec, tak chodí do zápis z lavičky. Ale takhle hraje porad v základu, Ikdyz na 1 geniální výkon má 3 o ničem. Nikdo mi nevyvrati, ze Frenkie má na hru výrazně větší vliv. Ale když hraje každý zápas 30 minut, kdy už buďto vedem a nikam se nemusíme tlačit, nebo naopak prohrávame a hrajem proti autobusu, tak se moc neukáže. A Ikdyz hru výrazně zvedne, další zápas zase sedi. Holý není odchovanec. Stejně je to v situaci Sergio Vs. Frenkie. Sergio je vše, jen ne hráč do moderního fotbalu. Neříkám, ze už nemá co nabídnout, ale každý zapas v základu být nemusí. S v porovnání Sergia a třeba Pjanice - pjanic nehrál vůbec a Sergio porad, přitom i Pjanic platí za geniálního fotbalistu. Teď pokud se vrátí Nico, tak zase budou cpát na DM Nica místo FdJ. A co se tyče přestupu, tak na beky opět přišli 2 Španěle, z toho 1 odchovanec a prodloužení opět s odchovancem Robertem, který za 5 let moc kvality taky nepredvedl. Vím ze byla nouze, ale i tak porad upřednostňující Španly. A ani Alonso a Bellerin jsou o ničem.

2) konzervativnist. To má ale více trenérů. Přijde důležitý zapas, tak tam dáme zkušený borce, a nějak to ukopem a vyhrajem. Jenže poslední roky to s něma nevyhravame. Loni v evropské lize už Sergio nehrával, protože nestihal, letos je zase porad v základu. A FdJ zase sedi.
Na beka zase dáme pomalého Alonsa místo rozehraneho Baldeho. Tohle mi vadí. V těžkých zápasech upřednostnění zkušenosti před výkonem hráčů. U piqueho - nikoho jinyho na stopera dat v teto situaci asi nemohl. A opět zimním přestupy, radši koupíme zkušeného Alonsa, Ikdyz máme zkušeného albu, místo abychom koupili nějakého rychlého hráče, který uběhá ofenzivní hvězdy soupeřů.

15.10.2022, 20:11
karlos Colek222

Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlel. Co se týče Frenkieho absencí, Xavi ho musí z týmu prostě vyštvat. Je to hrozně blbý říct, ale je to tak. Už Lewa má gigantický plat, Frenkie ho má ještě větší. A má se jen zvyšovat. To prostě nejde. A při jeho ceně 80M. Pokud by si plat snížil, myslím že ho Xavi bude hrávat. S busim je to těžké. On to v noze pořád má. Nikdo jiný nemá takový přehled. Ale už prostě nestíhá no. Nico tam hrát za rok nebude. Nijak se totiž netajíme tím, že sháníme náhradu.

15.10.2022, 20:25
Colek222 karlos

Ale náhrada za Busiho bude jistě zase Španěl. A když se podívám na španělskou repre, tak nevím, jestli je ve Španělsku nějaká světová třída. Navíc proč jsme brali kessieho. Ten hrával DM. Vím ze je to jiný typ, ale tak jsme Jo neměli brát. Zbytečně vyhozené peníze na platu. A šanci nedostal vůbec. Hravá posledních 5-10 minut

15.10.2022, 20:50
karlos Colek222

To se taky divím. Že ho tam ani nezkusil. Před něj dát FdJ, který by mohl rozehrávat a nějakýho běhavýho blázna (odborně box to box) např Gavi/Pedri... By mohlo fungovat, ne?

Pořád ale zastávám ten názor, že Xavi přeci musí vědět co dělá, takže bychom mu měli věřit. Když se totiž člověk podívá na volné trenéry, děs a hrůza...

15.10.2022, 20:56

Busi ma prehlad, ale de Jong ma pohyb. Xavi utratil tazke peniaze, aby mal tim, aky chce, a vysledom sa javi slaby. Torres, Raphinha sa mi nezdaju moc ako prinos, radsej by som ponechal Traoreho, on skoro vzdy presiel. Garcia tiez nic extra. Koeman mladikov budoval, Xavi sa ich zbavuje.

16.10.2022, 01:03
absint Colek222

Kessie zatím nic nepředvedl, proto hraje tak málo, Pjanič se ukázal jako nejhorší záložník v Barce za posledních x let, proto nehrál vůbec.
Nevidím nic špatného na tom, že španělský klub kupuje španělské hráče, řekl bych, že hlavním kritériem byla jejich nízká cena, národnost byla už jen výhodou. Nevím, jak bys sehnal rychlého hráče, který uběhá soupeřovu obranu, za cenu Alonsa.
De Jong musí hrávat víc, ale musí se taky zlepšit, protože poslední rok a půl hraje pod své možnosti.
Sergio je momentálně společně s Pedrim náš nejlepší záložník, tak to prostě je. Dělá chyby, občas mi svou hrou pije krev, ale nikoho lepšího na DM teď nemáme.

16.10.2022, 12:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat