Setién oficiálně odvolán, volby budou v březnu

Setién oficiálně odvolán, volby budou v březnu

Barcelona oficiálně potvrdila odvolání Quiqueho Setiéna z pozice trenéra.

Jedenašedesátiletý rodák ze Santanderu neustál debakl 2:8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů a ve funkci skončil po osmi měsících. První mužstvo Katalánců převzal v lednu, výsledky a výkony oproti předchůdci Ernestovi Valverdemu ale zlepšit nedokázal, navíc údajně neměl ideální vztahy s některými hvězdami v čele s Lionelem Messim a Luisem Suárezem.

Barcelona zakončila sezónu bez trofeje, což se stalo poprvé po 12 letech. V lize byl nad její síly Real Madrid, v Lize mistrů Bayern Mnichov a v domácím poháru Athletic. Bylo proto jasné, že angažmá Setiéna skončí předčasně, byť smlouvu měl platnou do léta 2021 s opcí na prodloužení do roku 2022.

Jako možný nástupce byl původně zmiňován na Mauricia Pochettina, volba Barcelony místo toho padla na Ronalda Koemana. Sedmapadesátiletý bývalý hráč klubu se netajil přáním se na Camp Nou vrátit, smlouva s nizozemským národním týmem mu to ovšem dovolovala až po mistrovství Evropy 2021. S vedením Nizozemska se pokouší domluvit na tom, aby převzal Barcelonu s okamžitou platností.

Pokud skončí vše úspěšně, Koemanovým úkolem bude navázat na ligovou nadvládu Barcelony v posledních deseti letech a také uspět v Lize mistrů, kde se Barceloně v uplynulých sezónách nedařilo.

Na dnešním zasedání se zároveň rozhodlo o osudu prezidentských voleb. Ty se budou konat v den prvního zápasu po 15. březnu. Nynější prezident Josep Maria Bartomeu, jenž schytává kritiku ze všech stran, údajně nebude znovu kandidovat. 

Tento článek byl převzatý z našeho spřáteleného webu ŠpanělskýFotbal.cz.


Zdroje: sport.es, spanelskyfotbal.cz



Diskuze

BienQuedas
Systémový administrátor

Než bude někdo zase nadávat, proč nejsou volby dříve, tak bych chtěl upozornit na to, že to není jen tak je uspořádat. Navíc ve Španělsku pořád platí některá poměrně přísná hygienická opatření.

18.08.2020, 11:54

Trenére díky!

19.08.2020, 11:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat