Názorové skupiny Barçy vyzývají Laportu, aby se podrobil otázce důvěry

Názorové skupiny Barçy vyzývají Laportu, aby se podrobil otázce důvěry Foto: FCBarcelona.es

Naléhají na současné vedení klubu, aby uspořádalo závaznou online volbu, v jejímž rámci by všichni členové s hlasovacím právem mohli rozhodnout, zda má být současné vedení klubu i nadále zachováno.

Názorové skupiny FC Barcelona vydaly prohlášení, v němž vyzývají Joana Laportu a jeho představenstvo, aby se podrobili otázce důvěry.

Ve společném prohlášení vyzývají představenstvo, aby uspořádalo závaznou online volbu, kde by všichni členové s hlasovacím právem mohli rozhodnout, zda má současné představenstvo pokračovat ve své činnosti. Názorové skupiny Dignitat Blaugrana, Compromissaris FCB, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, Un Crit Valent a Transparència Blaugrana se spojily, aby předložily tuto oficiální žádost současnému vedení klubu.

„Žádáme představenstvo, aby souhlasilo s předložením otázky důvěry do deseti dnů. Pokud se tak nestane, prozkoumáme další možnosti, jak zajistit, aby byla vůle členů vyslyšena,“ uvádí se v prohlášení.

Názorové skupiny rovněž uvádějí sedm bodů na podporu petice. Domnívají se, že představenstvo provádí „nevyzpytatelné řízení“, které zahrnuje podle nich nevhodné používání pák, „které mění jednorázové řešení ve strukturální nástroj ohrožující budoucnost Barçy“.

Kritizují také „žalostné vedení některých klubových mýtů“ s odkazem na Messiho, Koemana, Xaviho a Jasikevičiuse. Dalším z bodů, které kritizují, je „vedení kauzy Negreira, netransparentnost obchodních společností spojených s Barçou, kauza ISL, ztráta a odchod talentů z klubu a nový Palau“.

V prohlášení rovněž předložili balíček návrhů na změnu současného modelu Shromáždění angažovaných členů s cílem učinit jej reprezentativnějším a participativnějším, neboť jej považují za „zcela nedostatečný jako jediný skutečný prostor pro účast členů“.

Celé prohlášení si můžete přečíst v češtině zde: Prohlášení v češtině.


Zdroje: Sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat