Xavi: ,,Jestli vyhrajeme, budeme klidní, být první není to nejdůležitější."

Xavi: ,,Jestli vyhrajeme, budeme klidní, být první není to nejdůležitější." Foto: X @FCBarcelona

Trenér Xavi Hernández se na tradiční předzápasové tiskové konferenci vyjádřil nejen o nadcházejícím zápase s Granadou. Xavi se vyjádřil i o stylu hru týmu, nebo stále se rozšiřující marodce svého týmu. Posléze také o tom, jak si tým povede ve svém stylu hry bez čtyř absencí.

Zranění nejsou pohroma

Týmu momentálně chybí čtveřice zraněných. Jmenovitě záložníci Pedri s Frenkiem de Jongem, a rovněž dva zástupci útočné řadě Katalánců Robert Lewandowski, a křídelní hráč Raphinha. Xavi nechtěl na tiskové konferenci mluvit o těchto absencích jako o pohromě, a snažil se uklidnit situaci. ,,Máme víceméně úzkou soupisku, ale čtveřice zranění pro nás nejsou pohromou." I když Barça hraje bez čtyř hráčů základní sestavy, tak je schopna vyhrávat zápasy, a dodává tak týmu potřebný morál. Aby Xavi nahradil v útoku ,,Lewyho" s Raphinhou, tak povolal k zítřejšímu zápasu na soupisku poprvé dvojici hráčů. Jsou jimi Pau Víctor, a Marc Guiu. ,,Oba hráči jsou na soupisce proto, že nám v útoku jednoduše řečeno scházejí lidi." Oproti výše zmíněné dvojici pak nepovolal k zápasu záložníka Marca Casadá, protože dle svých slov ve středu zálohy momentálně tým problém nemá. ,,Absence Lewyho je pro tým hodně signifikantní, nicméně naštěstí má tým alternativy v podobě Joãa Félixe, Ferrana Torrese, a dvou noviců v nominaci."

Nakonec se zmínil i tom, že zranění rozhodně v následující reprezentační přestávce nebudou v nominaci svých národních týmů. ,,Pedri je blízko návratu na hříště. Stejně jako Robert a Frenkie." 

Christensen na pozici pivota

Vyjádřil si o možnosti hrát na pozici pivota dánského stopera Andrease Christensena. ,,Není to naše první volba. Může se tak stát pouze v nouzi. Stejně jako když v minulé sezóně na této pozici párkrát zaskakoval Eric. Tuto možnost však nevylučujeme, protože na této pozici už hrál za Dánsko." 

Naše DNA je hrát skvěle a přitom vyhrát 

Barcelonský stratég se o následujícím soupeři ,,Blaugranas" vyjádřil v tom smyslu, že se jedná o jeden z nejvíce fyzicky hrajících mužstev v soutěži. ,,Mají velmi silný potenciál v ofenzívě, a bude opravdu těžké proti nim zvítězit.Tři body nebudou v tomto klání zadarmo. I tak ale chce Xavi pokračovat v barcelonské DNA. ,,Vždycky útočíme, nezávisle na tom, jestli hrajeme ve třech útočnících, nebo ne. Tohle se nikdy nezmění." 

V Portu však tým nebyl schopen v dostatečné míře držet míč, a i k tomuto tématu se legenda klubu vyjádřila. ,,Musíme mít mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty držení míče. Musíme dominovat jak v útoku, tak v obraně." Vítězství na stadionu Nuevo Los Cármenes může přijít jen když bude FCB v dostatečné míře držet míč na svých kopačkách. ,,Pokud vyhrajeme, budeme klidní. Být první v momentální chvíli není to nejdůležitější."


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat