Jak moc změna trenéra týmu ovlivňuje sázení?

Jak moc změna trenéra týmu ovlivňuje sázení?

Ve světě fotbalových sázek patří výměna trenéra mezi zásadní aspekty, které ovlivňují chování sázkařů. Mění se sice jen jeden člověk, s příchodem někoho nového se ale může změnit dynamika týmu i způsob hry samotné, což zkušený sázkař ihned bere v potaz. Nicméně co všechno se může takovému fotbalovému nadšenci honit hlavou, když jeho oblíbený tým změní trenéra? Na to se podíváme v tomto článku.

Jaké jsou první kroky sázkaře?

Jakmile člověk zjistí, že tým mění trenéra, důležité je samozřejmě jméno nového kouče. Prvním krokem tedy je sehnat co nejvíce informací o člověku, který se stává nový trenérem, a pokud je sázkař zároveň velkým znalcem fotbalového prostředí, může okamžitě odhadnout, co to bude pro tým znamenat. Hodnotí zejména, jaké výsledky za sebou trenér má, ale záleží také na tom, jakým způsobem týmy vede, a jestli si s novými svěřenci porozumí. I to si ale může bleskurychle zjistit online.

Díky internetu dnes víme o veškerém sportovním dění ihned, což jde ruku v ruce s popularitou online sázení. Jelikož můžeme sázet z pohodlí domova a přes mobil nebo tablet, ihned lze na změnu trenéra zareagovat a přehodnotit sázkařskou strategii. V někom, kdo sport sleduje, ale nesází, to může vzbudit zájem, bude si hledat jak na sázení a narazí na jednu z mnoha nabídek, a to třeba od společnosti Betano. Ta už musí ale na změnu zareagovat sama, aby poskytla hráčům adekvátní kurzy na výsledky týmu. Rychlá reakce všech je trendem dnešní doby a holt se podepisuje i na tom, jak dynamické online sázení je.

Samozřejmě kroky sázkařů neovlivňuje jen změna trenéra, ale také zranění jednotlivých hráčů, případně jejich návrat na hřiště. 

Změna trenéra je pouze součástí velké skládačky toho, jak sázkař uvažuje.

Co dál změna trenéra znamená?

Především změna trenéra znamená určitou nejistotu, kterou jsme naznačili už v předchozí části. Záleží, zda si nový trenér s týmem sedne, přičemž právě tato neznámá ovlivňuje chování sázkařů i podle toho, zda mají trenéra v oblibě. Jestliže si myslí, že přesně tohoto trenéra tým potřeboval, rozhodně se budou poohlížet po příležitostech, jak tým vsazením podpořit, a pokud naopak fanoušky nejsou, spíše si počkají, jak se změna na výsledcích týmu projeví.

Jde totiž o to, že trenér představuje pro tým pomyslného vůdce. Na něm je, aby své svěřence adekvátně motivoval, posílil jejich spolupráci a celkově může příchod nového trenéra vehnat energii jak do týmu, tak do fanoušků. O efektu „nového trenéra“ se příliš nepíše, jeho existenci ale berou v potaz i zkušení fotbalisté.

Platí však, že tato energie nemusí vydržet dlouho. Zprvu se tým zlepší právě díky novým nápadům a optimismu, za nějakou dobu ale může spadnout do staré rutiny, a tedy spadnout i v tabulce. Navíc existují trenéři, kteří jsou ztělesněním tohoto efektu. Dokáží tedy tým zvednout krátce po svém nástupu, pomoci mu najít novou energii, v dlouhodobém horizontu však nejsou schopní hráče udržet motivované.

Také záleží na tom, jestli je samotná postava trenéra se schopná přizpůsobit týmu. Klíčem může být, aby trenér a hráči společně našli klíč k úspěchu díky spolupráci a díky chemii, jež je potřeba. I kdyby ale na první pohled bylo jasné, že si trenér s týmem sedne, výkyvy v kurzech i výsledcích nejsou ničím překvapivým, protože jde o obrovský zásah do dynamiky týmu.

Je to příležitost

Ve chvíli, kdy dochází ke změně trenéra, jsou kurzy poměrně nepředvídatelné, což trvá i nějakou dobu poté. Zkušení sázkaři tehdy bedlivě sledují kurzy a hledají ty nejvýhodnější, přičemž to pro ně představuje zase nějakou novou výzvu. Případně mohou jen vyčkávat, jak se nový trenér s týmem předvede, a vsadí si až ve chvíli, kdy jsou si jistí tím, že nová dvojice má potenciál. Záleží holt na každém člověku, jak se ke změně postaví. Podstatné však je, že změna trenéra chováním sázkařů opravdu zamíchá.




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat