Velký letní sraz 2024 aneb poprvé v Žabčicích

Velký letní sraz 2024 aneb poprvé v Žabčicích

Jako každý rok i letos se konal sraz fanoušků FC Barcelony pod záštitou našeho fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. Tentokrát se setkání odehrálo v Žabčicích, a to poprvé díky iniciativě našich členů Jirky a Páji Schrömerových. Nově jsme otevřeli možnost účasti i pro další fankluby, což přilákalo Culés z Penya Barcelonista de Varsovia a dva zástupce oficiálního československého fanklubu Dortmundu Schwarz-Gelbe Bienen, s nimiž máme vynikající vztahy.

Pátek: Příjezd

Setkávání jsme zahájili v pátek v areálu v Žabčicích, kde se náš počet postupně zvyšoval. Mnozí dorazili právě ve chvíli, kdy začalo pršet, takže si večer nemuseli dělat starosti se sprchou. Páteční program byl volnější a sloužil především k přípravě a naladění na hlavní den. Na večeři v Žafka Bistru jsme si pochutnali na vynikajících burgerech, které všichni chválili, a někteří si dokonce dopřáli i dva. Diskuse pokračovaly až dlouho po půlnoci, dokonce za přítomnosti městské policie, ale podrobnosti si necháme pro sebe.

Sobota: Hlavní den

V sobotu se začali sjíždět další účastníci z různých koutů republiky. Nakonec se nás sešlo přibližně 60, včetně Culés z Penya Barcelonista de Varsovia a našich přátel z oficiálního fanklubu Dortmundu - Schwarz-Gelbe Bienen.

Sraz, jako každý rok, začal diskuzí o uplynulé sezóně, nových posilách a sdílením zážitků z výjezdů a zájezdů. Poté bylo oficiálně zahájeno Setkání, nejvyšší orgán Penyi, klubovou hymnou, úvodním slovem prezidenta a představením plánu Srazu a hospodaření fanklubu, které jsme letos probrali velmi rychle.

Viceprezident pro oblast webu, Jan Špaček, představil nové spolupráce s 11teamsports a PijuMate.cz a pochválil redaktory a editory sociálních sítí za jejich práci.

Viceprezident pro sociální oblast, Ondřej Janeček, pak představil několik statistik a znovu s našimi členy oslavil vítězství ve 4. ročníku Turnaje fanklubů.

Pokračovali jsme připomenutím událostí minulé fanklubové sezóny, kterých bylo opravdu mnoho, a nastíněním plánů na tu nadcházející. Na závěr tohoto shrnutí jsme představili krátké video, které se nám podařilo sestříhat v jednoduchém formátu:

Poděkování a ocenění

Poté jsme poděkovali všem sponzorům a současným členům fanklubu za jejich důvěru a prodloužení členství, a přivítali nové členy, kteří se přidali k nám v rámci tohoto srazu.

Následovalo předání mincí za 10 let členství. Letos tuto poctu obdržel jediný člen, Jirka Schrömer, který byl zároveň organizátorem srazu.

Poté jsme představili koncepci fungování fanklubu na další sezónu, včetně nové WhatsApp komunity, do které již všichni aktuální členové obdrželi pozvánku e-mailem.

Zápas Domácí vs Hosté

Po obědě, na který se většina přítomných po hodině jednání těšila, následovala krátká pauza a poté jeden z hlavních bodů srazu – zápas Domácí vs Hosté. Aktuální skóre bylo 8:6, a tak bylo jasné, že tým Hostů pod vedením Miry Takáče se bude snažit snížit rozdíl.

Před zápasem proběhlo ještě dodatečné blahopřání spoluzakladateli fanklubu Jakubovi Koutnému a Petru Mazálkovi k životním jubileím.

Oba týmy si naplánovaly taktiku a šlo se na věc. Rozhodčím utkání byl jako vždy Robert Šupola senior.

Počet hráčů ve venkovních sadách tentokrát značně převyšoval ty v dresech domácích. Výrazně vyšší počet střídajících hráčů byl jeden z důvodů proč po dlouhých letech vyhráli právě Hosté v poměru 2:10. Aktuální celkové skóre na zápasy je tedy 8:7 pro Domácí.

Odpočinek a dezert

Někteří využili tento čas k odpočinku, zatímco jiní se rozhodli pro intervalový trénink v podobě běhu.

Následovalo předávání poháru, kdy kapitán Hostů, Mira Takáč, převzal trofej od viceprezidenta Ondřeje Janečka za výbuchu konfet.

Poté se podával dezert – domácí medovník a meloun. Většina účastníků už byla unavená nejen z horka, takže se spíše sedělo a konzumovalo.

Dále proběhl kvíz na různé věci z Barça Storu, startovací sady a poukazy od PijuMate.cz (Děkujeme!). Ve finále se utkali Tomáš "Migueli" Škurek a Jakub Koutný, bývalí vedoucí fanklubu. Vítězem se zaslouženě stal Migueli a jako první si mohl vybrat jednu z cen - jeho volbou byla rohožka "Salid y disfrutad", kterou si dlouho přál.

Byli vyhlášeni nejlepší hráči – Jindřich Trčka jako nejlepší brankář (brankář Hostů) a Tomáš Hurajt jako nejlepší střelec se třemi góly. Letos jsme také tradičně vyhlásili nejlepšího rozhodčího, kterým se opět stal Robert Šupola senior.

Letošní dárek a mini choreo

Poté jsme představili letošní dárek: dva kloboučky v barvách Blaugrana a Senyera, které naši členové budou využívat na výjezdy v rámci dress codu. Zároveň jsme rozdali objednaný penya merch, který zahrnoval trička, mikiny, šály a další.

Po nasazení kloboučků jsme se pustili do chorea, které bylo letos mnohem úspěšnější než loni, díky větší jednoduchosti chorálu a lepší přípravě.

Raut a volná zábava

Poté se podával raut s bohatým výběrem jídel, včetně tataráčku. Na čepu nechyběl Radegast Rázná 10, Radegast Ratar a Radegast Ryze Hořká 12. Pro nealkoholické nápoje byla k dispozici citronáda a mandarinka, takže si mohl vybrat opravdu každý.

Následně proběhla volná zábava v podobě dlouhých diskuzí za degustace různých rumů (velké díky Mazzipedrovi, Fouskovi a Ricciovi za přinesení vzorků).

Ráno jsme se tradičně sešli na snídani v Žafka Bistru a postupně se vydávali do svých domovů. Někteří museli vyrazit o něco později, protože alkohol tester byl nemilosrdný, ale čekání využili k dalším debatám, dojezení zbytků z rautu a také k návštěvě místního koupaliště, které patří k těm lepším. Nejvytrvalejší účastníci zakončili tuto událost až po pondělní půlnoci v Dubnici na Slovensku.

Poděkování

Na závěr bych rád poděkoval organizátorům Jirkovi a Páji Schrömerovým, fotografu Krisovi a všem zúčastněným za úžasný sraz a vřelé přivítání v Žabčicích.

KOMPLETNÍ GALERIE - Kris Farkaš

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

Pavel "Myšák" Misař
Prezident
PB Lleó de Dues Cues
FCBarcelona.cz



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat