Koeman pre Barça TV: Musíme hrať dobrý futbal a vyhrávať

Koeman pre Barça TV: Musíme hrať dobrý futbal a vyhrávať

Nový barcelonský manažér poskytol interview na oficiálnom kanáli klubu, kde prezradil, aký veľký vplyv mal 'Dream Team' Johana Cruyffa na jeho plány s katalánskym veľkoklubom.

,,Mali sme perfektnú kombináciu. Hrali sme útočný futbal, získavali trofeje. To je filozofia, ktorú musí Barça vyznávať. Musíme hrať pekný futbal, ktorý bude divákov baviť. Ale musíme taktiež vyhrávať, to je to najdôležitejšie."

,,Som tréner, ktorý potrebuje mať disciplinovaný a dobre zorganizovaný káder. Rád v zápasoch dominujem. Holanďania milujú útočný futbal. Chcem rozprávať priamo a k veci, mať dobrú komunikáciu s hráčmi. Meetingy budú krátke a vecné."

,,Myslím si, že dobrý tréner si musí užívať futbal. Začali sme hrávať tento šport, pretože to milujeme. Ak niečo robíte s úsmevom na tvári, všetko ide lepšie."

Koeman dúfa, že všetko, čo sa naučil od legendárneho Johana Cruyffa, úspešne presadí v novom projekte, ktorý sa pokúsi vybudovať v metropole Katalánska. Káder potrebuje rekonštrukciu po devastujúcej porážke 2-8 s Bayernom.

,,Barcelona je pre mňa ako domov. Najdôležitejšou vecou pre hocijakého hráča, trénera alebo zamestnanca FC Barcelona je, aby sme si uvedomovali, že toto je najlepší klub na svete. Neexituje lepší. Všetci máme obrovské šťastie, že sme súčasťou Blaugranas."


Zdroje: sport.es



Diskuze

Jako hrát dobrý a hezký fotbal je nutnost, ale v tom případě moc nechápu, proč vedení angažovalo zrovna Koemana. Jeho herní styl je jako styl Mourinha. A ten hezký fotbal rozhodně nehraje...

24.08.2020, 17:48
René karlos

Tak s repre si myslím že Mourka nehrál.

24.08.2020, 18:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat