Xavi: Porazili jsme skvělý tým

Xavi: Porazili jsme skvělý tým

Barcelona v neděli zvládla velmi důležitý zápas a na Camp Nou zvítězila nad rozjetým Atléticem 1:0. Zápas hodnotil Xavi.

"Čelili jsme skvělému týmu a toto vítězství je klíčové. Měli jsme vstřelit druhý gól a rozhodnout, ale nevyužili jsme velké šance. Celkově to byl dobrý zápas a myslím si, že jsem si zasloužili vyhrát o více než jeden gól," řekl.

Xavi uznal, že si Atlético vypracovalo několik nebezpečných šancí:

"Normálně soupeře do takových šancí nepouštíme. Je to skvělý tým. Neprohráli od ledna na Wanda Metropolitano proti nám a toto vítězství je klíčové."

"Vždycky se objeví kritika. Po výsledku 1:0 je to normální, protože jsme v Barceloně. Chtěli jsme vyhrát před fanoušky, kteří nás podporovali. Hráli jsme proti Atléticu, což je vždycky těžký zápas."

Xavi se také vyjádřil k jednotlivým hráčům, měl velkou radost z návratu de Jonga a Pedriho:

"Frenkie de Jong hrál velmi klidně. Když nastoupí Pedri, tak změní tvář celého týmu. Pokud hrají tito dva hráči, jsem klidnější. Ferrán byl na své pozici velmi dobrý. Velmi dobře si vedl také Alonso. Byla to týmová práce."

Velkou smůlu měl opět Robert Lewandowski, který za stavu 1:0 zazdil obrovskou příležitost, ve které mohl do prázdné branky přihrát Raphinhovi:

"Je to otázka formy. V první polovině sezóny ji měl, teď se mu střelecky nedaří. Je to otázka času. Lewandowski je se 17 góly nejlepším střelcem ligy."

Dále pochválil výkony Raphinhy a Ferrána:

"Raphinha odvedl mimořádnou práci stejně jako Ferrán. Za Ferrána jsem obzvlášť rád, protože tvrdě pracuje. Chápal svou pozici a věděl co udělat, aby se zlepšil."

Na adresu ter Stegena řekl:

"Je jedním ze tří nejlepších brankářů na světě. Z hlediska naší hry je tím úplně nejlepším. Je velmi kvalitní v rozehrávce a mimořádný v bráně. Je velmi jistý. Celkově se hodně zlepšila také obrana."

Na závěr dodal:

"Vyhlídky jsou velmi dobré, ale ještě není nic hotovo. Ve středu nás čeká další těžký zápas proti Vallecanu."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat