Ženy rozdrtily Espanyol, béčko po skvělém výkonu opět vítězně

Ženy rozdrtily Espanyol, béčko po skvělém výkonu opět vítězně

Espanyol 0:4 Barça Ž

Jenni Hermoso (2), Marta Torrejón a Vicky Losada zařídily až překvapivě snadnou výhru v městském derby.

Ženy se v sobotu na hřišti Espanyolu poprvé představily v nových „Senyera“ dresech a z městského derby si odnesly přesvědčivou výhru. Mezi střelkyněmi opět nechyběla Jenni Hermoso, která tak protáhla svou rekordní šňůru – skórovala zatím v každém ligovém utkání, ve kterém nastoupila. Na svém kontě už má po 11 zápasech 15 branek. Po góle přidala ještě Marta a Vikki a ženy se nadále vyhřívají na čele tabulky s pětibodovým náskokem před druhým Atléticem.

Barça do zápasu vletěla intenzivně už od začátku a do vedení mohla jít i dříve, gól Marty Torrejón však nebyl uznán kvůli faulu, který její akci předcházel. Skóre tedy otevírala Jenni Hermoso až po půl hodině hry, před odchodem do šatny pak přidala ještě jednu trefu. Přihrávkami ji zásobovaly Graham a Melanie a pomohly jí tak natáhnout už tak ohromující gólové řádění.

Málokdy se stává, že by derby bylo až tak jednostranné, Paños byla v brance téměř bez práce. Než Barça přidala další branky, stihla ještě dvakrát orazítkovat brankovou konstrukci. Nakonec to byla Marta, která 5 minut před koncem tvrdou střelou pod břevno definitivně rozhodla o osudu utkání. V nastavení pak ještě hlavou poslala míč za záda domácí gólmanky střídající Losada a ženy mohly slavit.

V následujícím kole na domácím Estadi Johan Cruyff přivítají Granadillu Egatesa (Tenerife), zápas je na programu v neděli od 13:00.

Espanyol: Mimi, Soldevila, Inés, A. Torrodà (Paloma, min 46), C. Baudet, Letti, E. Del Estal (Cruz, min 60), E. Julve (Brenda, min 46 (Xenia, min 87), Dulce, Débora, Alvarado.

Barça: Paños, María León, J. Hermoso, Marta, Mariona, Hamraoui (Alexia, min 63), Patri, Aitana (Losada, min 78), Graham (Martens, min 75), A. Pereira, Falcón (Melanie, min 17).

Góly: Jenni Hermoso (min 32 a 43); Marta Torrejón (84‘); Vicky Losada (93‘).

Barça B 3:1 La Nucía: Skvělý fotbal, skvělý výsledek

Dva góly Hirokiho Abe a jeden Álexe Collada zajistily barcelonské rezervě už desátý ligový zápas bez prohry.

Barça B vyhrála už sedmý ligový zápas v letošní sezóně, tentokrát 3:1 nad La Nucíí. Skóre sice otvíral Monreal pro hosty, dvě parády od Abeho a jedna trefa Collada však znamenaly, že body nakonec zůstaly doma. Svěřenci Garcii Pimienty tak zůstávají už v desátém zápase neporažení (4-6-0) a s 29 body jim v tabulce náleží pátá příčka. Na čtvrté místo zaručující play off o druhou ligu ztrácí jen bod, na první Sabadell pak tři.

Rezerva dominovala už od začátku, Konrad de la Fuente však po první slibné akci trefil pouze tyč. Hned na to se hosté po jejich jediném povedeném útoku z prvního poločasu ujali vedení, když se po rohu míč dostal až na nohu Monreala.

Odplata na sebe však nenechala dlouho čekat a o dvě minuty později krásně trefil odražený míč Hiroki. Dominance blaugranas pokračovala i v druhé půli a o obrat se postaral opět japonský střelec, který parádní bombou zpoza vápna vymetl šibenici. Připsal si tak v této sezóně už čtvrtý gól.

Podklouznutí Monreala pak k navýšení vedení využil Álex Collado a o zápase tak bylo pomalu rozhodnuto. Hosté se s ubývajícím časem snažili být aktivnější, Iñaki Peña však byl mezi tyčemi pevný jako skála a žádné drama nedovolil. Barça B tak na stadionu Johana Cruyffa nadále zůstává neporažená.

V následujícím kole rezerva vyjíždí na hřiště jedenáctého Olotu, zápas je na programu v neděli od 17:00.

Barça B: Iñaki Peña, O. Mingueza, Guillem (Abel Ruiz, min 87), Riqui Puig, Álex Collado, Monchu, Hiroki, R. Araujo, Jandro (Reis, min 74), Akieme, Konrad (Morer, min 70).

Castelló: Óscar Fornés, Ortiz, Neftali, Julen, Hermosa, Juanan (Juanjo, min 80), Fran Moreno, Morgado, Sergi (Cabezas, min 55), Agüero, Titi (Fofo, min 50).

Góly: 0-1, Monreal (min 35); 1-1, Hiroki (min 37); 2-1, Hiroki (min 54); 3-1 Collado (min 59)

Návštěvnost: 2 034, Estadi Johan Cruyff.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat