HODNOCENÍ HRÁČŮ ZA PRVNÍ POLOVINU SEZÓNY

HODNOCENÍ HRÁČŮ ZA PRVNÍ POLOVINU SEZÓNY

Výhra 4:0 nad Eibarem uzavřela první polovinu sezóny a katalánský deník SPORT přišel s hodnocením jednotlivých hráčů kádru.

Ter Stegen 8

První sezónu jako jasná jednička začal s několika zaváháními, postupem času však začal být nesmírně spolehlivý. Nemusíme ani chodit daleko, proti Eibaru předvedl jeden z nejlepších výkonů sezóny.

Jasper Cillessen 7

Nedopustil se žádné větší chyby a má výbornou rozehrávku.

Jordi Masip nehodnocen

Jordiho bohužel trenér vůbec nevyužívá, v této sezóně ještě neodehrál ani minutu.

Sergi Roberto 7.5

Těžil ze situace Aleixe Vidala a naskakoval pravidelně. Potřebuje se zlepšit v obraně, směrem dopředu ukázal pár výborných akcí.

Aleix Vidal 6

Po celé měsíce byl ignorován, nedávno se však vrátil do sestavy a vedl si o moc lépe než na začátku.

Gerard Piqué 10

Jeden z nejlepších obránců na světě, což neustále dokazuje svými výkony. Úžasný na hřišti, lídr v kabině. Nepotřebuje k tomu ani kapitánskou pásku, navíc je i miláčkem fanoušků.

Samuel Umtiti 10

Ve svých 23 letech ohromil svou vyspělostí. Na hřišti je nesmírně spolehlivý, rychlý, má dobrou poziční hru a barcelonská svatyně je s ním v bezpečí.

Javier Mascherano 8

Umtitiho příchod trochu otřásl jeho místem v základu, stále si však vede velmi dobře. Každý zápas hraje jako by to byl jeho poslední.

Jeremy Mathieu 5

Většinu času strávil na marodce, při plném zdraví je Luchovou 4. volbou. Stále může být užitečný, jak ukázal i proti Eibaru a je vidět, že trenér mu věří.

Jordi Alba 8

Díky jeho častým výletům na soupeřovu polovinu je při útočení jedním z nejlepších parťáků Lea Messiho, zatímco v obraně je pro svou rychlost nepostradatelný. Jeho hlavním nepřítelem jsou zranění.

Lucas Digne 7

Francouz odehrál 18 utkání a dokázal, že i když není první volbou, stále může mít důležitou roli – Alba odehrál jen o 90 minut více. Na své vlastní polovině nic nekomplikuje, je rychlý a užívá si útočné výlety podobně jako Alba.

Sergio Busquets 7.5

Nemá za sebe bezprostřední náhradu. Je teploměrem týmu a nejvíce trpí, když se týmu nedaří. Na své pozici se nemůže skrýt, což vedlo k jeho kritice po některých nevydařených zápasech Barcelony.

Ivan Rakitić 6

Chorvat se vždy těšil z důvěry Luise Enriqueho, v poslední době však ztratil své jisté místo v základu. Možná byl jenom unavený, jenom trenér však ví, co je ve věci. Objevilo se mnoho spekulací ohledně jeho odchodu, ale Ivan nedávno prohlásil, že chce prodloužit.

Denis Suárez 7

Rodák z Galicie, který dal proti Eibaru svůj první gól za Barçu, je zvláštním hráčem. Dokáže vytvořit nebezpečí z ničeho a možná právě proto jej Lucho rád využívá jako nový impuls ve druhém poločase.

Andrés Iniesta 9

Barcelona bez Iniesty je zcela odlišná. Je nenahraditelný. Má rozhodující roli při tvorbě hry a je nepostradatelný v útoku, kde přispívá k prorážení obranných valů. Brzdí ho jenom zranění.

Arda Turan 8

Turek roste ze dne na den a poskočil na vyšší úroveň oproti minulé sezóně. I přes jeho čísla však stále není takovým hráčem jako v Atléticu.

Rafinha 7

Chybí mu pravidelné zápasové zatížení. Když to není kvůli rotacím, může za to zranění. Nicméně jej má Lucho rád, důvodem jsou jeho útočné instinkty. Na svém kontě má už 6 branek.

André Gomes 6.5

Vysoká cenovka na Portugalce vytváří tlak. Pokud by stál polovinu, fanoušci by se na něj jistě dívali jinak. Taková investice by měla předvést víc, ale jak už ukázal Rakitic, adaptace může trvat trochu déle.

Neymar 8.5

Brazilec začal sezónu pod svou úroveň, ale s novým rokem přišlo zlepšení. Jeho čísla by mohla být lepší, ale i když nestřílí góly, týmu má pořád co nabídnout. A navíc to vypadá, že do rozhodující fáze sezóny by mohl jít v té nejlepší formě.

Luis Suárez 9

Uruguayec se nezajímá o to, jestli je to 0:0 nebo 15:0, stále se chce rvát o každý míč a střílet branky. Nyní má na svém kontě 19 gólů a 9 asistencí v 27 zápasech. I když má občas výkyvy, existuje snad pro Barcelonu lepší útočník?

Leo Messi 10

Neexistují slova, kterými lze jasně definovat Lea. Můžete zkusit něco jako nadpozemský, historický, nesrovnatelný…ale musíte ho prostě vidět! Nejlepší hráč historie si stále jede to svoje. Jeho čísla (28 gólů a 9 asistencí ve 28 zápasech) jsou velkolepá, svou magií však ozařuje všechny přítomné pokaždé, když se dotkne míče. I když to trochu trvá, není jiná možnost než prodloužení jeho kontraktu.

Paco Alcácer 6

I když se mu po několika příležitostech podařilo dát první gól za Barçu, stále to není to pravé ořechové. Nedostal zatím tolik šancí, pokud však bude nadále bojovat, jeho chvíle slávy určitě přijde.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Musíme tuhle sezónu získat trofeje, aby měl Messi šance vyhrát Zlatý míč! Bohužel jen ten fakt, že je nejlepší a jeho výkony na hřišti pro to nestačí. Zlatý míč by měl být něco jako Zlatá kopačka. Nejsi pro to dost dobrý? Nedostaneš. Jinak Ter Stegenovi přihrávky v zápase s Eibarem.. ah :D Je to brankář, nebo jen další obránce? Kdo ví :D

24.01.2017, 09:51
Hába K4sum1

Ze zlatého míče se stala nehorázná fraška a každému rozumnému člověku je u ( | ), když to vyhraje protekční Ronaldo smiley

24.01.2017, 11:18

Umtiti a 10? smiley Ano, je dobrej ve vzduchu, je to zjevení této sezóny, ale v každém zápase udělá mnoho chyb, kdy připraví soupeři nejednu šanci... A v prvních zápasech se po jeho zákrocích měly pískat minimálně 2 penalty ve dvou různých zápasech... Osobně bych mu dal tak 8 max smiley Jinak hodnocení celkem souhlasí...

24.01.2017, 11:15
Trismegistos Hába

Souhlasím Hábo, Umtiti tak 7. 10 si také nemyslím, že by odpovídalo. Chlapec má ještě velké rezervy.
Obecně ... při hodnocení bych s 10 šetřil. To číslo se dává jen při skutečně nadpozemských výkonech. Vždyť kdyby se Umtiti či Pique a Messi ještě zlepšili, nebudeš to mít jak promítnout do následujícího hodnocení. smiley
Ale v zásadě mi to také odpovídá, jen bych ta čísla cca o dva stupně snížil.

27.01.2017, 11:57
Caltic8
Administrátor

Jak píše Hába, Umtiti za 10 naprostá blbost.

Neymarovi a Suárezovi bych dal tak 7,5.

Ter Stegen a hlavně Alba taky přehodnocení.

24.01.2017, 12:42
Marula68 Caltic8

Vidím to úplně stejně, Umtiti 8, Suárez max 7-8, Nemar max 7, Ter Stegen 7, Alba 7,Sergi Roberto 6-7, Vidala bohužel hodnotit nelze, i když bych byl rád kdyby si to s Robertem vyměnili a hrál více Vidal. Kdyby to hodnocení mělo být jak je, tak musí mít Messi tak 15.

24.01.2017, 16:00

Tak Umtiti 10 za rychlou adaptací ale herně určitě nééé.

24.01.2017, 16:52

Umtiti-mu by som tú 10 kludne nechal už len za to, že po tých rokoch čo sme neúspešne hladali vhodného stopéra ( a že tých rokov ubehlo) sa javí skvele a vždy ked nastúpi zvláda s prehladom väčšinu situácií

Naopak, nesúhlasím s tým že Denis je vyššie než André ..André sa každým zápasom zlepšuje zatiaľ čo Denis sa výrazne prepadol oproti výkonom v Ponorke. Suaréz a Neymar by si zaslúžili takisto nižšie čísla

24.01.2017, 19:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Villarreal CF 17
4. Club Atlético de Madrid 16
5. Athletic Club 14
6. RCD Mallorca 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
30. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat