XAVI: VÍTĚZSTVÍ BARCY REALU HODNĚ UŠKODÍ

XAVI: VÍTĚZSTVÍ BARCY REALU HODNĚ UŠKODÍ

Bývalý záložník FCB Xavi věří, že tým je v dobré formě a vítězstvím by Real ze souboje o titul prakticky vyřadil. 

Momentálně hraje v katarském Al - Sadd, ale situaci v Barceloně stále pečlivě sleduje. Podle něj příchod Valverdeho udělal tým pevnějším a silnějším. "Díky Valverdemu vypadají více jako tým, novým hráčům se daří a všechno je více méně pozitivní," řekl Xavi.

"Barcelona je jistější, před Clasicem si dobře stojí v tabulce a výhrou by Real ze souboje o titul mohli snadno vyřadit. Nehrají teď tak dobře, i když jim asi vítězství v MS klubů přineslo určitou dávku sebevědomí." 

"S příchodem Valverdeho přišel útočný fotbal, hodně tlačí na protihráče a snaží se být neustále u míče. Uvidíme, jak bude Real hrát, jaký to pro ně bude pocit, nedržet míč. Protože z této strany bude Barca určitě chtít dominovat."

Xavi si je jistý, že Barca bude chtít odpovědět i na těžkou porážku ve Španělském superpoháru. "Pomsta existuje vždy a v srpnu to nebylo dobré, střetnout se s takovým silným Madridem. Barca svoji formu našla dobře, a je také neuvěřitelné, jakým způsobem to udělali. Ta porážka v superpoháru ani nebude jako motivace nijak nutná."

"Záloha je na tom teď fyzicky lépe a dostávají se dopředu. Paulinho střílí góly a Rakitič je hodně univerzální. Oba hrají dobře s míčem, dokáží ho podržet, a nejsou to jediní dva, kterým se to na hřišti daří. "

"Tlak ze strany Realu bude určitě vysoký, a možná budou i více útočit, jelikož potřebují vyhrát. Pro Barcu je výhra ale důležitá proto, aby veškeré šance Madridu na titul pohřbila."  

Valverde podle Xaviho dobře působí také na nové hráče, kteří přišli.

"Jsou vyrovnanější, podávají dobré výkony. Myslím si, že teď už je La Masia chápána lépe. Dříve přicházeli hráči, kteří se stylem Barcy neměli společného nic."

Xavi si nemyslí, že je Manchester City neporazitelný tým.

"Ukazují jeden z nejlepších fotbalů v Evropě, práce trenéra se tam hodně odráží. Hráči jsou s Pepem šťastní. Je metodický, má své požadavky. On je prostě perfekcionista a dokáže toho mnoho. Není divu, že se objevuje určitá tendence srovnávat s ním nové trenéry v Barce," ukončil rozhovor.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat