5 KONTRAKTŮ, KTERÉ CHCE BARCELONA V ROCE 2017 PRODLOUŽIT

5 KONTRAKTŮ, KTERÉ CHCE BARCELONA V ROCE 2017 PRODLOUŽIT

V posledních měsících prodloužili své smlouvy Mascherano, Busquets, Neymar a Suárez a vedení pracuje na dalších členech kádru, se kterými by v blízké době chtělo také prodloužit.

Mascherano se Barce upsal do roku 2019, Sergio s Neymarem a Luisem Suárezem až do roku 2021, což byla první fáze strategického plánu.

Klubové vedení v čele s prezidentem Josepem Mariou Bartomeuem, sportovním ředitelem Robertem Fernandezem a ředitelem sekce profesionálních sportů Albertem Solerem již pracuje na druhé fázi, ve které jsou na řadě další klíčové postavy úspěšného týmu.

Barcelona by ráda prodloužila dalších pět smluv: s Luisem Enriquem, Leem Messim, Andrésem Iniestou, Marcem-André ter Stegenem a Ivanem Rakiticem. V každém vyjednávání čekají na obě strany odlišné výzvy a některá jsou v pokročilejší fázi než ta ostatní.

Kupříkladu, dohoda s německým brankářem už je hotová a mohla by být jednou z prvních, které klub v roce 2017 oznámí. To samé platí pro Ivana Rakitice, u těchto dvou by neměl být žádný problém.

V případě Luise Enriqueho už je situace jiná. Lucho zatím nechce o ničem diskutovat, což by mohlo některé začít znepokojovat, protože jeho smlouva končí v červnu. Podle obou zúčastněných stran je na prodloužení stále dost času, objevily se však spekulace, že vedení začíná na trenéra tlačit, aby se ujistilo, zda s ním může v další sezóně počítat. Není divu, ideálního trenéra pro klub jako je Barcelona nenajdeme na každém rohu.

V neposlední řadě, Messi s Iniestou si vyžadují speciální péči. Dost možná nejlepšímu hráči fotbalové historie chce klub nabídnout smlouvu, která bude odpovídat jeho hodnotě a zásluhám. To samé platí u Iniesty a klub si představuje podobnou nabídku, jakou dostal Xavi. To znamená, že by Iniesta mohl hrát, do kdy by chtěl a po ukončení kariéry by zůstal spjatý s klubem. Životní smlouva, dá-li se to tak říci.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat