HLASOVÁNÍ O NEDŮVĚŘE NEBUDE, BENEDITO PODÁVÁ STÍŽNOST

HLASOVÁNÍ O NEDŮVĚŘE NEBUDE, BENEDITO PODÁVÁ STÍŽNOST

Kroky Augistiho Benedita k hlasování o důvěře nepovedou. Bývalý prezidentský kandidát a odpůrce současného vedení FC Barcelona na čtvrteční tiskové konferenci přiznal porážku, ovšem ne bez výtek k počínání klubu.

"Vedení zaujalo tvrdý postoj, protože vědělo, že naše hnutí za hlasování o nedůvěře uspěje. Takže se rozhodlo období pro sbírání podpisů co nejvíce zkrátit," kritizoval Benedito s ohledem na deadline 27. září, který navzdory dlouhým dohadům nakonec platil. Katalánský podnikatel přitom celou dobu usiloval o to, aby mohl sbírat podpisy až do 2. října.

"Ve středu jsme měli 12 504 podpisů, které jsme už za přítomnosti notáře zničili. Doufali jsme, že dalších asi 1 500 obdržíme poštou, takže bychom před nedělním zápasem měli 14 000. Pokud by klub neporušil práva členů, došlo by ke třetímu hlasování o nedůvěře v historii. A to by skončilo úspěchem, protože nikdy předtím členové neprojevovali takovou míru nespokojenosti vůči klubovému představenstvu," tvrdí Benedito. "Už jsme proto odeslali žalobu na porušování práv členů. Spravedlnost se ukáže."

Další referendum ovšem Benedito neplánuje. "Je to velice náročné, a to i finančně. Ale nepřekvapilo by mě, kdyby to uskutečnil někdo jiný, protože důvody přetrvávají," říká. "Nečekali jsme, že to bude kvůli aktivitám klubu tak obtížné. Od počátku byl problém s konečným termínem a také s logistikou. Když pominu vysoké ceny nájmů, bylo nám zakázáno i použití vlastních kopírek. Byly nám poskytnuty jen čtyři přístroje, které pracovaly pomalu a často vypadávaly. Navíc nás kontrolovali počítadlem. To všechno způsobilo velké fronty." 


Zdroje: marca.com, sport.es, fcbarca.com



Diskuze

Hlasování paradoxně uškodily dobré výsledky na startu sezony. Kdyby tým párkrát ztratil, dostatečně podpisů by sehnal raz dva.

01.10.2017, 13:23
Jakub19 Veenaa

Pak je ale něco špatně. Pokud sesazení vedení je závislé na výsledcích, tak bylo předem jasné, že Benedito neuspěje. Ačkoliv on sám tvrdil, že celé hlasování spustí až v době, kdy bude mít přislíben potřebný počet. Takže nejspíše ti, co slibovali, nakonec změnili názor.

Druhá věc je, že ani v první den, tedy v den utkání s Espanyolem, kdy se dal očekávat největší zisk, nezískal potřebných 15 % členů, kteří v té době byli na stadionu. V ten den získal cca 8 % přítomných. I na tom je vidět, že socios prostě změnu nechtějí, ačkoliv i tak je počet 12 000 hlasů vysoký... i když je otázka, kolik skutečně hlasů získal, jelikož je nenechal spočítat, což by se také dalo brát jako podvod na členech klubu. Pokaždé se stává, že finální počet je menší.

Brečet kvůli tomu, že klub dle zákona bere soboty jako pracovní dny, je nesmyslné a stánky taky nemusel mít přímo v areálu stadionu, ale stačilo jen mít naproti, pokud nechtěl platit takovou cenu. Opět, pokud členové chtěli změnu, tohle by je nijak omezit nemělo. Navíc hlasy sbíral na Ramble, Plaza Catalunya a všude v centru, takže bylo pouze na něm, kolik do toho chtěl investovat.

Ono asi ani není překvapení, že Laporta a spol. mu sice podpis dali, ale jinak ho nijak nepodpořili. Prostě Benedito ani napočtvrté v boji o prezidentský neuspěl. Já sice Bartomeua nijak zvlášť nemusím, ale nevadí mi, že ten pokus nevyšel. Dělat to na počátku sezóny mi přijde nesmyslné a stejně tak, když to režíruje člověk, kterého členové již několikrát odmítli.

01.10.2017, 14:12
CUBEBIKE Jakub19

Jakube, souhlasím naprosto s každým slovem.

01.10.2017, 20:43
Tarja Jakub19

Rozumná řeč smiley

02.10.2017, 10:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat