Xaviho první slova fanouškům jako trenér FC Barcelona

Xaviho první slova fanouškům jako trenér FC Barcelona

Dnes ve 2 hodiny ráno oficiálně klub potvrdil příchod bývalého hráče Xaviho Herandéze na lavičku FC Barcelona. Katalánec převezme klub ve velmi těžké situaci, této těžké výzvy se však nebojí. Podle jeho slov je Barcelona nejlepším a největším klubem na světě, prostě se potřebuje vrátit na místa, kam patří. Xavi v pondělí podepíše smlouvu do roku 2024 a bude oficiálně představen na Camp Nou jako nový trenér FC Barcelona. Výstupní klauzuli v hodnotě 5 milionů eur zaplati klub a samotný Xavi, každý půlku, píše Mundo Deportivo.

Xavi v přivítacím videu: "Nebylo to sbohem, ale na shledanou. Ať si říkají, co chtějí, jsme nejlepší klub na světě. Camp Nou byl vždycky můj domov, jste moji fanoušci, moji lidé, klub, který mám nejraději. A nyní,  se vracím domů. Brzy se uvidíme, Cules, Força Barça!"

SportMob – Top facts about Xavi Hernandez

 

Xavi na Instagramu:

"Milí Culés, VRACÍM SE DOMŮ.

Vracím se na místo, které mě vidělo vyrůstat, vracím se do Klubu svého ŽIVOTA.

Nedokážu slovy popsat emoce, které teď cítím, když mohu znovu hájit tento znak, který mám v srdci, když mohu znovu cítit, jak Camp Nou vibruje, když mohu znovu slyšet povzbuzování těchto fanoušků.
 
Vím, že přicházím v těžké chvíli, ale čelím této výzvě s největším nadšením. Budu pracovat a bojovat s vámi všemi, abych dosáhl společně místa, které si zasloužíme.
 
Děkuji FC Barcelona za důvěru, stejně jako všem fanouškům, kteří věřili, že bych se měl ujmout této důležité role.
 
PŘÍBĚH POKRAČUJE..."                                                                                                                         Former midfielder and captain Xavi Hernandez returns to FC Barcelona as  head coach until 2024
 
 
Xaviho pár vět na letišti v Kataru pro Mundo Deportivo: "Přicházím do Barçy s nejvyššími nároky, jsme nejlepší klub na světě. Budeme pracovat na maximum, v Barçe musíte vyhrávat, nemůžete remizovat nebo prohrát, budete muset tvrdě pracovat."                                              Image

Zdroje: fcbarcelona.com, Mundo Deportivo [EduPolo-twitter],



Diskuze

Čeká ho těžká práce, ale kdo jiný by měl ten klub nějak pozvednout než právě Xavismileydržím moc pěsti, i za to finanční ustupování a vyplacení poloviny klauzule si zkrátka zaslouží uspět, tak hodně štěstí!

06.11.2021, 10:19

VITAJ DOMA LEGENDOsmiley

06.11.2021, 10:43

Popravdě bych ho radši viděl ještě pár let u Béčka, aspoň než skončí Busquets s Albou a Piquém. Přece jen jsou to hráči, se kterými toho hodně zažil a nevím, jestli bude mít na to je posadit, nebo rovnou poslat pryč, pokud to bude nutné (třeba jako Pepek Ronaldinha). Každopádně vítej a ať se daří.

06.11.2021, 14:24
MilanBalage absint

Xavi je nejlepší volba ze všech možných adeptů. Je dobře, že přišel, jsem rád. Cítím z něho podobnou energii jako tehdy z Guardioly.
Taky mě napadlo to, co tu píšeš - lepší by byl nejdříve konec jeho někdejších spoluhráčů, pak teprve příchod Xaviho. Jenže Xavi je naděje, která může vrátit Barçu zpátky nezi elitu! A já bych upřímně nerad trpěl další měsíce a roky koukajíc na práci Gallarda, Martinéze nebo - nedej Bože! - Pirla...
Neočekávám vzestup hned, samozřejmě.. Ale věřím, že pokud ho v práci budou svými výkony limitovat Piqué nebo Alba, jistě jim to řekne. Stejně jako komukoliv jinému.
Nepřišel si do Barcelony vydělat na důchod, přišel vzkřísit svůj milovaný klub. Proto jsem moc rád, že přišel a těším se!

06.11.2021, 15:06
M.Legisa6 absint

myslím si, že nebude mít problém je posadit

06.11.2021, 15:11
cechoma absint

Xavi je ze starý školy. Stejně jako neměl Puyol problém seřvat Piqueho za simulování, tak nebude mít Xavi problém ho prosadit, pokud uvidí kvalitnější alternativu.

06.11.2021, 19:03

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat