Barcelona zahájí tento týden jednání s Messim o nové smlouvě, tvrdí COPE

Barcelona zahájí tento týden jednání s Messim o nové smlouvě, tvrdí COPE

V pořadu „El Partidazo de COPE“ se ještě závěrem minulého týdne řešilo, že Barcelona má v plánu v rámci tohoto týdne zahájit jednání o prodloužení spolupráce s tím největším, Lionelem Messim.

Média nedávno informovaly o tom, že Argentinci vypršela klauzule umožňující odchod z katalánského celku zdarma. Zatímco ESPN už oznámila, že termín pro vypršení byl konec května, Cadena COPE se domnívá, že je až dnes, čili 10. června. Zároveň ale ubezpečila, že zanedlouho třiatřicetiletý rodák z Rosaria nemá v plánu odcházet a klub si jej chce udržet déle, než do konce příští sezony, kdy se mu završí stávající smlouva. S potenciálně novými zaměstnavateli se tak může začít bavit už v lednu příštího roku.

Záměr Blaugranas nabídnout Leovi nový kontrakt potvrdil i deník Sport a údajně si má se samotným hráčem promluvit prezident Josep Maria Bartomeu, aby mu popsal své plány, u nichž bude přítomen ještě 10 měsíců. Je těžké očekávat, že Messi podepíše dlouholetou smlouvu vzhledem k jeho věku, nicméně na Camp Nou se cítí skvěle a tak by jednání neměla představovat obtíže. Údajně se zvažuje nabídnutí takové dohody o vzájemné spolupráci, jako tomu bylo u Andrése Iniesty, kde měl poslední slovo hráč.

Trochu nejistoty vnesl do mlýna plátek Mundo Deportivo, který nepotvrdil plány zahájit jednání s Messim. Hráčovo okolí nevylučuje možnost úvodní schůzky v jakékoliv podobě a podle druhého největšího periodika v Katalánsku by v nadcházejících týdnech mohl být pouze navázán kontakt. Na vážnější jednání se bude muset počkat a to kvůli finančním potížím, které klubu uštědřila koronavirová pandemie a zaměření na restart sezony. Vše je tedy ve hvězdách, nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by měl Messi odejít.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat