Xavi: Stav hřiště nám uškodil, ale není to výmluva

Xavi: Stav hřiště nám uškodil, ale není to výmluva

Barcelona ve včerejším utkání na hřišti Getafe remizovala 0:0. Po zápase hovořil Xavi, který si postěžoval na stav trávníku a hovořil o návratu Pedriho a de Jonga zpět do sestavy.

"Stav trávníku nám uškodil. Včera jsme trénovali na suchém hřišti. Hodně mě kritizovali za to, že si stěžuji na povrch. Dnes to ale viděli všichni. Je velmi těžké na takovém hřišti hrát. Není to dobré pro fanoušky, míč se zasekává, bylo to špatné i pro Getafe. Je nezbytné, aby byl trávník v dobrém stavu."

"Není to výmluva, musíme se vzpamatovat. Získali jsme bod, který není vůbec špatný. Nehráli jsme dobře."

"Myslím si, že máme dobrou sezónu, ale nesmíme usnout. Čekají nás velmi důležité zápasy."

Podle posledních zpráv by pro příští zápas měli být k dispozici Pedri a Frenkie de Jong:

"Doufám, že se příští týden povede návrat dvou, nebo tří hráčů. Není to výmluva, máme dobrý tým a jsem spokojený. Jde o to minimalizovat zranění a získat hráče zpět."

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Takže za to, že si nejsou schopni narazit míč, že tam nejsou náběhy, že tam není nikdo schopný obejít protihráče může suché hřiště? Už několikátý zápas za sebou? Hráči jako Raphinha, Lewa, Torres atd si přece proti hráčům druhého sledu musí věřit a musí něco ukázat. Oni snad ten titul ani nechtějí.

17.04.2023, 08:31
Reekwon larnel
Senior editor

Proč lidi vidí, jen to co chtějí vidět? Stěžoval si na hřiště, ale zároveň dodal, že to není výmluva a že tým hráč špatně a ty mu tady naložíš, že to shodil na hřiště? To je stejně jak na twitteru, kdy zase ze Xaviho každý děli kreténa, protože vytrhli vyjádření z kontextu a dali jen úryvek o tom trávníku, ale už vynechali to, že to není výmluva a že tým prostě nehrál dobře.

17.04.2023, 11:36
larnel Reekwon

Evidentně taky vidíš jen to, co chceš. Jestli je polovina článku o tom, jak bylo špatné hřiště a jak je to pro hráče špatně a že musí být trávník naprostém pořádku jinak budou hrát velky kulovy pořád, tak to výmluva je, i když tam dodá, že se nevymlouvá.
O tom, že hráli špatně je tam malá obecná věta. Článek je tom, jak byl špatný trávník a ne, že Fati s Ferranem nic neukázali po střídání, že Lewa hraje bez zájmu, záloha není schopna nacentrovat nebo udělat přečíslení, že je protiútok neznámé slovo a vždy se to zasekne, aby se soupeř stihl vrátit atd.
Druhá polovina mého příspěvku je o tom, jak hrají hráči špatně. Jestli je to chyba Xaviho taktiky, že jim nedá volnost, aby se pokusili o kliku a průnik, nebo si ti kluci nevěří, tak to nevím. Jediné odůvodnění proč hráli špatně je napsané jako špatné hřiště. Nic víc nic míň.

17.04.2023, 12:00

A teď bude každý venkovní zapas stejný suché hřiště a vysoká tráva... o takových věcech bych spiš pomlčel protože teď určitě hodně týmu bude takto trávník připravovat...

17.04.2023, 09:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat