Xavi si promluví s Vitorem Roquem o jeho budoucnosti

Xavi si promluví s Vitorem Roquem o jeho budoucnosti Foto: X @FCBarcelona
  • Trenér opět nechává Brazilcův odchod otevřený
  • Xavi doufá, že se uzdraví a bude moci hrát v Gironě

Trenér Barçy Xavi Hernández znovu hovořil o budoucnosti Vitora Roqueho a nechal otevřenou možnost, že by na konci sezony mohl odejít na hostování. Trenér nechtěl říct nic jistého, ale promluví s ním, aby učinil nejlepší možné rozhodnutí: „Zbývá pět zápasů a teď není ten správný čas. Vitor Roque je hráčem Barçy a až skončí sezona, bude čas si s ním promluvit o tom, co bude pro všechny nejlepší.“

Xavi nechtěl jít v rozhodování dále a omezil se na konstatování, že doufá, že se zotaví z horečky, aby mohl být k dispozici proti Gironě: „Teď nás zajímá, aby se uzdravil a abychom ho měli k dispozici pro zápas. Zbývá pět zápasů a on může hrát hlavní roli stejně jako ostatní jeho spoluhráči. Na to se teď musí soustředit.“

Vitor Roque od svého příchodu v lednu prakticky nic neodehrál. Postupně se přizpůsobuje hře Blaugranas, ale Xavi mu nedává téměř žádnou minutáž a trenér už před několika dny naznačil, že Brazilec by měl hrát i v příští sezoně a že možná v Barceloně nebude mít takovou vytíženost. Brazilec nechce z klubu odejít, ale určitě se objeví nabídky na hostování a Barça chce, aby jednu z nich přijal, aby se vyhrál a mohl se vrátit mnohem adaptovanější.

V příštích týdnech se sejdou s jeho blízkými, aby učinili konečné rozhodnutí, a vše nasvědčuje tomu, že Vitor Roque v Barçe v příští sezoně nezůstane. Do konce smlouvy mu zbývá ještě pět let a v budoucnu bude mít opci na návrat.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Borec, který stál BARCU nemalé peníze odehrál dohromady dva zápasy. V lednu Roque musel nutně přestoupit protože by to zastavilo jeho růst, nebo by ho koupil jiný klub. Management Barcy to jsou odborníci... Čumím s otevřenou hudbou co se v tomto klubu děje???

04.05.2024, 07:32
Klokanomet tomise63

A cos čekal, že teenager z pralesa bude hrát hned po dosednutí letadla v Barceloně základní sestavu místo Lewy? Opravdu někdy nedokážu pochopit uvažování fanoušků.

04.05.2024, 12:03
zaky94 Klokanomet

Tak nám to vysvětli prosím.

05.05.2024, 09:20

Xavi,ty si promluv sám se sebou a odejdi prosím!JDěkuji

06.05.2024, 08:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat